Εκπληξη η προ ημερησίας διάταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β την περασμένη Δευτέρα 10/9. Ο λόγος η ανακοίνωση του Παντελή Κασιδόκωστα (συμβούλου της πλειοψηφίας), ότι ανεξαρτητοποιείται από το  συνδυασμό.
Φεύγει από τον συνδυασμό “Ανεξάρτητη Κίνηση” που είναι δημιούργημα του αδελφού του Παντελή και επί 24 χρόνια Δημάρχου Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κασιδόκωστα, που αποχώρησε από τα δημοτικά δρώμενα μετά την βαρύτατη ασθένεια που τον έπληξε.
Είναι αλήθεια ότι ο συνδυασμός του Γρ. Κασιδόκωστα, ευθύς εξ’ αρχής φαινόταν ότι δεν είχε καμμία συνοχή, και το πράγμα φάνηκε πολύ έντονα μετά την αποχώρησή του.
Ο νέος εκλεγμένος, μέσα από το συνδυασμό, δήμαρχος Σπ. Πανάς δεν μπορεί να “φέρει βόλτα” την γραμμή της πλειοψηφίας, δημιουργώντας έτσι το πρώτο μεγάλο ρήγμα· την ανεξαρτητοποίηση του Παντελή Κασιδόκωστα.

Γιατί αποχωρεί;

Η αποχώρηση του Παντελή Κασιδόκωστα δεν έχει να κάνει με “προσωπικούς” λόγους, αλλά ξεκάθαρα πολιτικούς και αντιμετώπισης ζητημάτων του Δήμου, και προσωπικής του από τον νέο δήμαρχο. Παραθέτουμε την επιστολή του, όπως διαβάστηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ.:

Κύριε Δήμαρχε,
Μετά από σκέψη και αφού εκτίμησα όλες τις παραμέτρους αυτής της απόφασής μου, σας ανακοινώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη θέση του Συμβούλου της Συμπολίτευσης και παράλληλα υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του υπεύθυνου της Δημοτικής Αστυνομίας.
Καταγγέλω ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου στη Δημοτική Αστυνομία, δέχθηκα ανελέητο “πόλεμο” με την ανοχή σας σε συνδυασμό με την απ΄λο πλευράς σας ανυπαρξία πολιτικής ενημέρωσης και συνεργασίας.
Ενδεκτικά αναφέρω μερικά από τα προβλήματα που καταδεικνύουν την ουσιώδη διαφωνία μας για την πολιτική που ασκείτε στα δημοτικά ζητήματα, η οποία είναι σε πλήρη αντίθεση με τις προγραμαμτικές αρχές της παράταξης.
- Μπαζώθηκε οικόπεδο στην περιοχή Ορμου Μαλτσινιώτη (πρώην Νηρηίδες) από άγνωστους εργολάβους.
- Επεισόδιο σε ταβέρνα στα Βλάχικα που είχε σαν αποτέλεσμα να στείλει η δημοτική Αστυνομία την τοπική σύμβουλο Βάρης Ασπασία Αντωνίου στο αυτόφωρο.
- Παραδόθηκαν πινακίδες σε παραβάτη Ι.Χ.Ε. που όχι μόνο είχε παρκάρει σε χώρο ΑΜΕΑ, αλλά ήταν και κατηγορούμενος για τον τραυματισμό του δημοτικού μας στυνομικού Ν.Γκ.
- Ρίψη βεγγαλικών στην Ιαματική Λίμνη Βουλιαγμένης
- Εξαίρεση των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας από την υποχρέωση της σήμανσης των ατομικών καρτών εργασίας (επί ένα τρίμηνο ζητώ εγγράφως και προφορικώς να τοποθετηθούν οι κάρτες εργασίας του προσωπικού Δ.Α. και μέχρι σήμερα δεν έγινε δεκτό το αίτημά μου).
- Προσπάθεια από πλευράς σας να κατεδαφίσετε το ιστορικό κτίριο του πρώην Λιμεναρχείου Βουλιαγμένης χωρίς να έχετε τη νόμιμη άδεια κατεδάφισης και απόφαση του Δημ. Συμβουλίου. Τελικά, με δική μου παρέμβαση, δεν κατεδαφίστηκε.
Είμαι πολύ συγκινημένος και παράλληλα λυπημένος που αποχωρώ πρώτος από το Συνδυασμό της “Ανεξάρτητης Κίνησης”, που ίδρυση ο αδελφός μου, χέρι με χέρι, με όλους τους Βουλιαγμενώτες που τον ανέδειξαν Δήμαρχο επί 24 χρόνια και συνέχισε, με τη συμπαράσταση των δημοτών της Βούλας και της Βάρης, στο νέο καλλικρατικό Δήμο μας.
Σέβομαι τους δημότες μας, εκτιμώ και κατανοώ την αγωνία τους για την αναποτελεσματική διοίκηση που ασκείτε. Συναντώ σε καθημερινή βάση, όπως και εσείς, τους δημότες μας και το μόνο που ακούω είναι τα δίκαια παράπονά τους και την ελπίδα να επιλυθούν σύντομα τα προβλήματα.
Αντιλαμβάνομαι τη λύπη που αισθάνονται οι περισσότεροι φίλοι και συνάδελφοι της συμπολίτευσης για τη διάλυση του Συνδυασμού “Ανεξάρτη Κίνηση” Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης του Γρηγόρη Κασιδόκωστα και εύχομαι σε όλολους καλή συνέχεια, προς όφελος των πολιτών και της αυτοδιοίκησης, ειδικά στους δύσκολους καιορούς που ζει η κοινωνία και ο λαός μας.


Παντελής Κασιδόκωστας
δημοτικός σύμβουλος

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 226 guests και κανένα μέλος