filippou.jpgΠλήθος διώξεων υφίσταται ο Δήμος Καλυβίων και προσωπικά ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου εξαιτίας των αγώνων της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων της περιοχής να ακυρωθούν οι σκανδαλώδεις αποφάσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης...

«Βιομηχανία» διώξεων του Grand Resort Lagonissi

κατά του Δημάρχου Π. Φιλίππου


filippou.jpg Πλήθος διώξεων υφίσταται ο Δήμος Καλυβίων και προσωπικά ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου εξαιτίας των αγώνων της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων της περιοχής να ακυρωθούν οι σκανδαλώδεις αποφάσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης (2003), με τις οποίες παραχωρήθηκε για εκμετάλλευση στην εταιρεία της «ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ Α.Ε.» η πιο σημαντική, προσβάσιμη και πολυσύχναστη για τους πολίτες παραλία του Δήμου, στην Κιτέζα – Πεύκο, η οποία βρίσκεται δίπλα από τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του ομίλου (Grand Resort Lagonissi).

Σύσσωμοι, Δημοτική Αρχή, Δημοτικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι εξαρχής δεν αποδέχτηκαν ως τετελεσμένη αυτήν την παραχώρηση και ξεκίνησαν έναν μεγάλο αγώνα προκειμένου να αποδοθεί η παραλία στο Δήμο και να παραμείνει ελεύθερη για όλους τους πολίτες, βρίσκοντας συμπαραστάτες και αρωγούς όλους τους βουλευτές – εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων στην Περιφέρεια της Αττικής, ενώ ανάλογες ήταν και οι δεσμεύσεις της σημερινής Κυβέρνησης.


Μηχανιστμοί τρομοκράτησης;

Αντί όμως να αποδοθεί η παραλία στο Δήμο ξεκίνησε ένας τεράστιος κύκλος ελέγχων στο Δήμο, από όπου έχουν περάσει όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους – Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υπουργείου Οικονομικών, Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου, Ελεγκτικό Συνέδριο κ.α. – μετά από καταγγελίες του ομίλου «ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ Α.Ε.».

Επιπλέον σωρεία διώξεων υφίσταται ο Δήμος Καλυβίων και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου. Ήδη με παλαιότερη επιστολή του ο Δήμαρχος είχε ενημερώσει τις πολιτικές ηγεσίες και όλους τους αρμόδιους φορείς για τον δικαστικό και εξώδικο εκφοβισμό που έχει εξαπολυθεί κατά του Δήμου από τους υπεύθυνους της ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ Α.Ε.

Μέχρι σήμερα όπως προκύπτει από την συνημμένη κατάσταση έχουν προσδιοριστεί:

  • 15 δικαστικές υποθέσεις με ποινικές διώξεις με διάφορες κατασκευασμένες κατηγορίες,
  • 2 αστικές δίκες όπου ο Π. Μαντωνανάκης ζητάει αποζημίωση από τον Δήμαρχο ύψους 6.500.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη λόγω προσβολής της προσωπικότητάς του
  • 2 διοικητικές δίκες για τις γαλάζιες σημαίες και για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
  • πάρα πολλές εξωδικαστικές ενέργειες και εξώδικα για παρεμφερή θέματα, προκειμένου να εξασκεί πίεση προς τον Δήμο. (Βρίσκεται ήδη εν εξελίξη δίκη στο 5ο τριμελές Εφετείο)


Με όλα τα παραπάνω (τα οποία αποδεικνύονται από μία σωρεία εγγράφων) ο Δήμαρχος Καλυβίων Πέτρος Φιλίππου, δίνει μια μικρή μόνο εικόνα του τι έχει προκαλέσει στον Δήμο και υπό ποιες συνθήκες καθημερινής ψυχολογικής πίεσης υποχρεούνται να φέρουν σε πέρας τα καθήκοντά τους, όταν συγκρούονται με ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες και μεγάλα συμφέροντα.

Ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίποου, για άλλη μια φορά απευθύνει έκκληση “να δοθεί πολιτική λύση και να τηρήσει η κυβέρνηση την προεκλογική της δέσμευση προκειμένου να λυθεί η σκανδαλώδης σύμβαση με την οποία παραχωρήθηκε η ελεύθερη παραλία στην ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ Α.Ε τον Νοέμβριο του 2003”.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 41 guests και κανένα μέλος