Εκλογές Προεδρείων και Επιτροπών (Οικονομική και Ποιότητας Ζωής) πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 6 Ιανουαρίου σε όλους τους ΟΤΑ της χώρας.

Σε κάποιους δήμους κύλησαν ομαλά, με ομόφωνες αποφάσεις των παρατάξεων για τις επιλογές τους. Σε άλλους υπήρξαν διαφοροποιήσεις, με χρονοβόρες διαδικασίες. Σε άλλους παρέμεινε ο ίδιος πρόεδρος σε άλλους καταψηφίστηκε αν και προτάθηκε και σε άλλους δεν εξελέγη και θα επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή.

 

Θρίλερ ..διαρκείας στο Δήμο 3Β

Δεν εξελέγη ο Δημήτρης Αναστασίου

anastasiou-skouzisΠαρά τις τρεις επανειλλημένες ψηφοφορίες δεν κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος στα 3Β, ο Δημήτρης Αναστασίου που ήταν μέχρι 31/12/12 πρόεδρος. Η πρόταση ανήκε στο Δήμαρχο, αλλά όπως έδειξαν τα πράγματα, υπήρχαν μεγάλες διαφωνίες στην παράταξη της πλειοψηφίας.

Η πλειοψηφία στα 3Β έχει χωριστεί σε δύο παρατάξεις, όπως ξεκάθαρα έδειξαν οι ψηφοφορίες για την εκλογή του Προέδρου του Δ.Σ.

Η εσωκομματική ψηφοφορία για την ανάδειξη υποψηφίου της πλειοψηφίας είχε τρεις υποψηφίους προέδρους· τον νυν πρόεδρο Δημήτρη Αναστασίου (πρόταση του Δημάρχου), την Λυδία Αργυροπούλου και τον Κυριάκο Κικίλια που αυτοπροτάθηκαν.

Υπερψηφίστηκε με 11 ψήφους ο Δημ. Αναστασίου· ακολούθησε η Λυδία Αργυροπούλου με 7, ενώ ο Κυρ. Κικίλιας δεν έλαβε καμία ψήφο, αφού και ο ίδιος απουσίαζε λόγω επαγγελματικού κωλύματος.

Ακολούθησαν τρεις ψηφοφορίες, αλλά και στις τρεις δεν κατάφερε να εκλεγεί ο Δημ. Αναστασίου, αφού έμειναν σταθερά στην αρνητική τους ψήφο και όλες οι παρατάξεις των μειοψηφιών και η “εσωπαραταξιακή” ομάδα.

Ηττα του Δημήτρη Αναστασίου

και του Σπυράγγελου Πανά

Ο Δημήτρης Αναστασίου έλαβε στην πρώτη εκλογή επί 29 ψηφισάντων 13 ψήφους. Βρέθηκαν 14 λευκά και 2 άκυρα.

Στην 2η ψηφοφορία ο Δ. Αναστασίου έλαβε πάλι 13, 14 λευκά και 2 άκυρα.

Στην 3η ψηφοφορία που η εκλογή γίνεται επί των παρόντων και θα μπορούσε να εκλεγεί με 15 ψήφους, ο Δ. Αναστασίου έλαβε 12 ψήφους, 14, λευκά και 3 άκυρα.

Ετσι η εκλογή του προέδρου θα επαναληφθεί την προσεχή Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί. Εκεί ίσως υπάρξουν νέες εκπλήξεις... με νέες υποψηφιότητες

Η εκλογή του Αντιπροέδρου, ήταν απλή. Υποψήφιος ήταν και πάλι ο νυν Αντιπρόεδρος της μείζονος μειοψηφίας Διονύσης Γεωργουλόπουλος, ο οποίος εξελέγη με την πρώτη ψηφοφορία με 20 ψήφους. Βρέθηκαν δε 7 λευκά και 2 άκυρα.

Η εκλογή του Γραμματέα, υπήρξε λίγο “ανώμαλη”, γιατί προτάθηκε από την παράταξη του μειοψηφίας ο νυν Γραμματέας Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, ο οποίος όμως απουσίαζε και δεν είχε κάνει αίτημα υποψηφιότητας, κάτι που ήταν απαραίτητο τυπικό σskoumpourisτοιχείο προκειμένου να είναι υποψήφιος.

Εκεί έγινε ένα “ανακάτεμα”, κλήθηκε ο δικηγόρος του Δήμου Δ. Γιατράς να εκφράσει την γνώμη του και τελικά, παρά την προσπάθεια αποτροπής από ορισμένους, υποψήφιος εχρήσθη ο Γιάννης Σκουμπούρης, της έτερης παράταξης μειοψηφίας.

Ο Γιάννης Σκουμπούρης εξελέγη Γραμματέας του Δ.Σ. από το σώμα του Δ.Σ. με την πρώτη ψηφοφορία λαμβάνοντας 22 ψήφους· βρέθηκαν ακόμη 5 λευκά και 2 άκυρα.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 185 guests και κανένα μέλος