Διαμαρτυρία στην Εφορία Γλυφάδας

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η διαμαρτυρία της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Ενάντια στα Χαράτσια, το πρωί της Τετάρτης 30/1, μέσα κι' έξω από τη Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας, τόσο από πλευράς του όγκου της συμμετοχής, οσο και από πλευράς παλμού και πάθους των συγκεντρωμένων, όσο και του τελικού αποτελέσματος της διαμαρτυρίας πού ήταν η εντυπωσιακή ψυχολογική στήριξη που ''δόθηκε'' σε όλο τον κόσμο που σχημάτιζε ουρές για να πληρώσει στις διάφορες doi-3υπηρεσίες της ΔΟΥ, αλλά και το γεγονός ότι ο διευθυντής της ΔΟΥ Γλυφάδας, σε συνομιλία με την Πρωτοβουλία, δήλωσε ότι θα καταθέσει την παραίτησή του από την υπηρεσία, γιατί ''δεν αντέχει'' τη ψυχοφθόρα πίεση που δέχεται για την είσπραξη φόρων, από τους φτωχούς συνανθρώπους του.

Στη διαμαρτυρία προσέτρεξε και ο διοικητής του οικείου ΑΤ με δύο ένστολους, χωρίς καμμία άλλη παρενέργεια.

Δημήτρης Κυπριώτης

Μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών ΒΒΒ Ενάντια στα Χαράτσια

Της κινητοποίησης - διαμαρτυρίας στην Εφορία, είχε προηγηθεί η επίσης μεγάλη συγκέντρωση στο πολιτιστικό κέντρο “Ιωνίαeforia-1” στη Βούλα την περασμένη Κυριακή 27/1, στην οποία αποφασίστηκε και η παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία με την έκδοση ψηφίσματος που δημσοσιεύουμε παρακάτω, αλλά και ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά συμβούλων του νομικού προσώπου του Δήμου, οι οποίοι αρνήθηκαν να παραχωρηθεί η αίθουσα για την εκδήλωση, τη στιγμή που υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, (161/25/11/2011) που αναφέρει πως το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα των Δημοτών ενάντια στα χαράτσια.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ - ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Η 6η Ανοιχτή Συνέλευση της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΑΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ στα ΧΑΡΑΤΣΙΑ» που συνήλθε σήμερα 27 Ιανουαρίου 2013 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Ιωνία» του Δήμου μας, αποφάσισε πως:

Καταδείχτηκε και στην περιοχή μας το όλο και εντεινόμενο πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας, της αδυναμίας πληρωμής οφειλών προς το Δημόσιο. ΕΕΤΗΔΕ, φόρος εισοδήματος, ’’αλληλεγγύης’’, φόρος στο πετρέλαιο, ΦΑΠ, ΕΤΑΚ ή όπως και αν λέγεται ο φόρος είναι αδύνατον να πληρωθεί. Τα χρήματα για τους άδικους φόρους που μας επιβάλουν, ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ. Και ενώ η κυβέρνηση ξέρει ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, συνεχίζουν να αυξάνουν τους φόρους. Γιατί;

Ο στόχος είναι προφανής. Είναι η υφαρπαγή των περιουσιών μας και η καταλήστεψη των λίγων οικονομιών που μας απέμειναν για να επιβιώσουμε.

Οι συμπολίτες μας που δεν έχουν να πληρώσουν αυξάνονται κάθε μέρα αλματωδώς. Η άρνηση πληρωμής των Eλλήνων πολιτών στο χαράτσι μέσω ΔΕΗ εξελίσσεται ραγδαία σε συνολική ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ των ΦΟΡΩΝ.

Δεν πληρώνουμε όχι μόνο γιατί δεν έχουμε, αλλά και γιατί δε θέλουμε. Δε θέλουμε να στηρίξουμε τις επιλογές και τις αυθαιρεσίες αυτής της άθλιας συγκυβέρνησης που στοχεύει συστηματικά στη φτωχοποίηση της χώρας, που καταρρακώνει και εξαθλιώνει τη ζωή μας, που μας οδηγεί στη ανέχεια, την εξαθλίωση και την αναξιοπρέπεια.

Σήμερα, με αυτούς τους όρους, η άρνηση πληρωμής είναι πλέον όρος επιβίωσης και στάση ζωής. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ – ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Η πολιτική των μνημονίων είναι αδιέξοδη.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι σε κάθε συμπολίτη μας που δεν έχει να πληρώσει. Δηλώνουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, με κάθε μέσο, κάθε προσπάθεια για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων εν ονόματι των άδικων και διεστραμένων φόρων που επιβάλουν. Η προσπάθεια ενοχοποίησης της άρνησης πληρωμής φόρων ότι τάχα ευθύνεται για τις νέες μεγάλες περικοπές σε μισθούς - συντάξεις θα πέσει στο κενό. Στο κενό πέφτει και κάθε επαίσχυντη προσπάθεια διαίρεσης της κοινωνίας με πλαστά διλήμmατα.

Οι νίκες που είχαμε στον αγώνα μας ενάντια στο χαράτσι (μη διακοπή ηλεκτροδότησης, αποσύνδεσή του από την πληρωμή του λογαριασμού ΔΕΗ) θα είναι μεγαλύτερες στον αγώνα μας ενάντια στους άδικους φόρους συνολικά. Η συμμετοχή θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Όλοι μαζί θα πετύχουμε.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 110 guests και κανένα μέλος