Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, εντείνει τις δράσεις πυροπροστασίας κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, του πιο επικίνδυνου μήνα της χρονιάς για την πυρασφάλεια, με συνεχή επαγρύπνηση για το θέμα της προστασίας του πρασίνου της περιοχής μας, λειτουργώντας με βάρδιες 24ωρης φύλαξης που καλύπτουν και τις τρεις Δημοτικές Ενότητες σύμφωνα με το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο.

Απαραίτητη κρίνεται η συμμετοχή όλων των κατοίκων στις δράσεις αντιπυρικής προστασίας προκειμένου να διαφυλαχτούν οι πνεύμονες πρασίνου, ενώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε την υποχρέωση τους για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των ξερών χόρτων και εύφλεκτων υλικών από τα οικόπεδα τους.

Παράλληλα, καλούνται σε επιφυλακή όλοι οι δημότες προκειμένου να καταγγέλλουν κάθε ύποπτη κίνηση που πέφτει στην αντίληψή τους, στο Δήμο και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Για κάθε ύποπτη κίνηση ή ξεκίνημα πυρκαγιάς που θα πέσει στην αντίληψή σας ενημερώστε:

• Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199

• Πυροφυλάκειο Βουλιαγμένης στο 210 8964876

• Πυροφυλάκειο Βούλας 213 2020199

• Πυροφυλάκειο Βάρης 210 9655668

Στη δυσκολότερη εποχή του χρόνου δεν επιτρέπεται εφησυχασμός, γιατί μόνο έτσι θα προστατεύσουμε όσα μας έχει χαρίσει η φύση και θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

Για ακόμα μια φορά τονίζουμε ότι η πρόληψη των καταστροφικών πυρκαγιών είναι στα χέρια όλων μας. Και αυτό το καλοκαίρι δεν πρέπει να λείπει κανείς από τις δράσεις της αντιπυρικής προστασίας.

 

                                                           Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΥΡΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΑΣ                     

Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 392 επισκέπτες και κανένα μέλος