Το επιχειρησιακό πρόγραμμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκοπούλου στην προχθεσινή του συνεδρίαση (5/3).
Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη, η ανάθεσή του στην Πολυτεχνική Σχολή του Μετσόβειου Πολυτεχνείο...

  • Η “ΘΗΛΕΙΑ” ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ 

 

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και ΕΥΔΑΠ

απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκοπούλου


Το επιχειρησιακό πρόγραμμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκοπούλου στην προχθεσινή του συνεδρίαση (5/3).

Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη, η ανάθεσή του στην Πολυτεχνική Σχολή του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, που μαζί με διεπιστημονική ομάδα του Δήμου - όπως πληροφόρησε το σώμα ο Αντιδήμαρχος Δαρεμάς - καλείται να συντάξει το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου για την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Αυτό γίνεται για πρώτη φορά, αφού εντάσσεται στο Νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Η ανάθεση έγινε απευθείας, γιατί δεν υπήρχε ο χρόνος (περίμεναν το Υπ. Εσωτερικών να τα χρηματοδοτήσει, αλλά δεν έγινε), γιατί στο Πολυτεχνείο έχουν απευθυνθεί πολλοί δήμοι και γιατί είναι οικονομικότερο, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Φώτης Μαγουλάς, στους συμβούλους της μειοψηφίας που είχαν ενστάσεις για την απευθείας ανάθεση.

Ο Σουρμπάτης σχολίασε την σύσταση αυτή και ζήτησε διεύρυνση και με άλλους επιστήμονες.

Ο Σ. Μεθενίτης επεσήμανε ότι έπρεπε να έχει προηγηθεί μία συζήτηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν προχωρήσει ο Δήμος.

Η Γ. Στουραΐτη βλέπει την αναγκαιότητα ενός στρατηγικού σχεδίου του Δήμου. Μάλιστα τόνισε ότι η παράταξή της είχε φτιάξει ένα σχεδιασμό και έκρινε ότι ο Δήμος έχει καθυστερήσει σ’ αυτό τον τομέα. Επεσήμανε την έλλειψη συμμετοχής φορέων και παρά ταύτα δήλωσε ότι θα στηρίξει το θεσμό.

Ο Παν. Σουλιώτης, έθεσε εν αμφιβόλω την προηγούμενη εμπειρία της Πολυτεχνικής Σχολής, αφού την αναζήτησε και δεν την βρήκε. Επέμεινε κι αυτός στον ανοιχτό διαγωνισμό. Κατέθεσε δε επιστολή με παρατηρήσεις και προτάσεις που θα ήθελαν να μελετηθούν.

Στις αιτιάσεις αυτές απάντησε ο Αντιδήμαρχος Δαρεμάς ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θα είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς. Κάλεσε όποιον έχει προτάσεις να τις καταθέσει και θα συμπεριληφθούν.

Η ανάθεση του Επιχειρησιακού Προγράμματος ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Καταψηφίστηκε από τον Σ. Μεθενίτη, Α. Σουρμπάτη και Π. Σουλιώτη.

 

Η “ΘΗΛΕΙΑ” ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ

Την αγωνία και τον προβληματισμό του εξέφρασε ο Δήμαρχος Φώτης Μαγουλάς, για την αδυναμία παροχής νερού σε νέους παρόχους. Υπάρχει αδυναμία στο δίκτυο της επιχείρησης ύδρευσης  του Δήμου. «Εχουμε πολλές απώλειες που δεν μπορούμε να τις μαζέψουμε. Ακόμη έχουμε πάρα πολλά ρολόγια που δεν πληρώνουν: εκκλησίες, σχολεία κλπ. που στην Αθήνα πληρώνουν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η αδυναμία αυτή οφείλεται και στο γεγονός ότι η πληθυσμιακή αύξηση στο Μαρκόπουλο είναι εκρηκτική, αφού βρίσκεται στους 3 πρώτους Δήμους στην Αττική.  Απ’ την άλλη η τεράστια αύξηση της ΕΥΔΑΠ προς τους Δήμους 141%, (είχαμε γράψει παλιότερα) έφερε τους ΟΤΑ σε οδυνηρή θέση. Καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά.


Η ΕΥΔΑΠ που από κοινωνική εταιρία, έγινε ανώνυμη μονοπωλιακή βάζει τη θηλειά στο λαιμό των Δήμων ζητώντας τα χρέη, αφού τους ανέβασε 150% τις τιμές, εκβιάζοντας έτσι να της δώσουν το δίκτυο, όσοι Δήμοι έχουν δίκτυα δικά τους.


Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι ζήτησαν να γίνει μία αποτίμηση του δικτύου από την ΕΥΔΑΠ και στη συνέχεια θα αποφασίσουν αν θα δώσουν το δίκτυο στην εταιρία. Πάντως όπως είπε εισπράττουν λιγότερα από όσα έχουν υποχρέωση να πληρώνουν.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, το θέμα αναβλήθηκε για να συζητηθεί μεταξύ των επικεφαλής των συνδυασμών την προσεχή Τετάρτη και στη συνέχεια να πάει μία επιτροπή στην ΕΥΔΑΠ.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 301 guests και κανένα μέλος