Το τελευταίο διάστημα, σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού, προωθείται με βάση το μνημόνιο που υπέγραψαν οι κυβερνώντες με την τρόικα, ένα απαράδεκτο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας. Στα πλαίσια αυτά, εξέχουσα θέση κατέχει και η παραχώρηση σε ξένους και ντόπιους ιδιώτες για μακροχρόνια εκμετάλλευση δημόσιας γης 6.200στρ., που περιλαμβάνει το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, το Ολυμπιακό Ιστιοπλοϊκό Κέντρο και την παραλία του Αγίου Κοσμά, συμπεριλαμβανομένου του αιγιαλού αλλά και του υποθαλάσσιου χώρου, για την  δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων, κέντρων διασκέδασης, καζίνου, εμπορικών κέντρων, πολυτελών κατοικιών και άλλων κτιρίων συνολικής δομημένης επιφάνειας 3.760.000τ.μ (!).
Με πρόσχημα την εξεύρεση χρημάτων για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους και των τόκων που συσσώρευσαν οι εκάστοτε διαχειριστές της εξουσίας, επιχειρείται ουσιαστικά το ξεπούλημα, έναντι μάλιστα ευτελούς αντιτίμου, μιας πολύτιμης για όλους μας δημόσιας έκτασης, η οποία αποτελεί και την τελευταία ευκαιρία για τη δημιουργία στην Αθήνα ενός Μητροπολιτικού Πάρκου, πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων κοινωφελών δραστηριοτήτων.

H «Επιτροπή Αγώνα», είναι ριζικά αντίθετη με τα σχέδια της Κυβέρνησης και της τρόικας και επιδιώκει να καταργηθεί ο μνημονιακός νόμος 4062/2012 ο οποίος καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης και να σταματήσουν οι διαδικασίες παραχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτες της έκτασης των 6.200στρ στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού και την παραλία του Αγίου Κοσμά.
Τι προτείνουμε: Στόχος μας είναι η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού, ως δημόσιου και κοινόχρηστου χώρου υψηλού πράσινου, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας. Στο Μητροπολιτικό Πάρκο, απαγορεύεται η επιπλέον δόμηση, διατηρούνται και επαναχρησιμοποιούνται τα περισσότερα από τα υφιστάμενα κτίσματα και οι υπάρχουσες αθλητικές υποδομές, εμπλουτίζεται ο υφιστάμενος χώρος πρασίνου και διαμορφώνονται νέοι χώροι φύτευσης με ποικιλία τοπικών ειδών. Δεν εκδιώκονται, αλλά διατηρούνται υφιστάμενες δημόσιες υπηρεσίες, κοινωφελείς λειτουργίες, ερευνητικές και αθλητικές δραστηριότητες και  προωθείται η επανάχρηση κτιρίων για τη στέγαση δραστηριοτήτων σε τομείς όπως οι Εικαστικές Τέχνες, το Θέατρο, ο Χορός, ο Κινηματογράφος, οι Γραφικές Τέχνες, η Μουσική, καθώς και Μορφωτικών δραστηριοτήτων, μόνιμων ή περιστασιακών εκθέσεων για το περιβάλλον, τις επιστήμες κλπ. Το «Μητροπολιτικό Πάρκο» μπορεί να λειτουργήσει ως ένα έργο χαμηλού προϋπολογισμού, που χρηματοδοτείται από την επανάχρηση μέρους του υπάρχοντος δυναμικού. Ακόμη, μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού χρησιμοποιείται για αγροτικές καλλιέργειες που μπορεί να στηρίξουν την κοινωνία σε περιόδους οικονομικής κρίσης.
Δεν εγκλωβιζόμαστε στο ψευτοδίλημμα «ή θα πουλήσουμε το Ελληνικό ή θα μειώσουμε μισθούς και συντάξεις». Ακόμη, υποστηρίζουμε, ότι το δέλεαρ της δημιουργίας πολλών θέσεων εργασίας αποδεικνύεται φενάκη, όπως στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η «αξιοποίηση» του δημόσιου χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ταυτίζεται με την εμπορευματοποίηση, την εκποίηση και τη μακροχρόνια παραχώρηση της δημόσιας γης και των δημόσιων εγκαταστάσεων σε ιδιωτικά συμφέροντα για εκμετάλλευση.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 309 guests και κανένα μέλος