Πόσο δραματικά δικαιωνόμαστε όταν ήμασταν αντίθετοι με το σχέδιο “Καλλικράτης”, το οποίο ισοπέδωσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη διέλυσε και την έθεσε όμηρο της κεντρικής διοίκησης, αφανίζοντας το ΔΗΜΟ, όπως ο Κλεισθένης είχε πολύ εύστοχα μεταρρυθμίσει και κόντρα στο Σύνταγμα.

Τα προβλήματα τεράστια και δισεπίλυτα, οι πόλεις ανόμοιες και οι πολίτες αδιάφοροι, αφού ο Δήμος τους, απέχει δεκάδες χιλιόμετρα -πολλές φορές- από την πόλη τους.

Θιασώτες του “Καλλικράτη”, το 2010 η μεγαλύτερη πλειοψηφία των Δημάρχων, τότε, σήμερα διαπιστώνουν ότι αυτοί που εναντιώνονταν είχαν δίκηο.

Ο “Καλλικράτης” δεν ήρθε για να διορθώσει, αλλά για να καταστρέψει και να διαιρέσει...

 

Ο πρώην δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, ένας από τους θιασώτες του “Καλλικράτη”, έρχεται σήμερα με επιστολή του και ανοιγει το θέμα, με την ευκαιρία πρόσφατης δημόσιας τοποθέτησης του Υπουργού Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη προς Δήμους, που θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα στις συνενώσεις να καταθέσουν τις προτασεις τους.

Ο Στ. Ιατρού θεωρεί αποτυχημένη τη συνένωση Λαυρίου, Κερατέας και Αγίου Κωνσταντίνου και ζητάει συνεργασία από τις παρατάξεις της Λαυρεωτικής προκειμένου να καταθέσουν κοινή πρόταση στο Υπουργείο.

Οπως μας είπε και δια ζώσης, συμφωνούν οι παρατάξεις του Δήμου και σύντομα να έχουν συνάντηση.

 

Τις παρατάξεις εκπροσωπούν:

Κων/νος Λεβαντής (δήμαρχος Λαυρεωτικής).

Δημήτρης Λουκάς, τ. δήμαρχος Λαυρίου και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Σταύρος Παπασταυρόπουλος τ. δήμαρχος Λαυρίου και νυν επικεφαλής δημ. σύμβουλος αντιπολίτευσης.

Απόστολος Παμφίλης, επικεφαλής και δημ. σύμβουλος αντιπολίτευσης.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΤΡΟΥ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

iatrou-stΣε πρόσφατη συνάντησή του, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδης, με τους Περιφερειάρχες και Δημάρχους της Ελλάδας, άνοιξε -επιτέλους- το θέμα της αναπροσαρμογής του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ιδίως σε ότι αφορά το “χωροταξικό”.

 

Ζήτησε μάλιστα από τους Ο.Τ.Α. να ενημερώσουν το υπουργείο για ενδεχόμενες προτάσεις, βελτιώσεις και αλλαγές.

 

Δύο περίπου χρόνια από την εισήγηση –και καθιέρωση- του Καλλικράτη και τη συγχώνευση σε ένα ενιαίο Δήμο των πρώην Δήμων Λαυρεωτικής, Κερατέας και της Κοινότητας Αγίου Κων/νου, πιστεύω ότι ήλθε η ώρα να κάνουμε μια αποτίμηση, να κοιτάξουμε το μέλλον και να κάνουμε τις προτάσεις μας. Η ευκαιρία δόθηκε από τον υπουργό, αλλά εκτός αυτού νομίζω ότι είναι και αναγκαία η πρωτοβουλία μας.

 

Για το λόγο αυτό προτείνω να γίνει μια προκαταρκτική συνάντηση – συζήτηση των 5 επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να ανιχνεύσουμε τις θέσεις μας, να εκτιμήσουμε την κατάσταση και εφ’ όσον (ιδίως στο χωροταξικό) προκύψουν κοινές θέσεις να συγκληθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Λαυρεωτικής να συζητήσει, να αποφασίσει και να προτείνει προς το υπουργείο Εσωτερικών τις θέσεις μας.

 

Είναι αυτονόητο, ότι δε θα ελάμβανα αυτή την πρωτοβουλία, εάν ήμουν ικανοποιημένος από την χωροταξικά μορφή του νέου Δήμου. Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη συνένωση ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ και δημιούργησε πολλά προβλήματα.

 

Με την παρούσα ζητώ από την πλειοψηφούσα παράταξη να ορίσει τόπο και χρόνο της σύσκεψης που πρότεινα και τους επικεφαλής των παρατάξεων να παραστούν. Ζητώ επίσης αυτό να γίνει πριν το έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ (30-8-2012, Αθήνα) εκτιμώντας ότι το θέμα του Καλλικράτη θα τεθεί και θα συζητηθεί εκεί, ώστε να έχουμε καταρχήν ήδη διαμορφωμένη άποψη.

 

Τέλος σας εκφράζω την πίστη και θέση μου ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα απαιτεί ειλικρινή συζήτηση προσεκτική διαδικασία και ισχυρή πλειοψηφία –αν όχι ομοφωνία.

 

Αναμένοντας απόκριση στην πρότασή μου.

Ιατρού Σταύρος
τ. Δήμαρχος Κερατέας
Δημοτικός Σύμβουλος Λαυρεωτικής

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 51 guests και κανένα μέλος