Στραγγαλιστικός εναγκαλισμός των ΟΤΑ από τα κόμματα
Θεματικό συνέδριο για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση που ετοιμάζει το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. έχει προγραμματίσει η Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) για τις 15 Μαΐου...

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΙΙ

Συνέδριο της ΕΝΑΕ-Αντιδρούν ΝΑΣ & ΠΑΜΕ

Στραγγαλιστικός εναγκαλισμός των ΟΤΑ από τα κόμματα


Θεματικό συνέδριο για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση που ετοιμάζει το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. έχει προγραμματίσει η Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) για τις 15 Μαΐου.

Προς τούτο, καθώς και για τη διοργάνωση και προβολή του Συνεδρίου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΑΕ την περασμένη Δευτέρα (5/5), με στόχο τη διαμόρφωση κοινής θέσης της Ενωσης των Νομαρχιών για τη νέα διοικητκή μεταρρύθμιση. Θα συνεδριάσει για τον ίδιο σκοπό την παραμονή 14 Μαΐου τ.έ.

Οπως κατήγγειλε σχετικά η συνδικαλιστική οργάνωση ΠΑΜΕ Δημοσίων Υπαλλήλων, διαφωνούν με τον “Καποδίστρια ΙΙ” που “μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει για τους εργαζόμενους της χώρας”.

Για το λόγο αυτό η (ΝΑΣ) της Ανατ. Αττικής και το ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση και συζήτηση τηΝ περασμένη Τετάρτη (7/5) στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατ. Αττικής.

Η ΝΑΣ θεωρεί ότι τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ “τα έχουν βρει” και μόνο επιμέρους διαφωνίες θα παρουσιάσουν στο Συνέδριο της ΕΝΑΕ στις 15 Μαΐου.


Ποια είναι η φιλοσοφία του Καποδίστρια;


Το θέμα της διοικητικής διάρθρωση της χώρας, δεν μπορεί να ενταχθεί στη “φιλοσοφία” της αποδοτικότητα των μεγαλύτερων”

Ασχετα από την αμφισβητούμενη οποδοτικότητα των μεγάλων μονάδων, υπάρχει το μείζον θέμα της δημοκρατικής λειτουργίας των ΟΤΑ και της συμμετοχής των πολιτών.

Γιατι, αν στις οικονομικές μονάδες η συγκέντρωση του κεφαλαίου και η διόγκωση των επιχειρήσεων έχει θετικά αποτελέσματα ανταγωνιστικότητας, κόστους, παραγωγικότητας και βωσιμότητας, όταν η διόγκωση αυτή υπερβεί το σημείο της αρίστης αποδόσεως, οδηγείται, συνήθως εκρηκτικά, σε αρνητικά αποτελέσματα και όχι μόνον οικονομικά, αλλά και κοινωνικά (διαφθορά, διαπλοκή, κοινωνικές συγκρούσεις υπονόμευση της δημοκρατικής εξουσίας και έλεγχό της).

Στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η διόγκωσή τους δια των συνενώσεων, ασχέτου λειτουργικής αποτελεσματικότητας και αμφίβολης παραγωγικότητας, θα επιφέρει άμεσα διεύρυνση του δημοκρατικού ελλείμματος, αποξένωση από το Δημότη και πλήρη υποταγή των ΟΤΑ και των δημοτικών παρατάξεων στους κομματικούς μηχανισμούς.

Μήπως αυτό είναι το επιδιωκόμενο από τα κόμματα;

 


Αφήστε σχόλιο...

Περιφέρεια Αττικής

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 34 guests και κανένα μέλος