Κατά την 26η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, εκτός των άλλων συζητήθηκε η γνωμοδότηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για μία σταθερή πλωτή εγκατάσταση αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων που παράγονται από πλοία τα οποία προσέρχονται στην περιοχή αρμοδιότητας του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας της εταιρείας «ANTIPOLLUTION Α.Ν.Ε.».

 

Ο αρμόδιος για τις γνωμοδοτήσεις των Μ.Π.Ε., περιφερειακός σύμβουλος Προμπονάς, ζήτησε την αναβολή του θέματος, επικαλούμενος την ανάγκη καλύτερης πληροφόρησης ως προς τη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Δήμου Ελευσίνας, στα διοικητικά όρια του οποίου πρόκειται να γίνει το έργο και την απόφαση του αρμόδιου Οργανισμού Λιμένος για την παροχή του συγκεκριμένου χώρου για την πλωτή αυτή εγκατάσταση.

Σ.Σ.:Δηλαδή, πήγε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η μελέτη χωρίς τα δύο ουσιοδέστατα στοιχεία προκειμένου να αποφασίσουν οι σύμβουλοι!

 

Δήμος Ελευσίνας και Οργανισμός Λιμένος διαφωνούν

 Παρεμβαίνοντας ο περιφερειακός σύμβουλος της Αττικής Οικολογικής Απάντησης Κώστας Διάκος, κατέθεσε την απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Ελευσίνας, που διαφωνεί με την εγκατάσταση αυτή αλλά και σχετικό έγγραφο του αρμοδίου Οργανισμού Λιμένος, από το οποίο προκύπτει ότι δεν παρέχεται η αδειοδότηση γι’ αυτή την χρήση στην ενδιαφερομένη εταιρεία. Ο Κ. Διάκος υποστήριξε ότι η αναβολή της συζήτησης δεν έχει νόημα αφού υπάρχουν τα παραπάνω στοιχεία βάσει των οποίων ζήτησε την απορριπτική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εν λόγω Μ.Π.Ε., τονίζοντας ιδιαιτέρως ότι: «Από τις έξι γνωμοδοτήσεις επί Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που περιλαμβάνονται στη σημερινή Ημερήσια Διάταξη, οι 4 που αφορούν την περιοχή της Δυτικής Αττικής σχετίζονται με περιπτώσεις αποθήκευσης επικινδύνων αποβλήτων. Πρέπει κάποτε να παύσει αυτή η διαδικασία οικολογικής υποβάθμισης μιας περιοχής ήδη πολύ βεβαρημένης σε αυτό τον τομέα».

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 698 επισκέπτες και κανένα μέλος