Εξη ώρες συζήτηση, ανταλλαγή καταγγελιών μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας, διαπιστώσεις αλαζονείας της εξουσίας και πόσα άλλα αλήθεια θα μπορούσα να γράψω για να περιγράψω την εικόνα που “έβγαζε” το Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β την περασμένη Δευτέρα 10/9.
Εξη ώρες χωρίς καν να έχουν αγγίξει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Πολλά απ’ αυτά που συζητήθηκαν σοβαρά και άλλα θλιβερά!
 
Τα θετικά είναι ότι η υπόθεση της διεκδίκησης της παραλίας από τη Μετοχική εταιρεία (ΜΕΕΚΒ) παίρνει άλλη τροπή, αφού το δικηγορικό γραφείο βρήκε στοιχεία που θα βοηθήσουν ιδιαίτερα την υπόθεση. Δεν τα περιγράφουμε για ευνοήτους λόγους.
 
Θετικό η συγνώμη του Ν. Ζαχαράτου για τη σωματική βία που άσκησε έναντι του Δ. Δαβάκη.
 
Αρνητικό και λυπηρό η επιστολή υπαλλήλου του Δήμου ότι δέχθηκε φραστική και σωματική επίθεση από το Δήμαρχο Σπ. Πανά, όπως τη διάβασε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημ. Αναστασίου.
Μάλιστα ο υπάλληλος επικαλείται για το περιστατικό τον Δ. Κοντονή και Α. Φαμέλη, που παρευρίσκοντο, κατ’ αυτόν, στο περιστατικό.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου με επιστολή του, στήριξε ομόφωνα τον υπάλληλο.
 
Αρνητικό είναι να διαπιστώνεις ότι έκανες λάθος να μεταδημοτεύσεις στα 3Β, όπως οι επιστολογράφοι, που απευθύνονται στο Δήμο για άρση “της προσβολής των άδικων αναφερόμενων ως νέων ορίων σχολικής περιφέρειας Νηπιαγωγείων Βούλας”, τα οποία στέλνουν το παιδί του σε σχολικό συγκρότημα ενάμισυ χιλόμετρο μακριά, ενώ υπάρχει άλλο στα 400 μέτρα από το σπίτι του και χωρίς να χρειαστεί να διασχίσει δύο οδικούς κεντρικούς άξονες!!
 
Αρνητικό η επιστολή του προέδρου του ΟΑΠΑΔ Γιάννη Νιτερόπουλου, που σκιαγραφεί μία κατάσταση πολύπλοκη και επικίνδυνη για τα συμφέροντα του Δήμου όσον αφορά τα τέννις Καβουρίου, Υπάρχει στη στήλη «άρθρα».
Επιστολή υπαλλήλων της πρώην ΔΕΑΒ, όπου ξεκαθαρίζουν, ότι όλα στη ΔΕΑΒ εγίνοντο με εντολές του διευθυντή της Μ. Καβράκου, αποτινάζοντας τυχόν δικές τους ευθύνες: «Με εντολές του Δι/ντού Μ. Καβράκου λειτουργούσαμε».
 
Αρνητικό και η διαπίστωση της έλλειψης καθαριότητας από την κάτοικο Τασία Μελανίτου, η οποία με επιστολή της καυτηριάζει συμπεριφορά της υπεύθυνης Ηλιοπούλου και περιγράφει την τριτοκοσμική εικόνα της οδού Ιπποκράτους.
 
Δεν συζητάω την ενημέρωση του Δημάρχου για τους “γραφολόγους” που έβγαλαν την υπογραφή της πρ. διευθύντριας Χιώτη γνήσια...
“Η Δημοτική Αρχή είναι άκρως εκτεθειμένη”, απάντηση του Κ. Πασακυριάκου.
 
Η Νανά Καραγιάν, ως υπεύθυνη της κοινωνικής υπηρεσίας κατέθεσε την παραίτησή της (αλλά για λίγο) γιατί δεν αρνήθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΠΑΔ να της παραχωρήσει χώρο.
Απέσυρε την υπογραφή της στη συνέχεια...
 
Αρρυθμία στην τροφοδοσία καυσίμων του Δήμου, βλέπει ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, και πώς να μην το δει που έτρεχαν παραμονή της Παναγίας να συνεδριάσουν. Αγονος είπε ο Γρ. Κωνσταντέλλος βγήκε ο διεθνής διαγωνισμός για τα καύσιμα, οπότε θα περιμένουμε κάποιους μήνες ακόμη...
Αναφέρθηκε και στην ωραία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Βουλιαγμένης, με προβληματισμό για συνέχιση τέτοιων εκδηλώσεων σε ένα μνημείο της φύσης...
Αναφέρθηκε και στα “σύνορα” του Πανοράματος, που δημιουργήθηκαν με τα κολωνάκια που έβαλε ο Δήμαρχος.
«Υπερσηματοδότηση που δημιουργεί την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε διασυνοριακή κατάσταση”, τη χαρακτήρισε. Βλέπε και σελ. 23.
 
Για μία ακόμη φορά αναφέρθηκε στον Παιδικό Σταθμό Μηλαδέζας που διαθέτει δρόμο με τυφλή πρόσβαση, αναρωτώμενος πώς είναι δυνατόν να πήρε άδεια αυτός ο Σταθμός.
Ο Δήμαρχος για τον παιδικό σταθμό απάντησε ότι δεν θα λειτουργήσει φέτος, αλλά έχει γίνει τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου και θα τακτοποιηθεί ο δρόμος.
Στα οικόπεδα της εκκλησίας στη Βουλιαγμένη αναφέρθηκε ο Παν. Καπετανέας, ρωτώντας τι ενέργειες κάνει η Δημοτική Αρχή για να κρατήσει το πράσινο (γράφουμε σχετικά σε άλλη σελίδα).
Καυτηρίασε την “ανάρμοστη” συμπεριφορά από το Δήμαρχο προς το προσωπικό και από τους συμβούλους. “Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ υπαλλήλων από πού πηγάζουν”, αναρωτήθηκε.
Αναφέρθηκε στην “κακή” συμπεριφορά του Ν. Ζαχαράτου προς τον Δ. Δαβάκη τονίζοντας: «έπρεπε να τον καταργήσετε από Αντιδήμαρχο”.
 
Την “ωραία” εικόνα των έτοιμων σχολικών συγκροτημάτων της Δημοτικής Αρχής, χάλασε ο δημ. σύμβουλος Κ. Πασακυριάκος που τα κατέρριψε ένα προς ένα.
Το 5ο Νηπιαγωγείο χρωστάει νερό και πετρέλαιο· κινδυνεύει να μην έχει νερό.
Το 6ο Νηπιαγωγείο είναι κρανίου τόπος.
Το 1ο Γυμνασίο - Λύκειο αυλίζεται ενιαίο!
Πολλά τα παιδιά που αποκλείστηκαν από τα Νηπιαγωγεία γιατί δεν μπορούν να δεχθούν άλλα! ενώ κατήγγειλε ότι έχουν εγγραφεί παιδιά από Γλυφάδα και...
Τόνισε μάλιστα ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας είναι γνώστης της κατάστασης και δήλωσε ότι έχει ζητήσει αναλυτική κατάσταση των παιδιών.
Τη “μαύρη” εικόνα των σχολείων ήρθε να επιβεβαιώσει ο Δήμαρχος: «παράγκες του Καραγιόζη, τα σχολεία της Βούλας. Η Βουλιαγμένη έχει βίλες».
 
Κλίμα τρομοκρατίας στο Δήμο
 
Για κλίμα τρομοκρατίας στο Δήμο μίλησε ο Δημ. Δαβάκης επισημαινοντας: «Δυστυχώς το είχα προβλέψει από τον Οκτώβριο σε μια ταραχώδη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής. Το μοντέλο διοίκησης του Νέρωνα ανήκει σε μια άλλη εποχή. Συνέλθετε εκτός κι αν νομίζετε ότι μπορείτε να διοικήσετε το Δήμο χωρίς υπαλλήλους και χωρίς αιρετούς κ. Δήμαρχε.
Ηταν ένας από τους λόγους μου και τους φόβους μου που θα μεταφέρονταν όροι και κανόνες στη λειτουργία του Δήμου νυχτερινών δραστηριοτητων».
“Δήμαρχος του κολονακίου”, χαρακτηρίστηκε ο Δήμαρχος από τον Δημ. Βαμβασάκη, ο οποίος περιέγραψε τα κολονάκια και τα μάτια της γάτας στο Πανόραμα, ως φοβικά της νύχτας...
“Θίγεται ο πυρήνας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας”
«Εχουμε υποβαθμίσει το επίπεδο του Δ.Σ. και πολλές εκφράσεις που ακούστηκαν δεν με εκφράζουν· και από τον κο Δήμαρχο. Παρακολουθώ άλλη μια διαλυτική κατάσταση της συμπολίτευσης και αυτό έχει επιπτώσεις στο Δήμο. Οι συνάδελφοι της συμπολίτευσης που εκφράζονται από αντιπολιτευτική διάθεση, αλλά θέλουν και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο. Υπάρχει και η ανεξαρτητοποίηση κύριοι συνάδελφοι”, επεσήμανε ο Γιάννης Σκουμπούρης.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 131 guests και κανένα μέλος