kavouri_tennisclubΔικαιώθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ Γ. Νιτερόπουλος

Για τα τέννις Καβουρίου έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά, από την ώρα που προέκυψε το πρόβλημα.

Για να κατανοήσουμε το θέμα θα πρέπει να ξαναγράψουμε ένα μικρό ιστορικό.

kavouri_tennisclubΤα τέννις Καβουρίου είναι μία έκταση που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Βουλιαγμένης (κατά χρήση) για 90 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου από τον ΕΟΤ και σήμερα στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε..

Ο Δήμος Βουλιαγμένης, το μίσθωσε σε επιχειρηματία προκειμένου να το αξιοποιήσει για μαθήματα τέννις. Παράλληλα φιλοξενούσε και το Σωματείο “Μικροί Ασσοι” που έπαιζαν τέννις και κατέβαιναν και σε πρωταθλήματα.

Η σύμβαση της μίσθωσης έχει λήξει. και ο μισθωτής αποσύρθηκε.

Βάσει του “Καλλικράτη” όλοι οι Δήμοι δημιούργησαν ένα νομικό πρόσωπο, όπου μέσα περιλαμβάνει την παιδεία, την άθληση και τον πολιτισμό. Προκειμένου για το Δήμο 3Β είναι ο ΟΑΠΠΑ με πρόεδρο τον Γιάννη Νιτερόπουλο και αντιπρόεδρο την Αλεξία Καμμένου.

Ολα τα ακίνητα του Δήμου που φιλοξενούν δράσεις στους τομείς που έχει αρμοδιότητα ο ΟΑΠΠΑ, μεταβιβάζονται στο νομικό αυτό πρόσωπο. Επομένως και τα τέννις Καβουρίου ανήκουν στον ΟΑΠΠΑ.

Να αλλάξεις συμβουλάτορες κύριε Δήμαρχε

Πρέπει να επισημάνουμε ότι και ο Δήμαρχος Σπ. Πανάς διαφώνησε ότι μπορεί να περάσουν τα τέννις στον ΟΑΠΠΑ, και όταν ήρθε προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με την υπογραφή 21 συμβούλων(!) το εισηγήθηκε και το ισχυρίστηκε, τονίζοντας ότι έχει γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας ότι δεν μπορεί να δοθεί ο χώρος σε Νομικό πρόσωπο, επομένως και στον ΟΑΠΑ!

Σ’ αυτή τη θυλλώδη συνεδρίαση ακούστηκαν πολλά, αλλά η φράση της Γ. Μαρτίνου τα έλεγε όλα: “Αισθάνομαι ότι είμαι σε ένα τρελό σίριαλ. Ο Δήμος είναι Δήμος και ο ΟΑΠΑ είναι Δήμος”. www.ebdomi.com.

Τελικά, τα τέννις πέρασαν στον  ΟΑΠΠΑ ο οποίος διαπίστωσε “κενό” στη μίσθωση, και ζήτησε από τη μισθώτρια να προχωρήσει στην παράδοση του χώρου.

Η Μισθώτρια και ο ΟΑΠΠΑ βρέθηκαν στα δικαστήρια, όπου εμπλέκετο και ο αντιδήμαρχος Διον. Κοντονής γιατί ήταν πρόεδρος στο Σωματείο “Μικροί Ασσοι”, που χρησιμοποιούσαν τα τέννις.

Μεσολάβησαν διάφορα, που τα έχουμε καταγράψει (www.ebdomi.com) και που δεν είναι της παρούσης.

Σημασία έχει ότι η επιμονή του προέδρου του ΟΑΠΠΑ και όλου του Διοικητικού του Συμβουλίου, έφερε αποτέλεσμα.

Ο Γ. Νιτερόπουλος έκανε ερώτημα στα “Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε.” αν μπορεί ο ΟΑΠΠΑ να μισθώσει σε τρίτον και η απάντηση που έλαβε είναι θετική, όπως το ανακοίνωσε στη δημοτική συνεδρίαση της 8/4/13. Γράφει συγκεκριμένα το υπ. αρ. 2838/28.3.2013 έγγραφο των ΕΤΑ:

Εγκρίνουμε την εκμίσθωση, μέσω δημοσίου διαγωνισμού, από τον ΟΑΠΠΑ σε τρίτον, του χώρου των αθλητικών εγκαταστάσεων, που βρίσκονται εντός της παραχωρηνένης από τον ΕΟΤ στο Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης παραλιακής έκτασης, στο Μεγάλο Καβούρι Αττικής, συνολικού εμβαδού 8.525τ.μ. στο οποίο περιγράφονται 7 γήπεδα τένις, αποδυτήρια και ένα κυλικείο.

Ομολογουμένως δεν καταλάβαμε γιατί ο Διον. Κοντονής ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να φέρει θέμα, ώστε να κληθούν οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης να ελέγξουν τα γήπεδα, τη στιγμή μάλιστα που εμπλέκεται ο ίδιος, αρκετά βαθιά, στην όλη υπόθεση, και η κάθε καθυστέρηση είναι εις βάρος των εσόδων του Δήμου.

 Διαβάστε σχετικό κείμενο του Γ. Νιτερόπουλου

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 140 επισκέπτες και κανένα μέλος