Συνεδρίασε το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, με θέματα:

α) τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2012 και

β) το σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και ετοιμότητα των φορέων στην αντιμετώπιση πλημμύρων και χιονοπτώσεων.

syntonistiko-kiskiraΗ συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχου Ανατολικής Αττικής Χρυσάνθης Κισκήρα η οποία ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας, επεμβάσεων και πληροφόρησης που υπήρξε η φετινή αντιπυρική περίοδος και για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ανταπόκρισης που έδειξαν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Η Χρυσάνθη Κισκήρα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

«Η παρουσία μας όλων εδώ σήμερα σκοπό έχει να αποσαφηνιστεί ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του κάθε ένα φορέα που συμμετέχει στο ΣΟΠΠΕ, και θέλω να τονίσω την τεράστια σημασία που έχει αυτό:

Ο καθένας από εμάς πρέπει να έχει ξεκάθαρη εικόνα του τι πρέπει να κάνει, έτσι ώστε όταν προκύψει το πρόβλημα, να αναλαμβάνει άμεσα δράση.

Φαινόμενα σύγχυσης απόψεων και ρόλων όχι μόνο προκαλούν εντάσεις στις κρίσιμες στιγμές αλλά κυρίως μας αποπροσανατολίζουν από τον κοινό στόχο ΟΛΩΝ μας που είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Ο ρόλος της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής είναι να συντονίσει όλες τις υπηρεσίες και τους εμπλεκομένους φορείς, με στόχο την εύρυθμη συνεργασία τους σε ακραία καιρικά φαινόμενα όπως είναι οι πλημμύρες και οι χιονοπτώσεις.

Βέβαια, πριν φτάσουμε στην αντιμετώπιση του φαινομένου όταν αυτό εξελίσσεται, οφείλουμε να έχουμε κάνει όλες τις αναγκαίες προληπτικές ενέργειες.

Πιστεύω ακράδαντα στην σωστή προετοιμασία, στο σωστό σχεδιασμό προληπτικών ενεργειών γιατί η ασφάλεια των πολιτών είναι για εμένα αδιαπραγμάτευτη.»

Ο Διευθυντής της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Β. Χαλιώτης μίλησε για τον απολογισμό της δράσης της υπηρεσίας κατά την αντιπυρική περίοδο παρουσιάζοντας τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Στη συνεδρίαση παρούσα ήταν και η Δ/ντρια Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Α.Α. Μαρία Χρυσικοπούλου η οποία αναφέρθηκε στις ενέργειες που ήδη υλοποιούνται σχετικά με την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, αγωγούς ομβρίων, τον έλεγχο και αποκατάσταση γεφυρών, καθώς και το έργο καθαρισμού φρεατίων που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

 

Οι συμμετέχοντες στο ΣΟΠΠ αναγνώρισαν τα καλά αποτελέσματα και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την μέχρι τώρα συνεργασία με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ανατ. Αττικής.

 

Τέθηκαν τα ζητήματα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και αναφέρθηκαν οι τομείς όπου χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια και ενίσχυση, όπως είναι ο συντονισμός των ενεργειών αποχιονισμού, η προμήθεια αλατιού, η επισήμανση ιδιαίτερα επικίνδυνων σημείων κ.α.

To Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης εκπροσώπησε ο εθελοντής πολιτικής προστασίας και δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 22/11.

 

Στη συνεδρίαση επίσης παρευρέθησαν o προσφάτως προαχθείς σε Υπαρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Περιφ. Ανατολικής Αττικής Αρχιπύραρχος Μ. Μαθιουδάκης, οι διοικητές από τα τοπικά πυροσβεστικά τμήματα, οι αστ. δ/ντες των Δ/νσεων Αστυνομίας Βοριοανατολικής και Νοτιοανατολικής Αττικής, ο αστ. δ/ντης της Δ/νσης Τροχαίας Αττικής, διοικητές και εκπρόσωποι των τμημάτων Τροχαίας περιοχών Αγ. Παρασκευής, Καπανδριτίου - Μαλακάσας, Κερατέας, Νέας Ιωνίας και Αττικής Οδού, εκπρόσωποι από το Λιμεναρχείο Ραφήνας και το Λ.Σ. Βουλιαγμένης, από το Δασαρχείο Λαυρίου, την ΕΜΥ, τις «Αττικές Διαδρομές», Αντιδήμαρχοι αρμόδιοι για την Πολιτική Προστασία από τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 85 guests και κανένα μέλος