Την βιωσιμότητα εκτέλεσης υπόγειου πάρκινγκ στο οικοδομικό τετράγωνο που φιλοξενεί το γήπεδο της Ραφήνας, αλλά με την παράπλευρη αξιοποίηση του υπέργειου χώρου, χωρίς αλλαγή της χρήσης γης και την κατασκευή μικρού εμπορικού κέντρου στο κτίριο της παλιάς Κοινότητας...

Δ.Σ. Ραφήνας 

 

Με ενός λεπτού σιγή για την παγκόσμια ημέρα της γενοκτονίας των Ποντίων, που εισηγήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Χριστόπουλος, ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δ. Σ. Ραφήνας, (19 Μάη).


Υπόγειο πάρκινγκ με εμπορικό κέντρο

 

Την βιωσιμότητα εκτέλεσης υπόγειου πάρκινγκ στο οικοδομικό τετράγωνο που φιλοξενεί το γήπεδο της Ραφήνας, αλλά με την παράπλευρη αξιοποίηση του υπέργειου χώρου, χωρίς αλλαγή της χρήσης γης και την κατασκευή μικρού εμπορικού κέντρου στο κτίριο της παλιάς Κοινότητας, που τώρα στεγάζει την φιλαρμονική, μέσω ΣΔΙΤ, συζήτησε το Δ.Σ. Ραφήνας, χωρίς να πάρει τελική απόφαση. Ο  μελετητής, εκπρόσωπος των ΣΔΙΤ, κ. Γιάνναρος ενημέρωσε το σώμα για την οικονομοτεχνική μελέτη που κρίθηκε ικανοποιητική, ώστε το έργο να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο της ανάθεσης κατασκευής.


Το έργο θα περιλαμβάνει υπόγειο πάρκινγκ 500 θέσεων, αθλητικούς χώρους στον υπέργειο χώρο, (γήπεδα 5Χ5, πισίνα κ.α.) και ένα εμπορικό κέντρο μικρής έκτασης στο οικόπεδο της παλιάς κοινότητας.

Οι αντιρρήσεις ήλθαν απ’ την μείζονα η οποία έδειξε ξαφνιασμένη απ’ την υπόδειξη νέων χώρων στους μελετητές, με δική της άγνοια. Βέβαια η θέση του Γηπέδου είχε συζητηθεί, κατά δήλωση του δήμαρχου, αλλά δεν καταγράφηκε στο αποφατικό ότι αν κριθεί για οποιοδήποτε λόγο απορριπτέος ο ένας χώρος, θα αναζητηθούν άλλοι κατάλληλοι.

Ο Αντ. Παυλίδης,  ζήτησε να γνωστοποιηθεί η οικονομοτεχνική μελέτη στην μειοψηφία, ώστε αφού μελετηθεί να αποφασίσει και να κάνει τις προτάσεις της. Με αυτό το αίτημα συμφώνησε και ο σύμβουλος Πέτρος Βλαχάκης ο οποίος πήρε αμέσως μετά τον λόγο, για να συμπληρώσει ρωτώντας τον μελετητή: «Πως άλλαξε το Ο.Τ., σας υποδείχτηκαν άλλοι χώροι;»

Τελικά όλες οι πτέρυγες συμφώνησαν να επανέλθουν στο θέμα, αφού μελετήσουν όλοι την οικονομοτεχνική μελέτη.  

Αγγελική Ραγκούση


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 122 guests και κανένα μέλος