Εκστρατεία καθαρισμού των πεύκων από τη βαμβακίαση κάνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με εθελοντές και εξωραϊστικούς συλλόγους, και μας ενημερώνει για τον τρόπο που γίνεται χωρίς να ραντίζονται με δηλητήρια τα πεύκα.
Νομίζω ότι είναι χρήσιμο για όλους τους Δήμους, και όχι μόνο, να γνωρίζουν...

Η βαμβακίαση στα πεύκα αντιμετωπίζεται


Εκστρατεία καθαρισμού των πεύκων από τη βαμβακίαση κάνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε peyka.jpgσυνεργασία με εθελοντές και εξωραϊστικούς συλλόγους, και μας ενημερώνει για τον τρόπο που γίνεται χωρίς να ραντίζονται με δηλητήρια τα πεύκα.

Νομίζω ότι είναι χρήσιμο για όλους τους Δήμους, και όχι μόνο, να γνωρίζουν.


Οι υδροφόρες του Δήμου θα χρησιμοποιούν νερό από τις γεωτρήσεις του Δήμου και όχι από τους υδατοσυλλέκτες της ΕΥΔΑΠ.

Μετά το πλύσιμο τοποθετούνται χαμηλά στον κορμό, περίπου στο ένα μέτρο από το έδαφος, ειδικές αυτοκόλλητες ταινίες, οι οποίες είναι αποτελεσματικές χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον με χημικά. Κατόπιν στο σημείο της ταινίας τοποθετείται οικολογική ειδική κόλλα.

Το έδαφος σκουπίζεται αμέσως μετά την πλύση και απομακρύνονται οι πεσμένες «προνύμφες» του εντόμου. Όταν οι ταινίες κιτρινίσουν και γεμίσουν «προνύμφες αφαιρούνται και πετιούνται στα σκουπίδια και όχι στην φύση.


Ο πλέον κατάλληλος χρόνος εφαρμογής είναι από το τέλος Απριλίου έως το τέλος Μαϊου.


Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης εξηγεί:

«Η αντιμετώπιση του προβλήματος εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα της περιβαλλοντικής μας πολιτικής που για μας είναι υψίστης σπουδαιότητας για τη διαφύλαξη της υγείας των κατοίκων, αλλά και του πρασίνου στην πόλη μας, που τα τελευταία χρόνια έχει σημαντικά επιβαρυνθεί περιβαλλοντικά».


Το πλύσιμο των πεύκων από τη βαμβακίαση θα επεκταθεί σε όλες τις περιοχές πρασίνου της πόλης, για τις οποίες οι Δημότες έχουν εκφράσει αιτήματα.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 142 επισκέπτες και κανένα μέλος