tsn12296.jpg“Πόνεσε” ο υπότιτλος της εφημερίδας μας στο προηγούμενο φύλλο για τα Τοπικά Συμβούλια Νέων «ένας ακόμη καταδικασμένος θεσμός». Αλλά πόνεσε τους ήδη ευαισθητοποιημένους Δήμους. Εκείνους που είχαν ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης από το Φεβρουάριο - δηλαδή λάθος ανθρώπους!...

 

Τοπικά Συμβούλια Νέων - έκλεισε το Μητρώο


“Πόνεσε” ο υπότιτλος της εφημερίδας μας στο προηγούμενο φύλλο για τα Τοπικά Συμβούλια Νέων «ένας ακόμη καταδικασμένος θεσμός». Αλλά πόνεσε τους ήδη ευαισθητοποιημένους Δήμους. Εκείνους που είχαν ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης από το Φεβρουάριο· δηλαδή λάθος ανθρώπους!

Τουναντίον Δήμους που βρίσκονται σε νάρκη δεν ξύπνησαν, ή το κρατάνε μυστικό! Που είδαν το θεσμό ως μια ακόμη προσωπίδα δημοκρατική. Ως μία ευκαιρία ελέγχου της νεολαίας, για δικό τους όφελος. Για κείνους που τον αγνόησαν και έσπευσαν να καλύψουν την εκ του νόμου υποχρέωσή τους “στο παρά πέντε” για το θεαθήναι...

Εμείς θέλουμε να πετύχει ο θεσμός και τον στηρίζουμε. Θέλουμε τους νέους αγωνιστικούς, διεκδικητικούς και υπεύθυνους.

Θέλουμε τους νέους συμμέτοχους, χαρούμενους και ενθουσιώδεις όπως είναι από τη φύση τους.

 

Οι Δήμοι λοιπόν που δεν εφησυχάστηκαν και δραστηριοποιήθηκαν στην  ενημέρωση των νέων είναι η Κερατέα, η Παιανία και ο Μαραθώνας. Συμπαραστάτες και μια σειρά Δήμοι που τους είχαμε παρουσιάσει στο προηγούμενο φύλλο (με αφίσσα).

synaylia.jpgΣτην Παιανία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση την Κυριακή 2 Μαρτίου. Η νεολαία είχε τη σκυτάλη στη μουσική, με πολύ ωραία συγκροτήματα που ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους. Ο δημοτικός σύβμουλος Κώστας Μπουλμέτης, ως υπεύθυνος εκπρόσωπος του Δήμου μίλησε στα παιδιά με τη δική τους γλώσσα, για την προώθηση των τοπικών Συμβουλίων και ο Δήμαρχος, Δάβαρης ντυμένος ανάλογα, έγινε ένα με τη νεολαία.

Απ’ τα δυο λόγια που είπε στην εκδήλωση, συγκρατήσαμε μια φράση: «Όταν ήμασταν νέοι και πηγαίναμε σε εκδηλώσεις να πούμε την άποψή μας, μας λέγανε, άντε φύγετε από δω. Εμείς δε έχουμε το σύνδρομο του Λοχία· ότι δηλαδή, θα πάθετε ότι έπαθα.

Εμείς σας θέλουμε κοντά μας, γιατί εσείς είστε η εξέλιξη της κοινωνίας. Ο λόγος σας μετράει».

Με τον πρόεδρο του Εθν. Συμβουλίου Νεολαίας, Θ. Καραουλάκη που μιλήσαμε επεσήμανε ότι ήταν η πιο πετυχημένη εκδήλωση που έχει οργανωθεί για τα τοπικά συμβούλια νέων.

tsn12296.jpgΜπράβο κι από μας στο Δήμαρχο και τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Είδαμε ότι η Παιανία είναι από τους ελάχιστους Δήμους που προσπαθεί ουσιαστικά να αναδείξει το θεσμό των τοπικών Συμβουλίων νέων.            


Στην Κερατέα, την εκδήλωση για τα Τοπικά Συμβούλια Νέων  παρακολούθησε το Λύκειο και η Γ’ τάξη του Γυμνασίου ενώ την ενημέρωση έκανε η Σοφία Βουλγαράκη από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας παρουσιάζοντας επίσης τις δράσεις του Ε.ΣΥ.Ν.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και μπλουζάκια.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους μαθητές και συζήτηση.

Όπως μας είπε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κερατέας, Σωτήρης Ιατρού: “Είναι αναμενόμενο όταν ένας νέος θεσμός απευθύνεται σε νέους ανθρώπους να υπάρχει διστακτικότητα. Όταν παρουσιαστούν τα πρώτα δείγματα γραφής των Τοπικών Συμβουλίων Νέων στις επόμενες εκλογές η συμμετοχή θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Στην Κερατέα υπήρξε αυτή η διστακτικότητα στην αρχή αλλά φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες το ποσοστό συμμετοχής ανεβαίνει και είναι μαζί με την Παιανία τα υψηλότερα στην Ανατ. Αττικής. Εάν υπήρχε και πιο έγκαιρη ενημέρωση από τα συναρμόδια υπουργεία σε ότι αφορά τις ημερομηνίες εγγραφής στα μητρώα και των εκλογών θα είχαμε την ευκαιρία να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερο κόσμο.

Είναι ανάγκη να στηρίξουμε το θεσμό γιατί είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καλλιεργήσουμε πάνω σε αυτόν ένα υγιή πολιτικό πολιτισμό”.

Σήμερα που γράφουμε αυτές τις γραμμές έκλεισε το μητρώω για να εγγραφεί ένας νέος στα τοπικά συμβούλια.


Όπως μάθαμε το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ έχει ζητήσει παράταση της εγγραφής λόγω της στενότητας του χρόνου και των απεργιών στους Ο.Τ.Α.

Μέχρι σήμερα δεν έχει δηλωθεί επίσημα κάποια παράταση αλλά την θεωρούμε αναγκαία. 

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 344 guests και κανένα μέλος