Τοποθέτηση από πλευράς του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, ελάβαμε ως απάντηση στη επιστολή της ανεξαρτητοποίησης της δημοτικής συμβούλου πλειοψηφίας στα 3Β Νανάς Καραγιάν. Η τοποθέτηση  τιτλοφορείται ως «Τοποθέτηση της Διοίκησης του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, για τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης της δημοτικής συμβούλου κας Κάραγιαν» και φανταζόμαστε ότι αφορά την προϊστάμενη αρχή της Διοίκησης, δηλαδή τη Δημοτική Αρχή.

Είχαμε δημοσιεύσει προ ημερών την επιστολή ανεξαρτητοποίησης της δημοτικής συμβούλους Ν. Καραγιάν. Σ' αυτή λοιπόν την επιστολή απαντά ο Δήμος, γράφοντας:

3b-logoΠρώτον, η ανεξαρτητοποίησή της είναι μια πολιτική πράξη που έρχεται σε αντίθεση με την επιθυμία των συμπολιτών μας, οι οποίοι την εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους για να στηρίζει την παράταξη και το πρόγραμμα της σημερινής Διοίκησης του Δήμου. Κι όχι για να ανεξαρτητοποιηθεί. Στους ψηφοφόρους της θα πρέπει πρώτα από όλα να εξηγήσει με πειστικό τρόπο γιατί παρέβη την εντολή τους, κι όχι στον Τύπο ή στους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.

Δεύτερον, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια οι λόγοι που επικαλείται για την ανεξαρτητοποίησή της η κα Κάραγιαν. Οι πολίτες του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης γνωρίζουν ότι, τόσο ο προηγούμενος Δήμαρχος, κ. Γρηγόρης Κασιδόκωστας, όσο και ο σημερινός Δήμαρχος, κ. Σπύρος Πανάς, την τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους για περισσότερο από δύο χρόνια, αναθέτοντάς της την ευθύνη παρακολούθησης των δράσεων του ΚΑΠΗ και των προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής που αφορούν την προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας.. Σε καμία περίπτωση η ανάθεση ευθύνης της νεοσυσταθείσης με το νέο οργανόγραμμα του Δήμου αυτόνομης Κοινωνικής Υπηρεσίας σε άλλο πρόσωπο, δεν αποτελεί αποδοκιμασία της προσπάθειας της κας Κάραγιαν. Αντίθετα, αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση του Δημάρχου να δοκιμάσει κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας της Διοίκησης στην ίδια θέση και άλλα πρόσωπα, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα το συμφέρον των πολιτών. Στη δημοκρατία τα αξιώματα δεν είναι μόνιμα.

Τρίτον, με την απόφασή της αυτή και με τα όσα ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή της, η κα Κάραγιαν ουσιαστικά υποτιμά όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους της, που κατέχουν απλώς τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου. Αναρωτιόμαστε, δεν έχουν θεσμικό ρόλο και αξία οι απλοί δημοτικοί σύμβουλοι; Η «καρέκλα δίνει αξία» στο σύμβουλο ή ο σύμβουλος «δίνει κύρος και αξία στην καρέκλα»; Εμείς πιστεύουμε το δεύτερο, γι’ αυτό δίνουμε ως Διοίκηση τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη της δημοτικής παράταξης να δοκιμαστούν σε όλες τις θέσεις ευθύνης, πάνω από προσωπικές ή μικρο-τοπικές σκοπιμότητες. Με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του ενιαίου Δήμου και των συμπολιτών μας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 82 guests και κανένα μέλος