Η Βάρη συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα (21/4) με κύριο κατά βάση θέμα, την οργάνωση και λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου Βάρκιζας.
Την ανάγκη εκσυγχρονισμού έχουν εκφράσει όλες οι πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και οι επαγγελματίες στο λιμάνι...

Από το Δ.Σ Βάρης 

Οργάνωση και λειτουργία του λιμανιού της Βάρκιζας


Η Βάρη συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα (21/4) με κύριο κατά βάση θέμα, την οργάνωση και λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου Βάρκιζας.

Την ανάγκη εκσυγχρονισμού έχουν εκφράσει όλες οι πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και οι επαγγελματίες στο λιμάνι.

Προ ημερησίας κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επάρατης Χούντας.


Η εισήγηση του Δημάρχου Παν. Καπετανέα αναφέρεται σε έργα καλλωπισμού κυρίως θα λέγαμε όπως: καθαριότητα χώρου, πυρασφάλεια, ηλεκτροδότηση και παροχή ύδρευσης προς όλους τους ελλιμενισμένους.

– Δημιουργία ενός χώρου κατά μήκος του μόλου με αντικειμενική χρήση την προσωρινή αποθήκευση των εργαλείων αλιείας,

– δημιουργία αξιοπρεπούς χώρου των επαγγελματιών και η σωστή διαχείρισή του

– ανακατασκευή τουαλετών για τις ανάγκες των πολιτών

διαχείριση σκουπιδιών στο λιμάνι


Εχει όμως και έργα που θεωρούνται απόλυτα αναγκαία και κατά προτεραιότητα κατά τη γνώμη μας.

Ο έλεγχος της διαχείρισης των φρεατίων που υπερχειλίζουν (και μπορεί να φανταστεί κανείς τι σημαίνει αυτό για το λιμάνι!!) μεταφέροντας απόβλητα στη θάλασσα, που πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά επείγον! (Σ.Σ.: Είναι χρόνια που το ακούμε στα δημοτικά συμβούλια. Είναι χρόνια που οι ψαράδες λένε τι πιάνουν τα καλοκαίρι αντί των κάβων στη θάλασσα!!). Το έργο έχει καθυστερήσει δραματικά – για την περιοχή – θα λέγαμε.

Η κατασκευή ενός χτιστού φάρου για να αποσυρθεί η απαγορευτική μπάρα εισόδου στο λιμάνι και να τοποθετηθούν κάποιες κολόνες αντ’ αυτής.

Σύνταξη μελέτης για να εναρμονιστεί οικολογικά με το τοπίο (αμμο-εναπόθεση) με τούνελ διαφυγής νερού και αέρα.


Ο προβληματισμός μας είναι ότι ανατίθεται στη Δημοτική Επιχείρηση της Βάρης. Μια Δημοτική Επιχείρηση που έπρεπε ήδη να έχει κλείσει μ’ αυτή τη μορφή της αναπτυξιακής που βρίσκεται σήμερα λόγω αλλαγής του Κώδικα Περί Δήμων και Κοινοτήτων και που πρακτικά δεν λειτούργησε ποτέ.

Επομένως δεν διαθέτει πρότερη εμπειρία, και αυτή τη στιγμή έπρεπε να φροντίζει τα του οίκου της, αφού οι δημοτικές επιχειρήσεις αποκτούν δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα και όχι αναπτυξιακού.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 196 guests και κανένα μέλος