Συνάντηση με τους Διευθυντές και τους εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς με συνεργάτες του, την Τετάρτη 20 Μαρτίου.

synantisi-sxoleionΣτη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δημ. Αναστασίου Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ο Δημ. Μπελετσιώτης, Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, η Μαρία Σίνα, Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και η Λυδία Αργυροπούλου εκπροσωπώντας τον Γιάννη Νιτερόπουλο Πρόεδρο του ΟΑΠΠΑ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, στο πλαίσιο της προσπάθειας αφενός για τη δημιουργία ενός μόνιμου διαύλου επικοινωνίας και διαρκούς ενημέρωσης μεταξύ του Δήμου και των εμπλεκομένων στα ζητήματα δημόσιας εκπαίδευσης, αφετέρου, για να καταστεί αποτελεσματικότερη η προσπάθεια για διαρκή αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης στα σχολεία της περιοχής.

Κατά την εισήγησή του, ο Δήμαρχος Σπ. Πανάς παρουσίασε στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία, καθώς και τις διαθέσιμες υποδομές ανά Δημοτική Ενότητα και εκπαιδευτική βαθμίδα. (αναλυτικά με πίνακες ανά ενότητα).

Ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη περιοχή εμφανίζεται η Βάρη, αφού έχει μία συνεχή αύξηση ανά έτος σε αριθμό μαθητών, ενώ η Βούλα παρουσιάζει μία σταθερή εικόνα.

Όπως προέκυψε από την παρουσίαση, οι υφιστάμενες σχολικές υποδομές επαρκούν για να καλύψουν το σύνολο των μαθητών, με βάση τις προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας για τον αριθμό μαθητών ανά αίθουσα (25 παιδιά ανά αίθουσα για το Δημοτικό και για το Γυμνάσιο-Λύκειο με προσαύξηση 10% αν είναι σε αίθουσα κοντέινερ 18).

 

Εμείς βέβαια δεν θεωρούμε αίθουσα σχολείου το κοντέινερ και στη Βούλα υπάρχουν αρκετές τέτοιες.

 

Βάσει του Υπουργείου πάντως, μόνο δύο σχολικές μονάδες παρουσιάζουν υπεράριθμους μαθητές, το 3ο Νηπιαγωγείο Βούλας με 33 και το Νηπιαγωγείο Βουλιαγμένης με 37 παιδιά.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο αριθμός των μαθητών αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες χρονιές, κάτι που απαιτεί έγκαιρο και σωστό προγραμματισμό. «Θα απαιτηθεί σωστότερη κατανομή των μαθητών στα σχολεία του ενιαίου πλέον Δήμου, αλλά και τήρηση αυστηρών κριτηρίων ώστε να εγγράφονται μόνο παιδιά οικογενειών που κατοικούν εντός των ορίων του Δήμου», τόνισε ο Δήμαρχος.

Και είναι γεγονός, όπως άλλωστε έχει προκύψει από έκθεση της Δημόσιας διοίκησης, ότι οι αίθουσες των σχολείων του Δήμου 3Β υπερεπαρκούν, αλλά φιλοξενούν μαθητές από άλλους Δήμους.

Αυτό τον αριθμό των μαθητών δεν τον έχουμε μάθει μέχρι σήμερα, παρ’ ότι ο Γ. Νιτερόπουλος έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη να έρθουν τα στοιχεία στο φως.sxoleia-geniki

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη σε νέες εκπαιδευτικές υποδομές, που ολοκληρώθηκαν ή υλοποιούνται, όπως ο 2ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Μηλαδέζας και το 3ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή Ασύρματος της Δημοτικής Ενότητας Βάρης, καθώς και το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης.Παρουσίασε το πρόγραμμα συντηρήσεων σχολείων που υλοποιεί ο Δήμος, τονίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται από ίδιους πόρους αφού δεν υπάρχει χρηματοδότηση από τον ΟΣΚ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Σπ. Πανάς αναφέρθηκε επίσης στην πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να εφαρμόσει μια νέα, ολοκληρωμένη φιλοσοφία για τα σχολεία της περιοχής, με βάση τα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών εκπαιδευτηρίων. Όπως τόνισε: «Φιλοσοφία του δημάρχου είναι η δημιουργία μικρών και λειτουργικών σχολικών συγκροτημάτων σε κάθε γειτονιά, τα οποία θα εντάσσονται μορφολογικά στο περιβάλλον, θα καλύπτουν όλες τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, θα είναι απόλυτα ασφαλή και ανοιχτά στην τοπική κοινωνία, λειτουργώντας ως χώροι άθλησης και πολιτισμού», οπως αναφέρθηκε στη συνάντηση.

Διαβάστε σχετικά για το 3ο Γυμνάσιο - Λύκειο Βούλας

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 182 επισκέπτες και κανένα μέλος