Ο Χαρίλαος Μηχιώτης, σε όλη την πορεία της ζωής του ανέπτυξε μία δράση κοινωνική και δημοκρατική σε όλα τα επίπεδα. Για την πολιτική του δράση εκτοπίστηκε και εξορίστηκε. Πολέμησε στην πρώτη γραμμή ως στέλεχος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ για την εθνική ανεξαρτησία. Συνδικαλιστική στο χώρο του βιβλίου και ενεργό μέλος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είναι ο ιδρυτής και η ψυχή των εκδόσεων «Κασταλία», έχοντας συγγράψει πολλά βιβλία.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη 21 Νομεμβρίου στις 13:00 στην Αγ. Θεοτόκο της Ηλιούπολης.

Ο Χαρίλαος Μηχιώτης γεννήθηκε στο Νεοχώρι Φθιώτιδας (1914). Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός μετεκπαιδευθείς στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος (μέλος της τότε Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου) και ως μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Εθνικής Αντίστασης (1941-1944). Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, βραβευθείς με το Γρυπάρειο Έπαθλο Ποίησης (1976). Ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο "Κασταλία" και χρημάτισε Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Οργάνωσης Εκδοτών Βιβλιοπωλών. Πήρε μέρος στον πόλεμο 1940-41 και στην Εθνική Αντίσταση ως στέλεχος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ (καπετάνιος συντάγματος). Υπέστη διωγμούς και δεινοπάθησε σε πολυετή εγκλεισμό σε στρατόπεδα εξορίστων.

Ως Διεύθυνση της εφημερίδας εκφράζουμε  τα συλλυπητήριά μας στους οκείους του.


Ανακοίνωση της ΚΠΕ του ΣΥΝ

Αποχαιρετούμε σήμερα τον αντιστασιακό Χαρίλαο Μηχιώτη, εκπαιδευτικό, και δημοσιογράφο. Ο Χαρίλαος υπήρξε μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944 και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, ιδρυτής των εκδόσεων «Κασταλία».

Ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ.

Η ΔΗΜΑΡ αποχαιρετά με θλίψη τον αντιστασιακό, τον αταλάντευτο αγωνιστή της δημοκρατίας, το δημοσιογράφο, το συγγραφέα, τον εκπαιδευτικό Χαρίλο Μηχιώτη. Για την πολιτική του δράση εκτοπίστηκε και εξορίστηκε. Ο Χαρίλαος Μηχιώτης πολέμησε στην πρώτη γραμμή ως στέλεχος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ για την εθνική ανεξαρτησία. Αγωνίστηκε και σταθερά υπηρέτησε την ανανέωση της Αριστεράς.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Ένας άνθρωπος με μαχητικό πνεύμα, γνωστός για την αντιστασιακή του δράση την περίοδο 1941-1944 και συνάμα άνθρωπος των γραμμάτων, ο Χαρίλαος Μηχιώτης, έφυγε από τη ζωή.

Ενεργός πολίτης από τα νεανικά του χρόνια, με πλούσια αντιστασιακή δράση, ο Χαρίλαος Μηχιώτης παρέμεινε πιστός στα ιδεώδη του και στις αρχές του, παρά τις φυλακίσεις και τις εξορίες στα δύσκολα εκείνα χρόνια που έζησε η χώρα μας. Παράλληλα, ως άνθρωπος των γραμμάτων αφιερώθηκε με αγάπη στη λογοτεχνία, γράφοντας και εκδίδοντας πολλά βιβλία.

Εκφράζουμε στους οικείους του τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 116 guests και κανένα μέλος