paidiatriki-1H Παιδιατρική Κλινική του Ασκληπιείου Βούλας, βρίσκεται στο "μάτι του κυκλώνα" εδώ και πολλά χρόνια θα λέγαμε.
Από την αρχή της δημιουργίας της, αντέδρασαν οι ορθοπεδικοί που δεν την είδαν με καλό μάτι γιατί κατελάμβανε ...άδεια κρεβάτια.
Ολα αυτά τα χρόνια η διευθύντρια Ρούλα Παπαδάκου έδωσε την ψυχή της, τα νιάτα της και όλο τον εαυτό της για να στηθεί, να εξυπηρετήσει και να σώσει χιλιάδες παιδιά, να πάρει αριστεία από ειδικούς στο εξωτερικό για τη λειτουργία της. Πάλεψε και παλεύει μέχρι σήμερα για τα αυτονόητα. Να μην κλείσει η Παιδιατρική Κλινική του Ασκληπιείου που είναι σωτήρια, αφού το κοντινότερο παιδιατρικό νοσοκομείο βρίσκεται μακράν των Νοτίων προαστείων.
Εκοψαν, πριν χρόνια, τα απογευματινά ιατρεία, λες και τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν το απόγευμα και σήμερα την πάνε για κλείσιμο οριστικό, αφού λειτουργεί με έναν γιατρό!
Ξεφυλλίζοντας, πίσω στο χρόνο, το 1996 (Νοέμβριος, φ. 108), γράφαμε στην “Αδέσμευτη Δημαρχία” για την Παιδιατρική Κλινική του Ασκληπιείου Βούλας: «Στο ξεκίνημά της το 1986, εξέτασε 1.483 παιδιά ενώ το 1995 εξέτασε 22.585 παιδιά. Και είναι εντυπωσιακός ο αριθμός αν σκεφθεί κανείς ότι το 1993, ένα από τα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, το Αγία Σοφία, είχε δεχθεί 26.076 παιδιά, όταν τον αντίστοιχο χρόνο το Ασκληπιείο είχε δεχθεί 11.200 παιδιά».

paidiatriki-2Αυτό σε κάθε νοήμονα άνθρωπο δίνει την απάντηση στην αναγκαιότητα της ύπαρξης της Παιδιατρικής Κλινικής του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας.
Εκτότε έχουμε γράψει πολλές φορές για την πολύπαθη Παιδιατρική Κλινική.
Ιδιαίτερα από τον Ιανούαριο του 2011, οι διάφοροι διοικητές που “παρελαύνουν” αγνοούν παντελώς τις αιτήσεις της διοίκησης του Παιδιατρικού για τις ανάγκες του.
Τον Μάρτιο του ‘12 λειτουργούσε με 2 θέσεις αντί για 6 οργανικές θέσεις που προβλέπονται.

Και φτάσαμε σήμερα ένα χρόνο ακριβώς, μετά τον Ιούλιο του ‘12 που και πάλι βγήκαμε στους δρόμους για να στηρίξουμε την ύπαρξη της Παιδιατρικής Κλινικής, να τρέχουμε και πάλι.

Ετσι την Πέμπτη 4 Ιουλίου, έγινε δυναμική διαμαρτυρία από πολίτες και το Σωματείο του Νοσοκομείου, να μην κλείσει η κλινική που έχει απομείνει πλέον με έναν γιατρό!
Πρέπει να αντισταθούμε σθεναρά, γιατί είναι αποφάσεις κυβέρνησης υπό επιτροπεία.
Τον Παντελή Κασιδόκωστα είδαμε στη συγκέντρωση, ευαισθητοποιημένος σε θέματα υγείας και το εκτιμούμε.
 
Oπως σημειώνει το Σωματείο του Ασκληπιείου: «Από την 1η του μηνός Ιουλίου, η Παιδιατρική Κλινική του Ασκληπιείου Βούλας αποσύρεται από τη Γενική Εφημερία του Νοσοκομείου, εξαιρουμένων του Σαββάτου 6/07 και της Κυριακής 14/07. Ο δε Διοικητής του Νοσοκομείου σε συνάντηση που είχε το Δ.Σ του Σωματείου μας ομολόγησε ότι, εάν μέχρι το τέλος του έτους δεν έρθει στο Νοσοκομείο (έστω και αποσπασμένος) παιδίατρος, η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων είναι το κλείσιμο της Κλινικής».

 
Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

O Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας και 4 ακόμα Βουλευτές, κατέθεσαν ερώτηση για την Παιδιατρική Κλινική του Ασκληπιείου Βούλας, με την οποία ζητούν από τον Υπουργό Υγείας να ενισχύσει άμεσα με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό την κλινική.
«Είχαμε ήδη επισημάνει το πρόβλημα από τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν συναντηθήκαμε με τη Διοίκηση κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στο Νοσοκομείο. Τις ίδιες επισημάνσεις έχει κάνει επανειλημμένως η Διευθύντρια της κλινικής αλλά και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Είναι ντροπή η υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών μας να θυσιάζεται στο βωμό των μνημονίων.», δήλωσε ο Βουλευτής.
Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές Γιώργος Πάντζας, Κώστας Ζαχαριάς, Ανδρέας Ξανθός, Νίκος Μιχαλάκης και Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 577 επισκέπτες και κανένα μέλος