Δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί από εσάς βλέπετε καχύποπτα την επίσκεψη του κου Ολάντ, όταν ο ίδιος μάλιστα δήλωσε μολις πάτησε το πόδι του σε Ελλαδικό έδαφος ότι στηρίζει την ελληνική προσπάθεια και ότι ήρθε στην Ελλάδα για επενδύσεις.
Ο άνθρωπος το είπε ξεκάθαρα ήρθε για να μας βοηθήσει. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, δήλωσε τα παρακάτω: "klevoun-neroΉρθα στην Αθήνα για να κινητοποιήσω τις γαλλικές επιχειρήσεις να στηρίξουν την Ελλάδα και να ενισχύσουν την παρουσία τους. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί, οι γαλλικές επιχειρήσεις θα είναι παρούσες σε τομείς όπως το νερό, η ηλεκτρική ενέργεια οι σιδηρόδρομοι".
Ντίιιιν! Μήπως σας χτύπησε κανένα καμπανάκι; Γαλλικές εταιρείες που θα επενδύσουν σε τομείς όπως το νερό.... Μμμμ μήπως μιλάει για τις ίδιες ιδιωτικές γαλλικές εταιρείες στις οποίες είχε πουλήσει το Παρίσι τον κρατικό φορέα νερού; Μήπως είναι οι ίδιες εταιρείες που άφησαν την ποιότητα του νερού να πέσει σε απαράδεκτα για την υγεία επίπεδα ή μήπως είναι αυτές που ανέβασαν την τιμή του νερού μέχρι και 245%;
Είναι αυτές ακριβώς! Και παρ’ ότι είναι γαλλικές εταιρείες, όταν οι Παριζιάνοι κατάλαβαν το τεράστιο λάθος που είχαν κάνει, κάνοντας δημοψήφισμα που έφτασε το 90% υπέρ της επανακρατικοποίησης του νερού τον Ιανουάριο του 2010, ακύρωσαν τα συμβόλαια με τις εταιρείες επαναπροσδιορίζοντας το νερό και την αξία του. 

Προφανώς για τέτοιου είδους ανάπτυξη μιλάνε οι χειριστές του Ελληνικού κράτους.
Μα τι είναι τελικά μια χώρα που οι επικοινωνίες της, οι μεταφορές της, το νερό της, η ενέργειά της και πολλά άλλα δεν της ανήκουν;
Μια τέτοια βοήθεια λοιπόν από τον Ολάντ, που ο διαχειριστής του Ελληνικού κράτους, Αντ. Σαμαράς καλωσορίζει, μου φαίρνει στο μυαλό τον παραπάνω τίτλο: “Είσαι η “ελπίδα” μας, πήδα, πήδα, πήδα μας...”

ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ κύριε Φρανσουά Ολάντ. “Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα” με απόφαση του ΟΗΕ


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 241 guests και κανένα μέλος