Αναλυτική ενημέρωση, όπως το συνηθίζει και τον συγχαίρουμε γι’ αυτό, έκανε ο Δήμαρχος Σπ. Κωνσταντάς στην τελευταία Δημοτική Συνεδρίαση. Ετσι έκανε αναφορά στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την πόλη και πέτυχε ανταποδοτικά από τις κινητές τηλεφωνίες! Κατά τα καθιερωμένα στο δημοτικό συμβούλιο της Παλλήνης την Τετάρτη 7 Μάη, οι ειδήσεις βγήκαν στην ενημέρωση του Δημάρχου, προ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης...

Σημαντική συνεδρίαση στην Παλλήνη


Αναλυτική ενημέρωση, όπως το συνηθίζει και τον συγχαίρουμε γι’ αυτό, έκανε ο Δήμαρχος Σπ. Κωνσταντάς στην τελευταία Δημοτική Συνεδρίαση. Ετσι έκανε αναφορά στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την πόλη και πέτυχε ανταποδοτικά από τις κινητές τηλεφωνίες!

 

Ρεπορτάζ από την Αγγελική Ραγκούση


Οπτικές ίνες, ΔΕΗ με

ανταποδοτικά έργα στην Παλλήνη!


Κατά τα καθιερωμένα στο δημοτικό συμβούλιο της Παλλήνης την Τετάρτη 7 Μάη, οι ειδήσεις βγήκαν στην ενημέρωση του Δημάρχου, προ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Ο Σπ. Κωσταντάς ξεκίνησε την ενημέρωση με την ανακοίνωση για τη διέλευση οπτικών ινών απ’ τις εταιρείες της VODAFON και της COSMOTE άμεσα συνδεδεμένης με τον ΟΤΕ. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος ζήτησε απ’ τις δύο εταιρείες κάποιο είδος αντισταθμιστικών οφελών, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3431/06 που υποχρεώνει της εταιρείες να καταβάλουν τέλη για το δικαίωμα χρήσης και διέλευσης, που όμως λόγω αδυναμίας εφαρμογής του απ’ την ΚΕΔΚΕ, αρνούνται να τηρήσουν.

Ωστόσο η μεν VODAFON ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του δημάρχου να κατασκευάσει ένα τοιχίο αντιστήριξης με τρεις – τέσσερις βαθμίδες, ώστε να δημιουργηθούν ανάλογες κερκίδες στον χώρο μεταξύ του κλειστού γυμναστηρίου και του ποδοσφαιρικού γηπέδου, καθώς και αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων. Η εκτιμώμενη αξία ανέρχεται στο ύψος των 130.000,00€.

Αντίθετα ο ΟΤΕ δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της δημοτικής αρχής για τον εξοπλισμό δύο παιδικών χαρών, απαντώντας ότι ο ίδιος δεν υποχρεούται να δώσει ανταλλάγματα, εν αντιθέσει με το Δήμο που υποχρεούται να υπογράψει την άδεια διέλευσης. Ετσι ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει την άδεια διέλευσης και ας τον πάνε στα δικαστήρια.

 

Υπογειοποίηση των γραμμών ΔΕΗ στην Λεονταρίου

Στην περίπτωση της ΔΕΗ ωστόσο ο δήμαρχος κατάφερε να εξασφαλίσει την υπογειοποίηση των γραμμών μεταφοράς ρεύματος και την μεταφορά των ηλεκτρικών στύλων κατά 2,5 μέτρα, με την σύγχρονη κατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Λεονταρίου.

 

Εμμένει στις τιμές Βακαλόπουλου ο Δήμαρχος


Ακολούθως για τις τιμές απαλλοτρίωσης στο Βακαλόπουλο, ο δήμαρχος υπήρξε σαφής λέγοντας ότι δεν θα δεχθεί δύο μέτρα και σταθμά, δηλαδή άλλη τιμή όταν πρόκειται να πληρώσει ο δήμος και άλλη όταν πρόκειται να εισπράξει. Παρουσίασε δε τελεσίδικες αποφάσεις που αναφέρουν αντικειμενικές αξίες γης στην περιοχή του Βακαλόπουλου, τις οποίες θα διεκδικήσει ο δήμος δια της δικαστικής οδού.


Λόφος Λεβίδη: «θα τον αγοράσουμε» (σχετική δήλωση του Δημάρχου στο μενού Ειδήσεις-νέα)


Τελευταία υπήρξε η σαφέστατη διαβεβαίωση ότι ο Λόφος Λεβίδη δεν έχει πουληθεί, παρά τα δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου περί του αντιθέτου. Ο Σπ. Κωνσταντάς ανάφερε επίσης ότι ο δήμος με την συμπαράσταση υλική και ηθική της νομαρχίας, θα ζητήσει την αγορά του λόφου και μάλιστα με τους καλύτερους όρους, ώστε να παραμείνει αυτός ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου, σε κοινή χρήση. Δήλωσε δε ότι ήδη η Νομαρχία καταθέτει για το σκοπό αυτό 1.000.000, 00 €, σχεδόν άλλα τόσα ο δήμος Παλλήνης και αν χρειαστεί θα υπάρξει δανειοδότηση για το υπόλοιπο τίμημα, εφ’ όσον δεν καλυφθεί από άλλες πηγές.

Με το θέμα θα ασχοληθούμε αναλυτικά, γιατί έχουν καταθέσει και ερωτήσεις οι βουλευτές της περιφέρειας.


Ξεκινάει η ολοκλήρωση του Μουσείου Οίνου


Τέλος στο θέμα επί της ημερήσιας διάταξης σχετικά με το Μουσείο Οίνου, ξεκινά η δημοπράτηση του έργου, αφού έχει εξασφαλιστεί επιχορήγηση 500.000,00 €, ενώ άλλα 250.000,00 θα διατεθούν για την διαμόρφωση του προαύλιου χώρου.


Αποπερατώνεται ο ναός του Κοιμητηρίου


Κάτι επίσης σημαντικό είναι η έναρξη έργων αποπεράτωσης του Ναού εντός του κοιμητηρίου, που βρίσκεται εδώ και χρόνια στα μπετά, με χρηματοδότηση της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

 

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 1009 επισκέπτες και κανένα μέλος