Βιάζονται για την ιδιωτικοποίηση...


Κατασχετήρια σε δέκα Δήμους οφειλέτες, έστειλε η ΕΥΔΑΠ παραμονές των Χριστουγέννων, αλλά και σε δημόσιους οργανισμούς.

Ανάμεσα στους Δήμους που βρήκαν τους λογαριασμούς τους μπλοκαρισμένους είναι και οι Δήμοι Μαραθώνα και Λαυρεωτικής.

Οι οφειλές των Δήμων ανέρχονται σε 338 εκατομμύρια ευρώ, με το Δήμο Σαρωνικού να χρωστάει 11,7 εκατ. ευρώ, Παιανίας με 8,8 εκατ. ευρώ, Λαυρεωτικής με 6,6 εκατ. ευρώ και ακολουθεί λίστα.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, Στέλιος Σταυρίδης, μπήκε με “φόρα” να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες για να πουληθεί πιο εύκολα η ΕΥΔΑΠ και να πούμε το νερό νεράκι...

Προς αυτή την κατεύθυνση ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ άρχισε να μπλοκάρει λογαριασμούς των Δήμων και δημοσίων οργανισμών για να εισπράξει τα χρεωστούμενα, να “καθαρίσει” την ΕΥΔΑΠ, για να μπορέσει να πουληθεί πιο εύκολα, όπως ο ίδιος ομολογεί τονίζοντας: «Στόχος μας δεν είναι να αυξήσουμε το τιμολόγιο του νερού και μάλιστα υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας ώστε να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας της εταιρείας».

Για δε την οφειλή του κράτους προς την εταιρεία (360 εκατ. ευρώ, που με τις επιβαρύνσεις ανέρχεται πλέον στα 520 εκατ. ευρώ) ως συνεισφορά στο επενδυτικό της πρόγραμμα, ο Στ. Σταυρίδης τονίζει: «Το θέμα αυτό δεν αφορά τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, αλλά την κυβέρνηση. Αν δεν λυθεί, δεν μπορεί να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση».

Το αντίτυμο της ΕΥΔΑΠ για την ιδιωτικοποίησή της; Κρατηθείτε μόλις 400 εκατ. ευρώ.

Οι Δήμοι της Ανατ. Αττικής ιδιαίτερα έχουν μεγάλες οφειλές, γιατί έχουν δικά τους δίκτυα και εισπράττουν οι ίδιοι τους λογαριασμούς τους οποίους στη συνέχεια αποδίδουν στην ΕΥΔΑΠ.

Βέβαια έχουμε ξεχάσει ότι η ΕΥΔΑΠ πριν λίγα χρόνια ανέβασε τις τιμές στα δίκτυα των Δήμων κατά 300%! με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια χρέη από τα δημοτικά ρολόγια και από τις μεγάλες απώλειες υδάτων, λόγω παλαιών δικτύων.

levantisnewΟι Δήμαρχοι της Ανατ. Αττικής - Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, Μαραθώνα Ιορδάνης Λουίζος, Παιανίας Δημήτρης Δάβαρης, Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής και ο εκπρόσωπος του Δήμου Μαρκόπουλου - συναντήθηκαν με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, όπου ζήτησαν να περιληφθούν οι υποχρεώσεις προς την ΕΥΔΑΠ στη γενικότερη ρύθμιση των χρεών των δήμων που ετοιμάζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο Κ. Χατζηδάκης υποσχέθηκε να αναζητήσει λύση, όπως είπε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

 

ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΤΟYΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

 

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λαυρεωτικής, παρά τη συμφωνία που είχαν κάνει με την ΕΥΔΑΠ, ο νέος πρόεδρος την αγνόησε και έστειλε παραμονές των Χριστουγέννων κατασχετήρια με αποτέλεσμα να μπλοκάρει τους λογαριασμούς του Δήμου, έτσι που να μη μπορεί να πληρώσει τους εργαζόμενους! Γράφουν μεταξύ άλλων:

limni-marathona«Μετά το διορισμό νέου Προέδρου στην εταιρεία με στόχο την άμεση ιδιωτικοποίησή της, η ΕΥΔΑΠ αγνοώντας τις μέχρι τότε συζητήσεις μεταξύ μας και το γεγονός ότι τα δύο τελευταία χρόνια είμαστε συνεπείς απέναντί της, προχώρησε στις 10.12.2012 σε αποστολή κατασχετηρίων προς όλες τις τράπεζες και για όλους τους λογαριασμούς του Δήμου Λαυρεωτικής.

Άμεσα, εξασφαλίσαμε επάρκεια ταμειακών υπολοίπων ώστε να πληρωθούν τουλάχιστον οι εργαζόμενοι, όπως και έγινε στις 13.12.2012 με τα δώρα Χριστουγέννων και το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, αλλά και για το τέλος του χρόνου.

 

Μετά από συναντήσεις με τον Πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ στις 12.12.2012 και στις 20.12.2012 στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης και ο βουλευτής Αττικής κ. Μάκης Βορίδης, προχωρήσαμε σε συμφωνία ρύθμισης των οφειλών του Δήμου Λαυρεωτικής προς την ΕΥΔΑΠ, η οποία επικυρώθηκε και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 23.12.2012».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 274 guests και κανένα μέλος