Με αφορμή τις δημοσιευθείσες τις τελευταίες ημέρες δηλώσεις και απόψεις σχετικά με τις ενέργειες των υπηρεσιών της Πολεοδομίας για την αντιμετώπιση της οικοδομής Σουφλιά και τις αναφορές στην παλαιότερη υπόθεση της οικοδομής Αναστασίου, από τη Νομαρχία ανακοινώνονται τα εξής:...

Η Νομαρχία δίνει απαντήσεις

για τις ενέργειες της Πολεοδομίας

στην οικοδομή Σουφλιά


Με αφορμή τις δημοσιευθείσες τις τελευταίες ημέρες δηλώσεις και απόψεις σχετικά με τις ενέργειες των υπηρεσιών της Πολεοδομίας για την αντιμετώπιση της οικοδομής Σουφλιά και τις αναφορές στην παλαιότερη υπόθεση της οικοδομής Αναστασίου, από τη Νομαρχία ανακοινώνονται τα εξής:

  • Η αιτηθείσα το 2005 αναθεώρηση της οικοδομικής αδείας 1117/2001 δεν εξεδόθη, αν και είχε τις πολεοδομικές προϋποθέσεις, διότι ο φάκελος δεν ήταν πλήρης ως προς souflias.jpgτα απαιτούμενα δικαιολογητικά (συμβολαιογραφική πράξη δέσμευσης για τον ισόγειο χώρο στάθμευσης, πληρωμένα φορολογικά) και ως εκ τούτου η Πολεοδομική Υπηρεσία δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την διαδικασία έκδοσης της οικοδομικής άδειας.
  • Ακόμη και μετά τη λήξη της οικοδομικής αδείας την 17/7/2005 ο μελετητής μηχανικός της οικοδομής, αν και ενημερωνόταν στα επί μέρους στάδια ελέγχου της υποβληθείσης αναθεωρήσεως, δεν έκανε οποιαδήποτε έγγραφη διαμαρτυρία ούτε προσφυγή σε διοικητική ή δικαστική αρχή για την μη χορήγηση της αιτηθείσης αναθεωρήσεως.
  • Η υποβληθείσα αίτηση θεραπείας της 14/1/2008 απερρίφθη από την Πολεοδομική Υπηρεσία δεδομένου ότι αναφερόταν σε αίτημα για κατασκευή οικοδομής, που όμως έχει ήδη υλοποιηθεί άνευ αδείας και με πλήρη αλλαγή της μελέτης που προέβλεπε η αρχική άδεια. Σημειώνεται ότι τα σχέδια της υποβληθείσας το 2005 αναθεώρησης, που είχαν εγκριθεί τότε από την αρμόδια ΕΠΑΕ, δεν ταυτίζονται με την σημερινή κατάσταση της οικοδομής.
  • Οι υπηρεσίες και τα συλλογικά όργανα του ΥΠΕΧΩΔΕ διατύπωσαν απόψεις επί της υποθέσεως, που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας, χωρίς να έχουν ζητήσει από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία ούτε τον σχετικό φάκελο ούτε τις απόψεις της.
  • Ανεξάρτητα από τα ανωτέρω ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής με επιστολή του προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή την 14/4/2008 ζήτησε την διενέργεια ελέγχου για τις μέχρι σήμερα ενέργειες της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου καθώς και την παρακολούθηση των μελλοντικών ενεργειών της επί του θέματος και ήδη ανετέθη στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης η διενέργεια ελέγχου, τα αποτελέσματα  του οποίου αναμένονται.
  • Η παλαιότερη υπόθεση της οικοδομής Αναστασίου στην οποία έγιναν αναφορές σε πρόσφατα δημοσιεύματα δεν είναι ανάλογη με την υπόθεση της οικοδομής Σουφλιά.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΟΥΡΗ


kouris.-l.jpgΣε απάντηση ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ ο Νομάρχης Λ. Κουρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η προσπάθεια μετατροπής από συγκεκριμένους κύκλους του πολεοδομικού θέματος της οικοδομής Σουφλιά σε δήθεν «κόντρα» μεταξύ εμού και του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ δεν βοηθά στην νηφάλια και σε βάθος εξέταση του προβλήματος.

Ως εκ τούτου δεν πρόκειται να συνεχίσω να μετέχω σε έναν ατέρμονα και άσκοπο κύκλο ανακοινώσεων, που δεν ξεκίνησε πάντως από την Νομαρχία.

Χρήσιμο θα ήταν οι συντάκτες των ανακοινώσεων του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ να είχαν κάνει τον κόπο να διαβάσουν με προσοχή την ανακοίνωση της Νομαρχίας της 12ης Μαΐου, αφού θα έβρισκαν απαντήσεις σε όλα εκείνα που επιλεκτικά προβάλουν αλλά και σε όσα αποσιωπούν».

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 260 guests και κανένα μέλος