Υπερψηφίστηκε τελικά το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Βούλας 2007-2010 συμπληρωμένο και επαυξημένο, αφού έφτασε τις 277 σελίδες και συμπεριέλαβε διάφορα, έστω και ως «έκθεση ιδεών» περίπου...

Το επιχειρησιακό Σχέδιο Βούλας Εγκρίθηκε

Ο Δήμαρχος «στενοχώρησε» τον Πέτρο Δούκα

Συμφώνησε με τον Κώστα Βενετσάνο

 

Υπερψηφίστηκε τελικά το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Βούλας 2007-2010 συμπληρωμένο και επαυξημένο, αφού έφτασε τις 277 σελίδες και συμπεριέλαβε διάφορα, έστω και ως «έκθεση ιδεών» περίπου.

Αγκάλιασε μια σειρά επιδιώξεων – δεν λέω «οραμάτων», γιατί κατά το πλείστον θεωρούνται βασίμως επιτεύξιμα – όπως των διεκδικήσεων και χρήσεων του παραλιακού μετώπου, τους χώρους άθλησης, το Διαμαντοπούλειο Γηροκομείο, το σχολείο της περιοχής Κόνιαρη, το «Διοικητήριο» στην «πηγάδα», η διαμόρφωση του παραλιακού χώρου κ.ά.


«Σε ένα θα συμφωνήσω…»


Αξίζει ν’ αναφερθούμε σε κάποιες ενδεικτικές τοποθετήσεις.

Το «στοιχειωμένο Διαμαντοπούλειο Γηροκομείο», είναι ένα θέμα για το οποίο έχουμε γράψει επανειλημμένως και έχουν κατατεθεί από τα δημοσιεύματά μας σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή.

Ο Α. Αποστολάτος με διάθεση συνεργασίας και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης, είναι αλήθεια, παρατήρησε στο Δήμαρχο ότι, κατά την άποψή του, δεν το αντιμετώπισε σωστά το θέμα: «…ή αν θέλετε, εσφαλμένα σας συμβούλευσε η νομική σας υπηρεσία… θα μπορούσε ο Δήμος να το αποπερατώσει».

Ο Δήμαρχος Γ. Μάντεσης, αφού αναφέρθηκε αποσπασματικά στο ιστορικό και στο ρόλο της Δ/νσης Κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών συμπλήρωσε:

«Σε πολιτικό επίπεδο, δεν σας κρύβω ότι, πολύ πρόσφατα στενοχώρησα τον τότε αρμόδιο Υφυπουργό κύριο Δούκα. Υπάρχει μια λύση στην οποία μόνο μπορώ να συμφωνήσω με τον κύριο Βενετσάνο – με τον οποίο μπορούμε να διαφωνούμε σε πολλά -. Μια υπογραφή χρειάζεται, όπως έγινε και με το ΤΕΕΘΑ (εννοεί το οικόπεδο των 11 στρεμμάτων που βρίσκεται το 2ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο). Είναι η μόνη λύση για την ικανοποίηση όλων και κυρίως της βούλησης του διαθέτη».

Οφείλουμε να επισημάνουμε δημόσια ότι η παραδοχή αυτή του Δημάρχου στο πρόσωπό μας, τον τιμά, γιατί είναι γνωστές και διακριτές οι διαφωνίες μας σε θέματα πολιτικών επιλογών.

Δεν θα διαφωνήσουμε με την επιλογή του ως χώρου «διοικητηρίου» στην πηγάδα, ήταν και δική μας πρόταση εξ’ άλλου. Διαφωνούμε όμως, όπως και με τον Αγγελο Αποστολάτο ως προς την ένταξη του Δημαρχείου στο Διοικητήριο (Αστυνομία, Εφορία, ΙΚΑ κλπ.). το Δημαρχείο δεν είναι μόνο διοικητικός θεσμός. Βαθμίδα της δημόσιας διοίκησης. Αντιπροσωπεύει έναν βαθιά δημοκρατικό ιστορικό θεσμό. Είναι η πρωτοβάθμια τοπική Διοίκηση – η τοπική εκτελεστική εξουσία – αλλά ταυτόχρονα και πρωτίστως, είναι η τοπική Βουλή και οιονεί έκφραση άμεσης Δημοκρατίας.

Η δε «πηγάδα» γύρω στα 6,5 στρέμματα, που κατά δήλωση του δημάρχου «χάθηκε» στα δικαστήρια, ΔΕΝ χάθηκε, γιατί τότε, η Μετοχική Εταιρία που την «κέρδισε» οφείλει να δώσει αντίστοιχα στο Δήμο το αντίτιμο έναντι των υποχρεώσεών της προς το Δήμο, για τις οποίες, κατά συμφωνία, είχε παραχωρήσει την «πηγάδα». Δεν την είχε παραχωρήσει από καλή διάθεση και χειρονομία «καλής θέλησης». Την είχε δώσει έναντι υποχρεώσεών της. (και να φροντίσετε να μη χαθούν τα στοιχεία με την καταστροφή εγγράφων που άκουσα ότι θα κάνετε).

Δεν γίνεται οι αγοραστές «τσάμπα» εκτάσεων – ιδίως οι κληρονόμοι τους - να τα θέλουν όλα δικά τους. Οφείλουν τα νόμιμα σ’ αυτόν τον τόπο που επέλεξαν. Ας το καταλάβει πρώτα η Δημοτική Αρχή.

Για τη διαμόρφωση της παραλίας, τη βύθιση της παραλιακής λεωφόρου και της σύνδεσης του πολεοδομικού ιστού καθώς και του ιδιοκτησιακού επ’ αυτής και του ΕΟΤ, θ’ αναφερθώ προσεχώς.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 196 επισκέπτες και κανένα μέλος