kiskhra-hmeridaΑνάπτυξη με σεβασμό στη φύση και την αειφορία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής προέβει στην ακόλουθη δήλωση:

Ο άνθρωπος αντλεί από το Περιβάλλον τη δυνατότητα να ζει και να δημιουργεί. Η αρμονική αυτή ισορροπία επέτρεψε τη δημιουργία του πολιτισμού και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής. Όμως η αρμονική αυτή σχέση, στις μέρες μας έχει διαταραχθεί σοβαρά.

kiskhra-hmeridaΚαθώς βαδίζουμε τα πρώτα χρόνια της νέας χιλιετίας, αντιλαμβανόμαστε διαρκώς ότι τα περιβαλλοντικά προβλήματα αποκτούν όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα και παγκόσμια εμβέλεια. Η αλλαγή του κλίματος, η εξάντληση των φυσικών πόρων, η μείωση της βιοποικιλότητας, και η ενεργειακή κρίση απειλούν πλέον την οικολογική ισορροπία ολόκληρου του πλανήτη. Χρειάζεται, συνεπώς, να δράσουμε όλοι μαζί, με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Είναι επείγουσα και επιβεβλημένη η  άμεση αλλαγή της συμπεριφοράς, της νοοτροπίας και των καταναλωτικών προτύπων για να αντιστραφεί η σημερινή κατάσταση. Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι η ανάπτυξη είναι δυνατή και από διαφορετικούς ¨δρόμους¨. Ανάπτυξη με σεβασμό στη φύση και την αειφορία.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής με σταθερή και ξεκάθαρη βούληση, θέτει το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος σε υψηλή προτεραιότητα. Έτσι, με σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών εργαζόμαστε όλοι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας για την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας καθώς και την προώθηση των απαιτούμενων έργων περιβαλλοντικής προστασίας που τόσο έχει ανάγκη η Ανατολική Αττική.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 83 guests και κανένα μέλος