der-spiegel-gaidarosΤο οικονομικό περιοδικό Der Spiegel συνεχίζει να προκαλεί με τα εξώφυλλά του. Μετά το πρωτοσέλιδο με τίτλο “Αντίο Ακρόπολη”, έρχεται τώρα με το εξώφυλλο που βλέπετε δίπλα, απεικονίζοντας έναν γάιδαρο που μεταφέρει έναν Έλληνα και έναν τεράστιο σάκο γεμάτο χρήματα.

Τίτλος του σχετικού άρθρου αλλά και του εξωφύλλου: «Το ψέμα της φτώχειας: Πώς οι ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε κρίση καμουφλάρουν τον πλούτο τους».

Το άρθρο βασίζεται σε μία αμφιλεγόμενη έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έδωσε στη δημοσιότητα μια έκθεση που δυσαρέστησε τους Γερμανούς, καθώς τους εμφανίζει να είναι οι φτωχότεροι στην Ευρώπη, πιο φτωχοί κι από τους Ελληνες και τους Κύπριους.

Το κριτήριο που χρησιμοποιήθηκε για την διεξαγωγή της έρευνας σε 62.000 νοικοκυριά μεταξύ 15 χωρών, ήταν το ποσοστό ιδιοκτησίας σπιτιών, το οποίο στην Γερμανία είναι χαμηλό σε σχέση με τις άλλες χώρες. Συγκεκριμένα από την έρευνα φαίνεται ο καθαρός μέσος πλούτος των γερμανικών νοικοκυριών να είναι ο μισός από εκείνον των ελληνικών νοικοκυριών, το ένα τρίτο των ισπανικών και το ένα πέμπτο των κυπριακών!

Βέβαια δεν έλαβαν υπόψιν τους ότι σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος το κάθε νοικοκυριό έχει περισσότερα μέλη απ’ ότι η Γερμανία, γεγονός που αλλάζει πολύ τα αποτελέσματα.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν οι Γερμανοί ότι το να έχεις ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι σου δεν σε κάνει πλούσιο. Όταν λοιπόν χρησιμοποιήθηκε σε αντίστοιχη έρευνα σαν κριτήριο το εισόδημα και όχι η αξία των σπιτιών και άλλων περιουσιακών στοιχείων, προέκυψε ότι τα γερμανικά νοικοκυριά είναι από τα πλουσιότερα της Ευρώπης...

Το ετήσιο εισόδημα των γερμανικών νοικοκυριών είναι κατά μέσο όρο 32.500 ευρώ, υπερδιπλάσιο από εκείνο των πορτογαλικών νοικοκυριών.

Φαίνεται τους καίει πολύ που η ελληνική κοινωνία έχει συνοχή και οικογενειακή στήριξη, σε αντίθεση με την γερμανική, με αποτέλεσμα ακόμα και μετά απ΄ όλα αυτά τα μέτρα που μας ωθούν να λάβουμε, να αντέχουμε και να μη μένουμε στον δρόμο.

Δεν είναι τυχαία άλλωσε όλη αυτή η επίθεση στην ιδιοκτησία των Ελλήνων, με χαράτσια κτλ, ακόμη και στην πρώτη κατοικία που θεωρούσαμε κάποτε ιερή.

Χαρακτηριστική είναι η θέση αρθρογράφου της εφημερίδας “Ντι Βελτ”. που αναφέρει ότι «ακόμη και στις υπερχρεωμένες χώρες, υπάρχει μερικές φορές σημαντικός ιδιωτικός πλούτος. Ο πλούτος αυτός πρέπει να χρησιμοποιείται πριν καλούνται να βοηθήσουν οι φορολογούμενοι άλλων χωρών»...

Τι κι αν η ανεργία υπερβαίνει το 27% και 6 στους 10 ανέργους λένε ότι αναζητούν δουλειά πάνω από ένα χρόνο και το ποσοστό επισιτισμού σε δημοτικά και γυμνάσια της χώρας έχει ανέλθει στο 10%. Τελικά όμως - επειδή “τα βάζω” με τους Γερμανούς - αναρωτιέμαι τι θα μπορούσαν να μας “επιβάλουν” αν οι “δικοί” μας δεν τα δέχονταν;; Τίποτα...

στοιχεία από ΑΠΕ – ΑΜΠ

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 130 επισκέπτες και κανένα μέλος