Οτι δεν λειτουργεί τίποτα στον δημόσιο τομέα, το γνωρίζουν πλέον οι πάντες.

Οποιος έχει επιχειρήσει να συναλλαγεί με το δημόσιο, βλέπει μία διάλυση, έναν πλήρη αποσυντονισμό.

Κάπως έτσι γίνεται και με τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία, όπου η αβελτηρία των υπευθύνων, και το “μπαλάκι” της μετάθεσης ευθυνών, οδηγούν στο κλείσιμο σχολείων, αφού οι μαθητές δεν μπορούν να προσεγγίσουν.

metafores-mathiton-syntagmaΑυτό αφορά ιδιαίτερα σχολεία που υποδέχονται μαθητές από πολλές περιοχές, όπως είναι το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης και πολλά άλλα.

Το αρμόδιο Υπουργείο μετέφερε την αρμοδιότητα στους ΟΤΑ, οι οποίοι όμως δεν κατέστη δυνατόν, παρά τις προσπάθειες, να συνάψουν συμβάσεις με λεωφορειούχους, γιατί οι λεωφορειούχοι δεν έδειξαν ενδιαφέρον.

Στη συνέχεια πήρε πίσω το μέτρο και το έδωσε στην Περιφέρεια, αλλά και εκεί δεν προχώρησε, αφού το κράτος χρωστάει ήδη στην Περιφέρεια 18 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα αθέτησε όσα συμφώνησαν.

Στην ανακοίνωση της η ΕΝΠΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου όπως έχει διαμορφωθεί γιατί δεν ενσωματώνονται τα συμφωνηθέντα μεταξύ Υπουργείου και Περιφερειαρχών και κυρίως γιατί δεν προβλέπεται η σύναψη προγραμματικής σύμβασης που θα καταγράφει με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο την ανάληψη ευθύνης των οικονομικών εκκρεμοτήτων προς τους μεταφορείς για τις προηγούμενες οφειλές»

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, βγήκε στα ηλεκτρονικά μέσα και απεμπόλησε κάθε ευθύνη τονίζοντας ιδιαίτερα ότι «η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση».

Στο μεταξύ την Τρίτη 2 Οκτωβρίου μαθητές διαφόρων σχολείων κατέβηκαν στο Σύνταγμα και διαδήλωσαν ενάντια σ’ αυτή την αβελτηρία.

Σήμερα Παρασκευή 5/10, συναντούνται οι αρμόδιοι φορείς με τον Υπουργό, προκειμένου να δοθεί λύση. Ιδωμεν.

Πολλοί βουλευτές έχουν καταθέσει ερωτήσεις στη Βουλή για το θέμα (Γ. Πάντζας, Β. Οικονόμου και άλλοι) και συνεχίζουν να ζητούν άμεση λύση.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 175 guests και κανένα μέλος