Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (24/6) συζητήθηκε το θέμα της υπερφόρτωσης του ΧΑΔΑ Φυλής από την επαρχία και τα νησιά. Το θέμα συζητήθηκε μετά από αίτημα της  παράταξης «Αττική Οικολογική Απάντηση».

Οπως ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης Γ. Σγουρός, στις 12 Ιουνίου 2013  ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής μετέβησαν μετά από καταγγελία στη θέση Καλυμπάκι, που είναι περιοχή αρμοδιότητας του Λιμένος Ελευσίνας, και διαπίστωσαν ότι είχαν εκφορτωθεί από εμπορικό πλοίο, 16 μεταλλικά κοντέινερ, τα οποία περιείχαν δημοτικά απόβλητα από το νησί της Μυκόνου. Τα κοντέινερ στάθμευαν προσωρινά στον Λιμένα και κατόπιν οδηγούνταν σε εταιρεία ανακύκλωσης.

Αμέσως συντάχθηκε έκθεση αυτοψίας η οποία έχει σταλεί στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας που έχει την αρμοδιότητα για την περιοχή, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, καθώς και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ενώ όπως τονίστηκε θα επιβληθούν σε όλους τους συνυπεύθυνους, όλες οι κυρώσεις που προβλέπονται στις αρμοδιότητες της Περιφέρεια Αττικής.

sgouros1«Δεν θα μιλήσω για τη δικαίωση των επιλογών μας στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων. Μας επιβεβαιώνουν τα γεγονότα. Άλλοι μεταφέρουν τα σκουπίδια με κοντέινερ στα κρυφά και εμείς στην Αττική προωθούμε ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης αποβλήτων. Θέλω να τονίσω την έλλειψη παιδείας και αλληλεγγύης στον καίριο αυτόν τομέα. Δεν καταφέρνει μια περιοχή ή ένας φορέας να διαχειριστεί τα σκουπίδια του και αμέσως η λύση είναι να τα ξεφορτωθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Εμείς, είτε ο ΕΔΣΝΑ είτε η Περιφέρεια, δεν μπορούμε να καιροφυλαχτούμε και να κατασκοπεύουμε μην τυχόν κάποιος ξεφορτώνει τα σκουπίδια του στην Αττική. Δεν είναι αυτή η δουλειά μας. Η δουλειά μας είναι να διαχειριζόμαστε βιώσιμα τα απορρίμματα της περιοχής μας, να ανταποκρινόμαστε στην τρέχουσα καθημερινότητα, αλλά και να έχουμε και ένα όραμα για το μέλλον. Ας μάθουν και οι υπόλοιποι στην χώρα τη δουλειά τους, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας αποκτήσουν την παιδεία και την κουλτούρα που απαιτείται, για να καταφέρουν να διαχειριστούν τέτοια σοβαρά προβλήματα, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων».


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 559 επισκέπτες και κανένα μέλος