Το (Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ.) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων (Υπ.Ε.Π.Θ.), ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της περιόδου: Σεπτέμβριος 2008 – Ιούλιος 2009...

 

Κέντρο Διά Βίου Εκπαίδευσης και

Επιμόρφωσης Ενηλίκων από Απόσταση  (Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ.)

Εγγραφές μέχρι 20 Μαΐου


Το (Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ.) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων (Υπ.Ε.Π.Θ.), ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της περιόδου: Σεπτέμβριος 2008 – Ιούλιος 2009.

Το Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ. είναι καινοτόμος θεσμός διά βίου μάθησης ο οποίος συμπληρώνει το παραδοσιακό μοντέλο εκπαίδευσης και επιμόρφωσης ενηλίκων υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γ.Γ.Ε.Ε. Ξεκίνησε  πιλοτικά τη λειτουργία του την εκπαιδευτική περίοδο 2006 - 2007 και βρίσκεται σε εξέλιξη ο δεύτερος κύκλος.


Στην τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο  προσφέρονται έξι εκπαιδευτικά προγράμματα, ετήσιας διάρκειας 250 ωρών το καθένα. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι:


Με Απολυτήριο τουλάχιστον Λυκείου

1. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών

2. Οικονομία - Διοίκηση – Επιχειρήσεις

3. Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη

4. Πολιτισμός, Τουρισμός, Περιφερειακή Ανάπτυξη

5. Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα


Με Απολυτήριο Γυμνασίου – Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

1. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών

2. Οικονομία - Διοίκηση – Επιχειρήσεις.

Η επιτυχής ολοκλήρωση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση «Πιστοποιητικού Διά Βίου Εκπαίδευσης» (ν. 3369 / 6-7-2005).


Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ. απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, ηλικίας 18 ετών και πάνω. Προϋπόθεση για την ένταξη στα τμήματα μάθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι οι πιστοποιημένες βασικές γνώσεις και δεξιότητες χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών από τη Γ.Γ.Ε.Ε. και ευρύτερα από αρμόδιους φορείς σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του Ελληνικού Δημοσίου.

Tμήματα μάθησης θα αναπτυχθούν ανά διοικητική περιφέρεια της χώρας με αναφορά στην έδρα της Περιφέρειας. Επιπροσθέτως, εφόσον υπάρχει επαρκής αριθμός αιτήσεων, δύναται να αναπτυχθούν τμήματα με σημεία αναφοράς τους επιπλέον κόμβους του Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ. που τίθενται σε λειτουργία την προσεχή εκπαιδευτική περίοδο. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.: www.gsae.edu.gr/keeenap.asp .

Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του νομού σας.


Η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στα τμήματα μάθησης για τα εκπαιδευτικά προγράμματα γίνεται από την 1η Μαρτίου 2008 έως την 20η  Μαΐου 2008. Για την ένταξη των εκπαιδευόμενων σε τμήματα μάθησης προαπαιτείται η έγκαιρη συμπλήρωση ειδικής φόρμας αίτησης ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.keeenap.gr/lms. Εάν η ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης είναι αδύνατη, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθυνθούν στα κατά νομό Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) όπου μπορούν να προμηθευτούν την έντυπη φόρμα και να καταθέσουν την αίτηση τους.

 


Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 86 guests και κανένα μέλος