Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Σφήττεια 2013» του Δήμου Κρωπίας εξελίσσονται με απόλυτη επιτυχία και ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή! Η μεγάλη μουσική συναυλία (28 Ιουνίου), πέτυχε το στόχο της και ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών. Περισσότεροι από 1200 δημότες κατέκλυσαν το ανοιχτό θέατρο της Πλατείας Δεξαμενής, ενώ περίπου 3.000 φάρμακα, υγειονομικό υλικό και είδη σωματικής υγιεινής συγκεντρώθηκαν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου, αλλά και του Δημοτικού Παντοπωλείου. Από τις 8μ.μ. είχε στηθεί ειδικός χώρος στην είσοδο του θεάτρου της Πλ. Δεξαμενής και οι υπάλληλοι του Δήμου συγκέντρωναν τις προσφορές του κόσμου, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό που πλαισιώνει τις κοινωνικές δομές και το ΝΠΔΔ «Σφηττός» καθώς και εθελοντές, βρίσκονταν στο σημείο και παρείχαν πληροφορίες τόσο για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα μέχρι τον Σεπτέμβριο, όσο και για τις δημοτικές κοινωνικές δομές και τα προγράμματα.

sfhteia-gianakos

Ο Δημήτρης Κοντογιάννης, ο Βασίλης Λέκκας, η Ζωή Παπαδοπούλου και η Ελένη Καπηλίδου, που ανταποκρίθηκαν αφιλοκερδώς στο κάλεσμα των διοργανωτών, συνέδραμαν με τη δική τους μουσική προσφορά στην ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου. Πλαισιωμένοι από τους μουσικούς: Βαγγέλη Λιόλιο, Τάκη Καπηλίδη, Νίκο Καπηλίδη, Δημήτρη Λιόλιο, Έλενα Δεληχρήστου, Κώστα Τζιακούλα, Αντώνη Τζίκα, Σωτήρη Μαργώνη και τον νεαρό Μάριο Καπηλίδη που έκλεψε την παράσταση με το φαγκότο του, χάρισαν στον κόσμο μια αξέχαστη μουσική βραδιά, με ρεπερτόριο αγαπημένων Ελλήνων τραγουδοποιών. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος είχε ο Βαγγέλης Λιόλιος και υπεύθυνη ήχου ήταν η Αγγελίνα Υφαντή.

sfhteiaΗ Γλυκερία και ο Μανώλης Λιδάκης, που τελικά για προσωπικούς λόγους δεν κατάφεραν να συμμετέχουν, έστειλαν τους θερμούς χαιρετισμούς τους με την υπόσχεση ότι την επόμενη φορά θα είναι παρόντες.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Ν. Κιούσης στο χαιρετισμό που απηύθυνε επικέντρωσε για ακόμα μία φορά στην αξία της αλληλεγγύης και το στόχο της συναυλίας, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στις δυσκολίες ανάπτυξης της δημοτικής πολιτικής και των έργων, μετά τις μεγάλες περικοπές στους πόρους του δήμου από την κεντρική διοίκηση. Ο Δ. Κιούσης, είπε ότι οι περικοπές αυτές άγγιξαν το 60%(!), περιορίζοντας έτσι το εύρος της χρηματοδότησης των έργων αποκλειστικά σε περιοχές εντός σχεδίου πόλεως. Συμπλήρωσε ακόμα, ότι εντός του 2013 δημοπρατήθηκαν και δημοπρατούνται επιτέλους, σημαντικά έργα υποδομής, παρά την έλλειψη μελετών για την άμεση χρηματοδότηση έργων από το ΕΣΠΑ, που αντιμετώπισε στην αρχή της θητείας του. Τέλος, ευχαρίστησε το κοινό και τους καλλιτέχνες για τη μεγάλη ανταπόκριση.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας, δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Κόλλιας, αφιέρωσε αυτή τη συναυλία στον μεγάλο τραγουδοποιό Νίκο Παπάζογλου, δεδομένου ότι πολλοί από τους μουσικούς που συμμετείχαν υπήρξαν συνεργάτες του αξέχαστου τραγουδοποιού. Στη συνέχεια εξήρε τη στάση των χιλιάδων συμπολιτών του για τη μεγάλη συμμετοχή και την έμπρακτη ανταπόκρισή τους με την προσφορά τόσων φαρμάκων και υγειονομικού υλικού. Όπως είπε, η μεγάλη συναυλία κοινωνικής αλληλεγγύης της 25ης Φεβρουαρίου με τη συλλογή 6 τόνων τροφίμων, άνοιξε το δρόμο για μια άλλη στάση ζωής και πολιτικής αντίληψης.

sfhteia1Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΝΠΔΔ Σφηττός Νίκος Γιαννάκος, στον χαιρετισμό του εξέφρασε την υπερηφάνεια του που είχε την τύχη και την ευκαιρία να εγκαινιάσει τα φετινά «Σφήττεια» του Πολιτσμού και της Αλληλεγγύης! «Για μένα τα Σφήττεια είναι μια βεντάλια που μας δροσίζει μέσα στον κοινωνικό καύσωνα. Τα Σφήττεια κάνουν όλους μας να σιγοτραγουδάμε και να σκεφτόμαστε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας», είπε χαρακτηριστικά.

sfhteia2

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 148 guests και κανένα μέλος