Η Δημοτική Αρχή ανησυχεί. Η εκπαιδευτική κοινότητα διαπιστώνει. Οι γονείς στρουθοκαμηλίζουν...


Καταφανής η αγωνία της Αντιδημάρχου Μαρίας Κιμπιζή για την σύσκεψη που οργάνωσε (24 Οκτωβρίου) προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις μεταξύ της εκπαιδευτικής κοινότητας, του Δήμου και των γονιών για τα ναρκωτικά στο Μαρκόπουλο, που οι ενδείξεις δείχνουν ότι αυξάνονται τον τελευταίο καιρό.

Σημαντική η πρωτοβουλία γιατί πρέπει να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις...

marko-narkotika1Μικρή η συμμετοχή, ίσως λόγω της μεσημεριανής ώρας, αλλά και της «νιρβάνας» που έχουμε πέσει ως κοινωνία, που μέσα στην οικονομική κρίση καταπίπτουν και οι αξίες της ζωής και της ειρήνης.

 

Η σύσκεψη είχε σκοπό να γίνει ανταλλαγή απόψεων, γιατί όπως είπε η αντιδήμαρχος έχει υποπέσει στην αντίληψη του Δήμου ότι εξαπλώνονται τα ναρκωτικά στην περιοχή. Ετσι ήθελε να ακουστεί και η εκπαιδευτική κοινότητα, που έχει άμεση επαφή με τα παιδιά και οι γονείς, οι οποίοι όμως δεν προσήλθαν.

Στο πάνελ συμμετείχαν εκτός από την Αντιδήμαρχο Μαρία Κιμπιζή, η ψυχολόγος του Δήμου Χριστίνα Νικολάου, η κοινωνική λειτουργός του Δήμου Βάσω Σταύρου και η Μαρκοπουλιώτισα Γιώτα Παπανικολάου από το ΚΕ.Θ.Ε.Α (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων).

Κατά τη συζήτηση προέκυψαν πολλά ωφέλιμα συμπεράσματα και διαπιστώθηκε ότι όντως η διακίνηση και η χρήση ναρκωτικών ουσιών έχει φτάσει στην Περιφέρεια σε μεγάλο ποσοστό· και στη Δυτική και στην Ανατολική Αττική.

Η Δημοτική Αρχή σκοπό έχει να κλιμακώσει τις ενέργειές της σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, για παραπέρα ενέργειες. Αλλά για να προχωρήσει σε δράσεις πρέπει να γνωρίσουν το πρόβλημα όπως είπαν.

 

Από τη συζήτηση προέκυψε πως, είναι απαραίτητη η προσέγγιση των εφήβων μαθητών, με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, σχετικά με τον κίνδυνο χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών που καιροφυλακτεί. Αναμένουμε λοιπόν, απάντηση από το ΚΕ.Θ.Ε.Α., προκειμένου να προγραμματίσουμε τα επόμενα βήματάmarko-narkotika2 μας, γύρω από αυτό το τόσο ευαίσθητο ζήτημα.

Οπως χαρακτηριστικά είπε η αντιδήμαρχος: «Στόχος μας, είναι να αποτρέψουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό παιδιών, από το να μπουν στον κυκεώνα των ναρκωτικών ουσιών, καθώς η περιέργεια της στιγμής, μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδα ζωής! Πρόθεσή μας, αποτελεί σαφώς και η ορθή ενημέρωση των γονέων, προκειμένου να αναγνωρίζουν από την πρώτη στιγμή τα συμπτώματα, που υποδηλώνουν την εμπλοκή των παιδιών τους με εξαρτησιογόνες ουσίες, πέρα από εκείνα της εφηβείας».

 

Η εκπρόσωπος του ΚΕΘΕΑ σημείωσε ότι έχουν παρουσιαστεί πολλά παιδιά από την περιοχή και μάλιστα ότι στην περιοχή του Μαρκοπούλου γίνεται και διακίνηση. Εχει μεταφερθεί το κέντρο της Αθήνας στην Περιφέρεια.

Το γεγονός συμπίπτει με τη μετακίνηση μεγάλων ομάδων ρομά στην περιοχή· είναι τεράστιος ο αριθμός. Η Αστυνομία γνωρίζει αλλά δεν κάνει τίποτα.

Επίσης μεγάλη έξαρση εμφανίζει το έιτζ και η ηπατίτιδα, που ασθενούν πάνω από τους μισούς χρήστες!!!

 

Αποκαλυπτικός και ο Χαρ. Ζαφειρίου (προγραμματιστής απεξάρτησης ΟΚΑΝΑ). «Απογοητευτική η παρουσία. Αδιαφορούμε για τα παιδιά μας. Οι γονείς αδιαφορούν. Οσοι έχουν πρόβλημα για να μην το εκφράσουν και όσοι δεν το έχουν αμάν, να μας ακουμπήσει».

 

Εκπρόσωπος του 1ου Λυκείου Μαρκοπούλου επεσήμανε ότι έχουν καταγγελίες από παιδιά και γονείς για χρήση μαθητών από το Γυμνάσιο ακόμη με χρήση συνθετικών χαπιών και χασίς.

«Δεν μιλάει ο εκπαιδευτικός γιατί φοβάται τους γονιούς», επεσήμανε καθηγητής. Γιατί οι γονείς αντιδρούν άσχημα, όπως είπε, και αντί να σκύψουν στο πρόβλημα καταγγέλουν τους καθηγητές και τους απειλούν...

 

Αλλη εκπαιδευτικός επεσήμανε ότι «την εγκατάλειψη που βιώνει το παιδί λόγω κρίσης και οικονομικής κατάστασης τη μεταφέρει στα ναρκωτικά». Πρότεινε δεν να γίνει «συμβουλευτικός σταθμός στο Μαρκόπουλο, γιατί υπάρχει ζήτημα με βία στο σπίτι, με εγκατάλειψη, παραβατικότητα και ναρκωτικά».

 

Ο Γραμματέας της Ενωσης Γονέων, αναρωτήθηκε «πώς αυτό το «θεριό» της εφηβικής αμφισβήτησης θα το βοηθήσουμε να βρει διεξόδους δημιουργικές. Δυστυχώς δεν συμμετέχουν οι γονείς και πρέπει να βρεθούν γέφυρες επικοινωνίας.

Η ενδιαφέρουσα και πολύ ωφέλιμη συζήτηση κατέληξε σε προτάσεις όπως:

― να γίνει επίσκεψη ψυχολόγων σε σχολεία, να συζητήσουν με τα παιδιά, προκειμένου να επιτευχθεί μία άμεση επαφή μαζί τους.

― να οργανωθεί εκδήλωση με στόχο την κατατόπιση των γονέων και κηδεμόνων γύρω από τα ναρκωτικά

 

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, καλεί όλους να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στην μάχη κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς η μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση και συμμετοχή σε δράσεις κατά των ναρκωτικών, συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία της κοινής προσπάθειας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 349 guests και κανένα μέλος