Με βάση τα παραπάνω, κοινή είναι η εκτίμηση ότι το μεγάλο έργο της πολεοδομικής ανασυγκρότησης του Κορωπίου, που ξεκίνησε το 2004, συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος  Θεόδωρος Αθανασόπουλος, το έργο της αναγέννησης της πόλης είναι υπόθεση όλων των δημοτών μας, όλης της κοινωνίας και έτσι προσπαθούμε  να κινηθούμε ως Δημοτική Αρχή...

Πολεοδομική μελέτη επέκτασης πόλεως

Κορωπίου και Αγίας Μαρίνας

 

Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος αποτιμούν τη διαδικασία εκδίκασης ενστάσεων, ενώ συνεχίζονται οι φάσεις πολεοδόμησης
 

Με βάση τα παραπάνω, κοινή είναι η εκτίμηση ότι το μεγάλο έργο της πολεοδομικής ανασυγκρότησης του Κορωπίου, που ξεκίνησε το 2004, συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος  Θεόδωρος Αθανασόπουλος, το έργο της αναγέννησης της πόλης είναι υπόθεση όλων των δημοτών μας, όλης της κοινωνίας και έτσι προσπαθούμε  να κινηθούμε ως Δημοτική Αρχή. Η Δημοτική Αρχή Κορωπίου κρατάει ενωμένη την πόλη. Πασχίζει για το γενικό καλό, επιλύει δίκαια αιτήματα, ελαχιστοποιεί τις αδικίες, που αντικειμενικά γίνονται όταν επιχειρείται μια μεγάλη πολεοδομική ανασυγκρότηση, η οποία έπρεπε να είχε γίνει εδώ και  δεκαετίες.

    Προσφάτως, είχαμε ενδιαφέρουσες και επιτυχημένες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (3.4 και 15.04 2008) για την εκδίκαση ενστάσεων, που αφορούσαν την πολεοδομική μελέτη επέκταση πόλεως Κορωπίου και την Αγ. Μαρίνα (Β΄ κατοικία, Γ΄ Γειτονιά).

 Οι δημοτικές αυτές συνεδριάσεις, εκδίκασης των ενστάσεων, ανέβασαν το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου μεταξύ μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και  των δημοτών. Απέδειξαν ότι δεν ενδιαφέρουν μόνο όσους είχαν υποβάλλει ενστάσεις. Δεν αφορούν μόνο όσους προασπίζουν το ατομικό –ιδιοκτησιακό τους συμφέρον αλλά αποτελούν μοναδικές στιγμές μιας δημόσιας διαβούλευσης, που όλοι μας εκπαιδευόμαστε στην αναζήτηση του δικαίου και του συλλογικού συμφέροντος. Όπου δεν ικανοποιήθηκαν ενστάσεις δεν σημαίνει ότι δεν εξαντλήθηκαν τα όρια αναζήτησης δίκαιων και βιώσιμων λύσεων.  

 

Αξίζουν συγχαρητηρίων όλοι οι δημότες,  οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποί τους, που επέδειξαν ωριμότητα, υπομονή και εμπιστοσύνη στις εισηγήσεις του Δήμου.   

     Ιδιαίτερα αξίζει να μνημονευτεί, η κατανόηση και η υπομονή  εκείνων των ιδιοκτητών, που  θα σηκώσουν το βάρος της πολεοδόμησης στην Επέκταση της Πόλεως ( ιδιοκτήτες αγροτικών εκμεταλλεύσεων –περιβόλια/μεγάλου μεγέθους) αφού η εισφορά τους αγγίζει το 50%. Όλοι οι ιδιοκτήτες, μικροί και μεγάλοι, αποκαθίστανται.  Όπως επισημάνθηκε επίσης σε όλους, ο μελετητής- τοπογράφος μετά την έρευνα που θα κάνει από τα στοιχεία που θα υποβάλουν οι ιδιοκτήτες, θα διορθώσει εν μέρει ή στο σύνολό του το σχέδιο πόλης σε ότι αφορά το τοπογραφικό και κτηματολογικό διάγραμμα πριν υποβληθεί για έγκριση ενώ η οριστική πράξη εφαρμογής  θα διορθώσει όλες τις εκκρεμότητες ή άλλα φαινομενικά λάθη, που παρουσιάστηκαν στη προκαταρκτική μελέτη πράξης εφαρμογής,  όταν δηλαδή  θα έχουμε πλήρη αριθμό ιδιοκτητών (δηλώσεις ιδιοκτησιών).  

     

Είναι τέλος,  άξιοι συγχαρητηρίων και τα στελέχη της τεχνικής Υπηρεσίας και ο μελετητής,  που μόχθησαν, πολλές φορές, υπό δύσκολες συνθήκες.

Ενημερωτικά στοιχεία:


O
ι ενστάσεις,  που εκδικάστηκαν στην δημοτική συνεδρίαση της 3ης Απριλίου 2008  αφορούσαν την πολεοδομική μελέτη Επέκτασης Πόλεως, τους όρους και περιορισμούς δόμησης και την επέκταση του προτεινόμενου σχεδίου,  ήταν 139. Πρέπει να διευκρινιστεί ότι το αντικείμενο των συνεδριάσεων αφορούσε δρόμους, πλατείες, κοινωφελείς χώρους, όρους δόμησης δηλαδή την έγκριση κοινόχρηστων-κοινωφελών χώρων και ιδιωτικών οικοδομήσιμων χώρων και όχι τον τρόπο τακτοποίησης των ιδιοκτησιών ή και των ορίων των ιδιοκτησιών.

Οι ενστάσεις για την ανάρτηση της  Γ΄ πολεοδομικής ενότητας (Βορός, Πράπα Μάλλι, εκκλησία Αγ. Μαρίνας, Αλθέα και Αγ. Δημήτριος) που εξετάστηκαν ήταν 132: οι περισσότερες αφορούσαν πολεοδομικό αντικείμενο και οι άλλες διόρθωση κτηματολογικών διαγραμμάτων, όριο περιοχής ένταξης, την πράξη εφαρμογής ή τρόπο τακτοποίησης της ιδιοκτησίας.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 115 guests και κανένα μέλος