Πρόσφατα ο Δήμος Βούλας τοποθέτησε πινακίδες στην Πλ. Ελευθερίας που απαγορεύουν την είσοδο των σκύλων στο πάρκο (και δεν εννοούν τον περιφραγμένο ούτως η άλλως χώρο που παίζουν τα παιδιά, γιατί εκεί θα είχε λόγω ύπαρξης). Eπικαλείται δε το Νόμο 3170/03 άρθρο 2 παρ. 1 Ε...

Πρόσφατα ο Δήμος Βούλας τοποθέτησε πινακίδες στην Πλ. Ελευθερίας που απαγορεύουν την είσοδο των σκύλων στο πάρκο (και δεν εννοούν τον περιφραγμένο ούτως η άλλως χώρο που παίζουν τα παιδιά, γιατί εκεί θα είχε λόγω ύπαρξης). Eπικαλείται δε το Νόμο 3170/03 άρθρο 2 παρ. 1 Ε.

Δύο φορές έχω υποστεί λεκτική επίθεση από συγκεκριμένο κάτοικο της κάτω Βούλας επειδή εθεάθην στη πλατεία να πηγαίνω το σκύλο μου βόλτα. Θα μου πείτε, παράνομα έκανες τη βόλτα σου, καλά να πάθεις. Κι όμως τα φαινόμενα και… οι πινακίδες απατούν!

Ανατρέξαμε στο ΦΕΚ του νόμου αυτού και όπως το είχαμε φανταστεί δεν βρήκαμε καμία απαγόρευση εισόδου σκύλων στα πάρκα. Αυτό που σωστά επισημαίνει ο νόμος είναι ότι «ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να μεριμνά για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του σκύλου του».

Πουθενά δεν απαγορεύει. Aρα ο Δήμος παραπλανά τον πολίτη, με ψευδή στοιχεία αφού γράφει ότι “απαγορεύεται η είσοδος”!!

Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να προσπαθεί να «λύσει προβλήματα» ή να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις ορισμένων ανώριμων πολιτών – δεδομένου ότι είναι η μόνη πλατεία που έχουν τοποθετηθεί απαγορευτικές πινακίδες – επικαλούμενος ψευδεπίγραφα νομοθετικές διατάξεις οι οποίες έχουν άλλο περιεχόμενο.

Αυτό που θα έπρεπε να κάνει είναι

  • Να προτρέπει τους πολίτες να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους και βεβαίως να τους ελέγχει.
  • Να βγάλει άμεσα τις «ψεύτικες πινακίδες» γιατί μόνο προβλήματα δημιουργούν και μεταξύ των κατοίκων αλλά και με τα πεζοδρόμια που γεμίζουν ακαθαρσίες.
  • Να παραδειγματιστεί από χώρες του εξωτερικού που οι εκεί δημοτικές αρχές έχουν μεριμνήσει γι’ αυτό το θέμα τοποθετώντας φτυαράκια και ειδικά κουτιά με σακούλες στα πάρκα για να κάνουν ευκολότερη την περισυλλογή των περιττωμάτων.

Aυτά ίσως είναι ψιλά γράμματα για τα δικά μας δεδομένα…, μια που είπε ο δήμαρχος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ότι «ουσιαστικά δεν υπάρχει Aυτοδιοίκηση στην Eλλάδα»!!

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 831 guests και κανένα μέλος