Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στο κάμπινγκ της Βούλας η προγραμματισμένη συνάντηση συλλογικοτήτων και κινημάτων των παραλιακών δήμων του Σαρωνικού. Κοινή ήταν η εκτίμηση όλων ότι χρειάζεται εντατικοποίηση των προσπαθειών και των αγώνων στο παραλιακό μέτωπο, προκειμένου να ανατραπούν τα φαραωνικά σχέδια με τα οποία επιχειρείται- στο όνομα της «ανάπτυξης»- η εμπορευματοποίηση και τσιμεντοποίηση ολόκληρης της παραλιακής ζώνης, του Σαρωνικού, που η κυβέρνηση έχει βαφτίσει «Ελληνική Ριβιέρα».

   Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και πολίτες από τον Πειραιά, το Φάληρο, το Ελληνικό, τη Βούλα, τη Γλυφάδα, τη Βουλιαγμένη και τη Σαρωνίδα.

   Οι παρευρεθέντες συμφωνήσαμε ότι χρειάζεται ακόμα περισσότερη ενημέρωση των πολιτών για τις καταστροφικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες (οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές) που θα είχε η πιθανή εφαρμογή των σχεδίων της κυβέρνησης καθώς και ότι χρειάζεται άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων, ώστε τα σχέδια να μείνουν για μια ακόμα φορά στα χαρτιά. Επίσης συμφωνήσαμε ότι αιχμή των δράσεων πρέπει να είναι ο αγώνας την προστασία του Ελληνικού και τη δημιουργία μητροπολιτικού Πάρκου.

Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε:

1. Να ενημερωθούν οι φορείς και οι πολίτες για να συμμετέχουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που άμεσα θα γίνουν, από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου στο Ελληνικό. (Θα σταλεί έγκαιρα ενημερωτικό δελτίο, αλλά υπάρχουν και αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης www.elliniko.gr).

2. Να γίνει στη Σαρωνίδα ενημερωτική εκδήλωση για το Ελληνικό όπως και για το θέμα των Αλυκών.

3. Να πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα στην οποία θα παρουσιασθεί εναλλακτικό σχέδιο ήπιας χρήσης της ελεύθερης ακτής της Βάρκιζας και αποτροπή της εφαρμογής των προτάσεων για ιδιωτικοποίησή της.

4. Να ζητηθεί ενημέρωση από την αρχαιολογική υπηρεσία σχετικά με τον Ναό του Ζωστήρα Απόλλωνα που πρόκειται να πωληθεί μαζί με τον ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης και για τον αναφερόμενο σε ιδιωτική μελέτη αρχαιολογικό χώρο στην ελεύθερη ακτή της Βάρκιζας.

5. Να εκφραστεί η συμπαράσταση των φορέων του Δικτύου στον αγώνα των κατοίκων του Πειραιά ενάντια στην παραχώρηση των ακτών Βοτσαλάκια και Φρεατίδα σε ιδιώτες.

6. Να στείλουν όλοι οι φορείς και οι πολίτες τα διαθέσιμα στοιχεία ( μελέτες, χάρτες, προτάσεις αξιοποίησης, καταγγελίες κ.α) που έχουν για τις παραλίες των δήμων τους στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώστε να εμπλουτισθεί και με νέα υλικά ο ηλεκτρονικός φάκελος για την παραλία που υπάρχει ήδη στην ιστοσελίδα της Εναλλακτικής Δράσης www.enallaktiki-drasi.gr

Η επόμενη συνάντηση αποφασίσθηκε να γίνει τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μμ στο κάμπινγκ της Βούλας προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις στο παραλιακό μέτωπο, να στηριχθεί η συμμετοχή πολιτών στις ήδη προγραμματισμένες εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις, ενώ θα αποφασισθούν και νέες.

                                                                                       Για το Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού

                                                                                            Μάκης Σταύρου   6977990887

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 187 guests και κανένα μέλος