pl.-krhths037.jpgΣε αντιφάσεις έπεσαν οι αρμόδιοι Υπουργοί στις απαντήσεις τους προς τον ερωτώντα Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου σχετικά με τη πλατεία Κρήτης στη Βούλα και τους κινδύνους που εγκυμονεί η είσοδος – έξοδος της Κάτω Βούλας μετά την εγκατάσταση των γραμμών του Τραμ....

Η καρμανιόλα της Πλατείας Κρήτης “έγινε σε συνεργασία

με τους Δήμους Γλυφάδας & Βούλας”, δηλώνουν οι Υπουργοί


Σε αντιφάσεις έπεσαν οι αρμόδιοι Υπουργοί στις απαντήσεις τους προς τον ερωτώντα Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου σχετικά με τη πλατεία Κρήτης στη Βούλα και τους κινδύνους που εγκυμονεί η είσοδος – έξοδος της Κάτω Βούλας μετά την εγκατάσταση των γραμμών του Τραμ.

Μετά από καταγγελία της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Βούλας Ηλέκτρας Τσιριγώτη στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση του Δ.Σ. (4/2/08) και του σχετικού ρεπορτάζ της Ηλέκτρας Βενετσάνου στο φύλλο 519 (9/2/08) στην εφημερίδα μας, ο πάντα ευαίσθητος σε καθημερινά προβλήματα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασ. Οικονόμου κατέθεσε ερώτηση (αρ.πρωτ. 7486/28-2-2008) επί του θέματος προς τους Υπουργούς Συγκοινωνιών και Περιβάλλοντος για την οποία έλαβε τις εξής απαντήσεις.

pl.krhsh-pr.petroy-(11).jpgΟ Υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι «η μελέτη εφαρμογής του τροχιοδρόμου (ΤΡΑΜ), συμπεριλαμβανομένων των κυκλοφορικών ρυθμίσεων στην περιοχή της Πλ. Κρήτης, έγινε σε συνεργασία με τους Δήμους Γλυφάδας και Βούλας». Η τραμ Α.Ε. μελέτησε τις κυκλοφορικές ρυθμίσεις και το αρμόδιο τμήμα του ΥΠΕΧΩΔΕ με τη σειρά του, τις ενέκρινε και τις εκτέλεσε.

Και ο Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλος απ’ την πλευρά του, μετατόπισε τις ευθύνες στους Δήμους απαντώντας ότι «Η Τραμ Α.Ε. έθεσε υπόψη των Δήμων Βούλας και Γλυφάδας εναλλακτικές διαδρομές και σε συσκέψεις και συνεννοήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή της Τραμ, των ανωτέρω Δήμων και του ΥΠΕΧΩΔΕ, προκρίθηκε ως η καταλληλότερη η σημερινή εφαρμοσμένη κυκλοφοριακή διευθέτηση της πλατείας Κρήτης χωρίς να διατυπωθούν αντιρρήσεις από τους εμπλεκόμενους Δήμους».

(Εδώ να θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Βούλας Γ. Μάντεσης στο Δ.Σ. που συζητήθηκε το θέμα, όπως είχαμε γράψει και στο ρεπορτάζ, επεσήμανε ότι οι ρυθμίσεις γίνονται με την ευθύνη του ΥΠΕΧΩΔΕ και της ΤΡΑΜ Α.Ε. και όχι του Δήμου και ότι το κομμάτι που κατεβαίνει στην πλ. Κρήτης είναι θέμα ρύθμισης του Δήμου Γλυφάδας).

Και οι δύο ερωτώμενοι Υπουργοί έσπευσαν να απαντήσουν ότι όσον αφορά τη διπλή κατεύθυνση του δρόμου προς την πλευρά της Γλυφάδας, έχει τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση(!!).


Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;


Τέλος ο Υφυπουργός Θ. Ξανθόπουλος σε αντίθεση με τον Υπουργό Μεταφορών, διαβεβαιώνει ότι η Τραμ Α.Ε. αναγνωρίζει σήμερα το πρόβλημα και θα επανεξετάσει τις ισχύουσες μελέτες, γεγονός oikonomou-bas.jpgτο οποίο δεν παραδέχτηκε στην απάντησή της η ΤΡΑΜ Α.Ε.

Ο Βασίλης Οικονόμου δεν ικανοποιήθηκε με τις απαντήσεις (ούτε και εμείς βεβαίως) και δήλωσε ότι: «Κατόπιν των παραπάνω απαντήσεων είμαστε αναγκασμένοι να παρατηρήσουμε ότι τόσο ο αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών, όσο και ο αρμόδιος Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, παρά την επισήμανσή μας για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου για τους διερχόμενους οδηγούς, είτε δεν αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητα του θέματος είτε αποφεύγουν δια αυτής της οδού να μπουν στην ουσία του κοινοβουλευτικού ελέγχου». Επιπλέον, θεωρώντας την ασφάλεια των πολιτών πρωτεύον ζήτημα της κυβέρνησης δήλωσε ότι εάν χρειαστεί θα επανέλθει.

Σ.Σ. Η πικρή αλήθεια είναι πως, ό,τι γίνεται, δύσκολα ξεγίνεται. Πρέπει επιτέλους να μάθουμε σ’ αυτή τη χώρα να μελετάμε τα δεδομένα πριν κατασκευάσουμε ένα έργο και όχι εκ των υστέρων.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 88 guests και κανένα μέλος