Η λύσσα ακόμα και σήμερα παραμένει μια απειλή για την ανθρωπότητα. Παρ’ ότι θεωρείται κατά κύριο λόγο νόσος των σαρκοφάγων, προσβάλει τα περισσότερα είδη των θηλαστικών και τον άνθρωπο.

Η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης της νόσου και τα μέτρα προφύλαξης από αυτή, είναι απαραίτητη με σκοπό την αποτροπή ενδεχόμενων κινδύνων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Τι να κάνω αν με δαγκώσει κάποιο ζώο;

-       Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του ζώου (είδος, μέγεθος, χρώμα), την τοποθεσία, τις συνθήκες του συμβάντος και που κατευθύνθηκε το ζώο μετά.

-       Σε περίπτωση που είναι δεσποζόμενο κατοικίδιο (σκύλος ή γάτα), ανταλλάξτε πλήρη στοιχεία επικοινωνίας με τον ιδιοκτήτη του ζώου.

-       Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να μεριμνήσει προκειμένου το ζώο να τεθεί άμεσα υπό παρακολούθηση από κτηνίατρο, για 15 ημέρες. Έτσι θα εκτιμηθεί καλύτερα η ανάγκη υποβολής σας σε προφυλακτική αγωγή για λύσσα.

-       Αναζητήστε ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατόν και περιγράψτε τις λεπτομέρειες του περιστατικού.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 251 επισκέπτες και κανένα μέλος