Οπως γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο, η ΔΟΥ Κορωπίου παραμένει στο Κορωπί, ενώ η ΔΟΥ Λαυρίου και η ΔΟΥ της νήσου Κέας (Τζιας) συγχωνεύονται με τη ΔΟΥ Κορωπίου, με την έκδοση του πορίσματος της Ειδικής Επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών (18 Οκτωβρίου) περί επεξεργασίας και τελικού σχολιασμού του σχεδίου ενοποιήσεων των Δ.Ο.Υ.

Αντ’ αυτών, θα δημιουργηθεί στις αντίστοιχες πόλεις Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων και μάλιστα με την προϋπόθεση ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα παραχωρήσει δωρεάν χώρο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής, εκτάκτως συζήτησε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, αφού έκρινε το κατεπείγον της συζήτησης.

Σοβαρότατα επιχειρήματα προέβαλαν οι εισηγητές στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα που θα προκύψουν με την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Λαυρίου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Υπουργείου με την κατάργηση της ΔΟΥ Λαυρίου εξοικονομούνται περίπου 7.500 € το μήνα. Δηλαδή για 90.000 € περίπου τον χρόνο, υποχρεώνουν 34.000 περίπου φορολογούμενους, σύμφωνα με τα στοιχεία που η εν λόγω Επιτροπή αναφέρει στην σελίδα 18 του πορίσματος, να ξοδεύουν, για μετακινήσεις στο Κορωπί και χαμένες ώρες εργασίας, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο.
Σε περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και βαθιάς ύφεσης εξαναγκάζουν τους πολίτες και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, να υποβληθούν σε πρόσθετα έξοδα, για να εξοικονομήσει το κεντρικό κράτος ψυχία.


 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Μετά τη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα εξέδωσε Ψήφισμα Διαμαρτυρίας, το οποίο έχει ως ακολούθως:
 Ο Δήμος Λαυρεωτικής διαμαρτύρεται εντονότατα και είναι αντίθετος με την αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Λαυρίου και την ενοποίηση της με την Δ.Ο.Υ. Κορωπίου, για τους κάτωθι λόγους:
 1) Η αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Λαυρίου θα έχει άμεση αρνητική επίπτωση στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής και την οικονομική δραστηριότητα, καθόσον:
α) Η πόλη του Λαυρίου, όπου εδρεύει η Δ.Ο.Υ. Λαυρίου, διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής, το οποίο αποτελεί πύλη εισόδου της Αττικής, διαθέτει Κεντρικό Λιμεναρχείο και Κεντρικό Τελωνείο, η λειτουργία των οποίων θα υποβαθμισθεί.
β) Στον Δήμο Λαυρεωτικής, έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση της Αττικής, δραστηριοποιούνται δεκάδες επιχειρήσεις και Βιοτεχνίες, τόσο εντός των ΒΙΠΑ- ΒΙΟΠΑ Κερατέας και Λαυρίου, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίες απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους.
 2) Η αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Λαυρίου θα εντείνει, ακόμα περισσότερο, τα φαινόμενα ύφεσης, υποχρεώνοντας και άλλες επιχειρήσεις να κλείσουν και έτσι θα αυξηθεί ο αριθμός των ανέργων συμπολιτών μας.


3) Η αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Λαυρίου, πέραν από την υποβάθμιση του Δήμου Λαυρεωτικής, θα προκαλέσει οικονομική αιμορραγία στους πολίτες, σε μία περίοδο κρίσης, καθόσον θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν 50 και πλέον χιλιόμετρα, για να εξυπηρετηθούν από την Δ.Ο.Υ. Κορωπίου.


4) Η αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Λαυρίου, θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική ύφεση, την αύξηση της ανεργίας, την μείωση της ανάπτυξης, της προόδου και της εξέλιξης ολόκληρης της Λαυρεωτικής.

Εκφράζοντας το σύνολο των πολιτών της Λαυρεωτικής, του Εργατικού Κέντρου, των Επαγγελματικών και Επιχειρηματικών Φορέων:


1) Ζητάμε από την Κυβέρνηση να μη λάβει υπόψη της τα συμπεράσματα του πορίσματος της Ειδικής Επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών περί επεξεργασίας και τελικού σχολιασμού του σχεδίου ενοποιήσεων των Δ.Ο.Υ και να συνεχισθεί η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Λαυρίου και


2) Ζητάμε άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, για να συζητήσουμε, ούτως ώστε να αποδείξουμε με στοιχεία την αναγκαιότητα διατήρησης της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Λαυρίου, την οποία θεωρούμε αναγκαία για την ανάπτυξη της περιοχής.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 798 επισκέπτες και κανένα μέλος