Είχαμε γράψει σε προηγούμενο φύλλο μας (αρ. 521) για τη δημιουργία Κέντρου ψυχικής υγείας, όπως το ακούσαμε που συζητήθηκε και αποφασίστηκε να συμμετάσχει και η  Νομαρχία....

 

Κέντρο Πρόληψης, Ενημέρωσης

και Προαγωγής Ψυχικής Υγείας


Είχαμε γράψει σε προηγούμενο φύλλο μας (αρ. 521) για τη δημιουργία Κέντρου ψυχικής υγείας, όπως το ακούσαμε που συζητήθηκε και αποφασίστηκε να συμμετάσχει και η  Νομαρχία. Η αντιδήμαρχος Αναβύσσου Αναστασία Τσιακάλου, η οποία είναι και κοινωνική λειτουργός, μας έστειλε δελτίο τύπου, όπου παρουσιάζει πώς ξεκίνησε η πρωτοβουλία από την Ανάβυσσο και πως οργανώνεται. Το δημοσιεύουμε.


Από έτους και πλέον ο Δήμος Αναβύσσου - μέσω του γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής - σε συνεργασία και συντονισμένες προσπάθειες με τον ΟΚΑΝΑ, κοινωνικούς φορείς της πόλης και όμορων Δήμων σχεδιάζει το Κέντρο Πρόληψης.

Πρωτεργάτης της κίνησης είναι η αντιδήμαρχος και κοινωνική λειτουργός Αναστασία Τσιακάλου.

Οι υπηρεσίες που σχεδιάζει το Κέντρο  θα είναι προληπτικές. Αποσκοπεί στην οργάνωση ομιλιών, ημερίδων και εκδηλώσεων, ενώ θα απαρτίζεται από κοινωνικούς επιστήμονες και θα συνεργαζεται με σχολεία, ομάδες γονέων καθώς και την ευρύτερη κοινότητα για θέματα που αφορούν την προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών και των νέων. Είναι αξιοσημείωτο ότι τη στιγμή που σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 73 τέτοια κέντρα, ο Δήμος Αναβύσσου πρωτοπορεί διότι δεν υπάρχει παρόμοιο στην Ανατ. Αττική.

Ηδη έχουν συναινέσει και υποστηρίζουν θέρμά την προσπάθεια η Νομαρχία, οι Κοινότητες Π. Φώκαιας και Σαρωνίδας, η Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, σύλλογοι γονέων, αθλητικά σωματεία αναγνωρίζοντας έτσι την αναγκαιότητα του κέντρου.

Ο Δήμος Αναβύσσου έμπρακτα πλέον δείχνει το ενδιαφέρον του για τα κοινωνικά ζητήματα όχι μόνο σχεδιάζοντας αλλά και υλοποιώντας οργανωμένες δράσεις για το αύριο των δημοτών.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 174 guests και κανένα μέλος