ds-gia-nhpiagogeio-varisΗ συνεδρίαση του Δ.Σ. 3Β μετετράπη σε ..."νηπιαγωγείο" αφού η αίθουσα γέμισε από γονείς και παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Βάρης.

Η προεκλογική περίοδος άρχισε για τα καλά στο Δήμο 3Β.

Στην πρώτη μετά την καλοκαιρινή περίοδο δημοτική συνεδρίαση στο Δήμο, που είχε μοναδικό θέμα τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν κατέστη δυνατόν να συζητηθεί.

Η προ ημερησίας διάταξη τράβηξε εις μάκρος και από κάποια στιγμή και μετά ο χώρος μετετράπη σε αρένα φραστικών αγώνων, ιδιαίτερα από συμβούλους Βουλιαγμενιώτες που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους...

ds-gia-nhpiagogeio-varisΗ συνεδρίαση αυτή είχε και ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Μετετράπη σε ...Νηπιαγωγείο, αφού είχαν προσέλθει οι γονείς του 1ου Νηπιαγωγείου Βάρης μαζί με τα παιδιά τους διαμαρτυρόμενοι γιατί το κτήριο δεν επισκευάστηκε από πέρυσι τον Ιανουάριο με αποτέλεσμα να μη μπορούν να μπουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αναζητώντας έτσι χώρο...

Ετσι λοιπόν απ’ τη μια οι σύμβουλοι που υπερακοντίζονταν και από την άλλη τα μικρά που βρήκαν την ευκαιρία να παίξουν· είχαμε ένα πολύ ωραίο θέαμα.

Το ότι το Νηπιαγωγείο δεν είναι έτοιμο, όσες δικαιολογίες και αν ακούστηκαν θεωρείται απαράδεκτο. Και έχουν ευθύνη όλοι. Και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημ. Μπελετσιώτης που ξεσήκωσαν θύελλα οι γονείς όταν επιχείρησε να μιλήσει και η Τεχνική Υπηρεσία και ο ίδιος ο Δήμαρχος ως πολιτικός προϊστάμενος.

Δεν είναι λύσεις οι προκατασκευασμένες αίθουσες για τα νήπια, είναι ντροπή!

Η Λυδία Αργυροπούλου, όπως είπε ήταν μία από τις αιτίες που παραιτήθηκε από την Επιτροπή Παιδείας. Στις ενέργειές της είπε χαρακτηριστικά: «εγώ συνάντησα μεγάλες αντιδράσεις από την Τεχνική Υπηρεσία, η οποία δήλωσε ότι δεν εγγυάται ότι το κτήριο ήταν ασφαλές. Ο Νόμος λέει ότι όταν ένα κτήριο είναι προ του 1956 αρκεί μία δήλωση μηχανικού ότι δεν έχει υποστεί ζημιές από σεισμούς για να προχωρήσουν.

Ο μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ζυγούρης υπέγραψε αυτό το χαρτί αλλά η Τ. Υ. δεν το δέχεται. Εχασα τον ύπνο μου με το Νηπιαγωγείο. Δεν έβρισκα πουθενά στήριξη».

Ο Ν. Ζυγούρης το επιβεβαίωσε. «Επί εννέα μήνες ασχολούμαστε με το θέμα και δεν έχουμε προχωρήσει ούτε πόντο, κάτι που δέχονται και οι γονείς και η υπηρεσία. Να πέσουν οι σοβάδες και να γίνει η μόνωση της ταράτσας με αυτεπιστασία. Βρεθήκαν τα χρήματα και ξαφνικά μιλάμε για μεταστέγαση! Επειδή τέθηκε θέμα ασφαλείας και είναι ο επαγελματικός μου τομέας, από τη στιγμή που Τ. Υ. δεν δίνει βεβαίωση θα τη δώσω εγώ» δήλωσε ο Ν. Ζυγούρης και μπράβο του.

Ομως γεννιούνται πολλά ερωτηματικά για την Τεχνική Υπηρεσία. Αυτή η ευθυνοφοβία και εργασία εκ του ασφαλούς έχει φέρει το δημόσιο σ’ αυτό το χάλι.

Η επιβεβαίωση της ολιγωρίας ήρθε μ’ αυτά που ακούστηκαν από τον Γ. Νιτερόπουλο. Γιατί αφού το κτήριο του Νηπιαγωγείου δεν ήταν έτοιμο, ο Γ. Νιτερόπουλος ως πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ που έχει στην αρμοδιότητά του τους Παιδικούς Σταθμούς, κράτησε το κτήριο που είχε μισθώσει στην οδό Παπάγου ως Παιδικό Σταθμό προκειμένου να εξυπηρετηθεί το Νηπιαγωγείο και πληρώνει και τα μισθώματα όπως είπε, αλλά για να στεγαστούν στην Παπάγου έπρεπε να έχει υποβληθεί έγγραφο καταλληλότητας από την Επιτροπή Καταλληλότητας του Δήμου, η οποία δεν μπορούσε να συσταθεί γιατί είχε παραιτηθεί ο Ν. Ζυγούρης, για τους ίδιους περίπου λόγους με τη Λ. Αργυροπούλου.

Τέλος, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε και «εντέλλει το Δήμαρχο να προβεί άμεσα στην επισκευή του 1ου Νηπιαγωγείου καθ’ υπόδειξη της Τ.Υ. Να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να στεγαστεί το 6ο Νηπιαγωγείο στην οδό Παπάγου. Εντός 15 ημερών θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και να ενημερωθεί το Δ.Σ.».

Ανυπαρξία καθαριότητας

Πολλοί σύμβουλοι επεσήμαναν την παντελή έλλειψη καθαριότητας πλέον στο Δήμο και στις τρείς πόλεις, σε σημείο που και ο τελευταίος καλόπιστος πολίτης δεν μπορεί να μην αναφέρει.

Ογκοι σκουπιδιών σε κάθε γωνιά του δρόμου, ξέχειλοι κάδοι που μπόχα τους δεν αντέχεται, τα πάρκα σε τραγική κατάσταση.

«Φαρ ουέστ έχει γίνει η Βουλιαγμένη πια. Δεν ζούμε στη Βουλιαγμένη που ξέραμε», είπε ο Παντελής Κασιδόκωστας κάνοντας επίθεση στον αντιδήμαρχο Ελ. Αργυρουδάκη.

Οι απαντήσεις γνωστές, έλλειψη προσωπικού, κλειστή χωματερή κλπ.

και ...Δελφινάριο

Κουβέντα στην κουβέντα τα αίματα άναψαν, άρχισαν να βγάζουν οι σύμβουλοι τα «άπλυτα» στη φόρα και ένας ένας αποχωρούσε.

«Ξεπεράσαμε και το Δελφινάριο» ήταν η ωραία ατάκα του Παναγιώτη Σκουζή.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 339 guests και κανένα μέλος