Προ ημερησίας ακούστηκαν κάποιες γκρίνιες για τα μέτρα που πήρε ο Δήμος κατά τις ημέρες της χιονόπτωσης, πώς καθάρισε ή δεν καθάρισε δρόμους και πεζοδρόμια για το νερό που κόπηκε σε κάποιες περιοχές...

 

Ζημιές στο Κορωπί από τη χιονόπτωση


Γεμάτη η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορωπίου, στην τακτική συνεδρίασή του.  Ο κόσμος τελικά είχε έρθει για το 11ο θέμα της συνεδρίασης που αφορούσε τροποποίηση της εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης που εφαρμόζει ο Δήμος σε ένα πρόγραμμα πεζοδρόμησης τμήματος της κεντρικής λεωφόρου Βασ. Κωνσταντίνου και μονοδρομήσεις για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας.


Προ ημερησίας ακούστηκαν κάποιες γκρίνιες για τα μέτρα που πήρε ο Δήμος κατά τις ημέρες της χιονόπτωσης, πώς καθάρισε ή δεν καθάρισε δρόμους και πεζοδρόμια για το νερό που κόπηκε σε κάποιες περιοχές.

Ο Δημ. Κιούσης θεωρεί ότι δεν ήταν έτοιμος ο Δήμος για την κακοκαιρία, και σημείωσε ότι οι κοινόχρηστοι χώροι (πεζοδρόμια) καθαρίστηκαν την Τρίτη. Δέχθηκε 4 τηλεφωνήματα ότι δεν είχαν νερό!


Αν λάβουμε υπόψη μας τον αριθμό των τηλεφωνημάτων, που ανέφερε ο Δ. Κιούσης, μάλλον θα πρέπει να πούμε ότι τα κατάφερε  ο Δήμος με την πολιτική προστασία το τριήμερο της κακοκαιρίας, αφού μόνο 4 τηλεφωνήματα έλαβε, κι αυτά για τη διακοπή νερού.


Τι λέει όμως ο Δήμος γι’ αυτό, πέραν του χαριτολογήματος του Δημάρχου «να βάλουμε τέντες πάνω από το Κορωπί για να μην πέσει χιόνι».


Στο δελτίο τύπου που μας απέστειλε αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο που είμαστε αυτήκοοι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι ο αποχιονισμός των δημοτικών δρόμων Κορωπίου εξελίχθηκε σύμφωνα με τον σχεδιασμό που τέθηκε σε εφαρμογή το περασμένο Σάββατο, από την Πολιτική Προστασία του Δήμου. Εμφαση δόθηκε στους κεντρικούς δρόμους, της περιφέρειας και επεκτάθηκε και σε άλλους δημοτικούς δρόμους που παρουσίαζαν προβλήματα.

Χρησιμοποιήθηκε αλάτι τις ώρες που προβλεπόταν σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ το βράδυ της Κυριακής. Όμως τα ξημερώματα της Δευτέρας, το νέο κύμα χιονόπτωσης επηρέασε και το Κορωπί, και τα αποθέματα σε αλάτι είχαν οριακά εξαντληθεί. Παρ’ όλα αυτά ανέλαβε το υδροφόρο όχημα του Δήμου ρίχνοντας θαλασσινό νερό, όπου υπήρχε ανάγκη όπως το Κέντρο Υγείας Κορωπίου κα. 

Στον αποχιονισμό των πεζοδρομίων της κεντρικής λεωφόρου ουσιαστική βοήθεια προσέφεραν οι περισσότεροι επαγγελματίες της εμπορικής αγοράς.

 

Προβλήματα προέκυψαν στην ύδρευση υψηλών σημείων του Κορωπίου λόγω αναγκαίων ρυθμίσεων πίεσης  που έκανε η ΕΥΔΑΠ ΑΕ για να μην προκληθούν ζημιές στο δίκτυο λόγω του παγετού, αφήνοντας έτσι ορισμένες περιοχές χωρίς νερό.

 

Προβλήματα σε κατοικίες


Είναι πολύ πιθανόν να προκύψουν προβλήματα μετά την αποκατάσταση από τον παγετό, ιδιαίτερα σε εξοχικές κατοικίες της Αγ. Μαρίνας.

Τα συνεργεία του Δήμου ήδη έχουν επέμβει μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι σε 60 σημεία με διαρροές σε  εσωτερικά δίκτυα  ιδιοκτητών και διέκοψαν την παροχή.

 

Ο Δήμος Κορωπίου ευχαριστεί όλους τους δημοτικούς συμβούλους και το προσωπικό του Δήμου που προσήλθε στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ συγχαίρει και τους δημότες που επέδειξαν υπομονή και βοήθησαν με την ψύχραιμη στάση τους στην αντιμετώπιση του καιρικού φαινόμενου.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 192 guests και κανένα μέλος