Πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Βούλας ημερίδα με θέμα Ολοκληρωμένο Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα. Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των πολιτών για τις νέες τεχνολογίες στο χώρο των Γεωγραφικών Συστημάτων  Πληροφοριών (Γ.Σ.Π.) και κυρίως η ανάδειξη της πολλαπλής χρησιμότητάς τους, στην πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των πολιτών και επιχειρήσεων...
Ψηφιακή λειτουργία. Το παρόν και το μέλλον του Δήμου

 

Πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Βούλας ημερίδα με θέμα Ολοκληρωμένο Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των πολιτών για τις νέες τεχνολογίες στο χώρο των Γεωγραφικών Συστημάτων  Πληροφοριών (Γ.Σ.Π.) και κυρίως η ανάδειξη της πολλαπλής χρησιμότητάς τους, στην πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των πολιτών και επιχειρήσεων.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο την περασμένη Τετάρτη (21/11). Την εκδήλωση άνοιξε ο αντιδήμαρχος Δημ. Κιούκης, ο οποίος έδωσε τη σκυτάλη στο Δήμαρχο. Ο Δήμαρχος έκανε μία γενική ενημέρωση και ακολούθησαν οι κυρίως ομιλητές που ανέπτυξαν λεπτομερειακά το θέμα (Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Παν. Ηλιοπούλου, Δημ. Τσιβίκης, Δημ. Καπακλής, Μιλτιάδης Καβράκος).

Το Γ.Σ.Π. όπως είπαν οι ομιλητές θα παρέχει συνεχώς (on line) ενδιαφέρουσες πληροφορίες μέσα από το διαδίκτυο (Internet) σε οποιονδήποτε πολίτη ή επιχείρηση ενδιαφέρεται. 

α) Εναν πλήρη οδηγό πόλης με ψηφιακή απεικόνιση και δυναμική αναζήτηση των τεχνικών και κοινωνικών υποδομών του Δήμου, όπως Δημόσιες και Δημοτικές υυπηρεσίες, τις διαδρομές των λεωφορείων της αστικής και δημοτικής συγκοινωνίας, τα δίκτυα αποχέτευσης,  ζώνες αποκομιδής και κάδους απορριμμάτων, χώρους εκπαίδευσης και αθλητισμού. Ακόμη υποδομές ευρύτερου ενδιαφέροντος με τις λειτουργίες της πόλης (ιατρεία, φαρμακεία, τράπεζες).

Θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να αντλήσει πολεοδομικά στοιχεία του Δήμου: Ρυμοτομικό σχέδιο, Οικοδομικά τετράγωνα, Οικόπεδα, Οδικό δύκτυο, Χρήσεις Γης κλπ.

 

Την ημερίδα παρακολούθησαν κάτοικοι της Βούλας, ο βουλευτής Νίκος Καντερές, ο δήμαρχος Βάρης Παναγ. Καπετανέας και η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγγελική Ράπτη.

 

Με το αντικείμενο αυτό, θα ασχοληθούμε ειδικότερα σε επόμενο φύλλο μας, μια που ένα ψηφιακό σύστημα ηλεκτρονικής ...πόλης, έχει και τα καλά του αλλά και τα κακά του.

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 165 επισκέπτες και κανένα μέλος