Χαρακτηριστική περίπτωση διασπάθισης του Δημοσίου και κοινοτικού χρήματος, η πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στη Βούλα 3.500.000 ευρώ είναι και για έναν ανίδεο, πάρα - πάρα πολλά για την ανάπλαση μιας πλατείας-πάρκου, που  είχε κατασκευαστεί στα μέσα της διετίας του 1970...

Debate Νανάς Καραγιάν - Γιώργου Μάντεση

για μια “χρυσή” πλατεία


Χαρακτηριστική περίπτωση διασπάθισης του Δημοσίου και κοινοτικού χρήματος, η πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στη Βούλα 3.500.000 ευρώ είναι και για έναν ανίδεο, πάρα - πάρα πολλά για την ανάπλαση μιας πλατείας-πάρκου, που  είχε κατασκευαστεί στα μέσα της διετίας του 1970 πάλι με δημόσια χρήματα.

Η φτωχή Ελλάδα λοιπόν, με τα ελλείμματα και τις αδυναμίες κάλυψης του ασφαλιστικού συστήματος, του υγειονομικού συστήματος, των συντάξεων, των, των, των, έχει χρήματα για να “ξηλώνει και να ξαναράβει”, προς όφελος κάποιων επιτήδειων επιτηδευματιών  και μη.

Αυτή η πλατεία λοιπόν, μετά τον επιτηδίως ψευδεπίγραφο πρόσφατο “έλεγχο”, επί του έργου, όπως κατήγγειλε ραδιοφωνικώς - στον ρ/σ “Αθήνα 9,84” - η δημοτική σύμβουλος Νανά Καραγιάν, αποτέλεσε αιτία 20λεπτου περίπου debate - λεκτικού διαξιφισμού - της εν λόγω συμβούλου με το Δήμαρχο Βούλας Γ. Μάντεση.


Πολλά τα επιχειρήματα της Δ.Συμβούλου, κύριο επιχείρημα του Δημάρχου ότι “όλα γίνονται νόμιμα” και το κυριότερο, ότι ο Δήμος δεν βάζει χρήματα. Το “μάρμαρο”, δηλαδή το τσιμέντο, το πληρώνει “η Περιφέρεια” και η Ε.Ε., δηλαδή εμείς και οι ...”κουτόφραγγοι”, που κάποια στιγμή θα μας ζητήσουν να πληρώσουμε κι εμείς για τους πρώην σοβιετικούς και νυν “φιλιππινέζους” των ΗΠΑ.

Κραυγαλέο ακούστηκε το αντεπιχείρημα της Καραγιάν ότι η ανάπλαση 120 στρεμμάτων του “Πεδίου Αρεως” στην Αθήνα με δύο θέατρα, ποδηλατόδρομους, με, με κοστίζει μόνο 9.120.000€. Αυτό το ποσό, όντως είναι ελάχιστο απέναντι στα 3,5 εκατομ. μιας πλατείας-πάρκου 10-15 στρεμμάτων.


Τι κάνουν οι μηχανικοί σύμβουλοι;


Διατυπώνουμε ένα εύλογο ερώτημα και πρόταση συνάμα: Ο Αγγελος Αποστολάτος, αρχηγός της μείζωνος αντιπολίτευσης που έχει καταγγείλει το θέμα και προεκλογικά, έχει κατασκευαστική εταιρία. Γιατί δεν βάζει ένα μηχανικό του να κάνει μια πρόχειρη, χοντρική επιμέτρηση της κατασκευής και του κόστους; Γιατί δεν κάνει το ίδιο ο αρχηγός της δεύτερης μειοψηφικής παράταξης Πέτρος Θανόπουλος, επίσης μηχανικός και με σύμβουλο οικονομολόγο, το Γιάννη Σκουμπούρη;  Αλλά και ο τρίτος συνδυασμός της μειοψηφίας διαθέτει μηχανικό, την επικεφαλής του “Οράματος” Ηλέκτρα Τσιριγώτη.

Μεμονωμένα ή από κοινού ας επιμετρήσουν και ας κοστολογίσουν το έργο με προσέγγιση ±100 χιλ.€, να δούμε τί γίνεται.


Αληθεύουν οι καταγγελίες ή όχι. Εμείς πιστεύουμε ότι αληθεύουν, αλλά χρειάζεται τεκμηρίωση.

 

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 176 επισκέπτες και κανένα μέλος