Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα την παραμονή των υπηρεσιών της Δ.Ο.Υ. στην πόλη των Μεγάρων, κατέθεσε ο Βουλευτής Αττικής Γιώργος Πάντζας.

Την ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής με αφορμή τα προβλήματα που θα προκύψουν σε πολλούς δημότες του διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου Μεγαρέων από την ενδεχόμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. της πόλης των Μεγάρων και τη απορρόφηση αυτής από τη Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας.

Στην ερώτησή του ο Βουλευτής επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ο Δήμος Μεγαρέων είναι ο μεγαλύτερος δήμος της Δυτικής Αττικής με πληθυσμό 37.000 μόνιμων κατοίκων και ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους της χώρας, στον οποίο καθημερινά αναπτύσσονται οικονομικές δραστηριότητες σε όλους τους τομείς της οικονομίας (εμπόριο, βιομηχανία, βιοτεχνία, γεωργία, κτηνοτροφία, πτηνοτροφία, αλιεία, τουρισμός κ.λ.π.).

Συνεπώς, η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Μεγάρων θα οδηγήσει τους φορολογούμενους και τους λογιστές της πόλης σε τεράστια ταλαιπωρία, καθώς θα αναγκαστούν σε μετακινήσεις μεγάλων αποστάσεων, ενώ για τους εφοριακούς που εργάζονται στις εν λόγω υπηρεσίες η μετακινήσεις αυτές θα είναι καθημερινές και θα έχουν επιπλέον να αντιμετωπίσουν την κατάργηση των οργανικών τους θέσεων.

Με αφορμή λοιπόν τα παραπάνω, ο Βουλευτής Αττικής Γιώργος Πάντζας, στην ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, ζητά να ενημερωθεί για το αν προτίθεται το Υπουργείο να καταργήσει τη Δ.Ο.Υ. Μεγάρων. Επισημαίνει δε ότι δεν συντρέχει κάποιος ουσιαστικός λόγος για την ενδεχόμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ., μιας και προκύπτει από τις επίσημες καταστάσεις των οικονομικών στοιχείων της Δ.Ο.Υ. Μεγάρων, ότι την τελευταία πενταετία είναι οικονομικά βιώσιμη.

Επιπροσθέτως, ζητά να ενημερωθεί για τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα προχωρήσει η κυβέρνηση στο συνολικό σχεδιασμό εξοικονόμησης πόρων σε σχέση με τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες της χώρας.

Παράλληλα, ζητά να ενημερωθεί για το αν πρόκειται να επιστρέψουν στη Δ.Ο.Υ. Μεγάρων το τμήμα εσόδων και το νομικό τμήμα που έχουν ήδη μεταφερθεί στη Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 100 guests και κανένα μέλος