Ειδικότερα, ψεκασμοί έγιναν στο Στάδιο «Γ.Σ Παπασιδέρη», στον Καρελλά (3 σημεία), στην Λουμπάρδα-Αγία Μαρίνα, στο Κίτσι, σε ρέματα και κανάλια με στάσιμα νερά που οδηγούν στις παραλίες. Tην επίβλεψη από πλευράς Δήμου Κρωπίας, είχε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ε. Γρινιεζάκης και δημοτική υπάλληλος Τοπογράφος-Μηχανικός.

Οι ψεκασμοί θα επαναληφθούν την Παρασκευή 2 Αυγούστου, στο Δήμο Κρωπίας και στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

       Ο Δήμος Kρωπίας ενημερώνει ότι για να αποφύγετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών και να μειώσετε τον πληθυσμό τους γύρω από το σπίτι σας μπορείτε :

  • Να κάνετε χρήση εντομοαπωθητικών στο ακάλυπτο δέρμα, όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο. Χρειάζεται όμως προσοχή στα παρακάτω:

-Αποφυγή εφαρμογής της αντλίας ή των προϊόντων αεροζόλ απευθείας στο πρόσωπο. Αντ' αυτού προτείνεται ψεκασμός των προϊόντων πάνω στα χέρια και προσεκτική επάλειψη στο πρόσωπο, αποφεύγοντας τα μάτια και το στόμα. Σε κάθε περίπτωση να ακολουθούνται προσεκτικά οι οδηγίες της ετικέτας.

- Αποφυγή εφαρμογής των εντομοαπωθητικών στο δέρμα που καλύπτεται από ρούχα.

- Ψεκασμό των ενδυμάτων με εντομοαπωθητικά προϊόντα, καθώς τα κουνούπια μπορούν να διεισδύσουν τα λεπτά ρούχα.

- Ανανέωση του εντομοαπωθητικού όταν απαιτείται.

- Πλύσιμο του δέρματος με σαπούνι και νερό μετά το πέρας κάθε υπαίθριας εργασίας.

- Πλύσιμο των ρούχων που έχουν ψεκαστεί με εντομοαπωθητικά πριν χρησιμοποιηθούν ξανά.

  • Με την χρήση κατάλληλων ενδυμάτων, που καλύπτουν όσο περισσότερο γίνεται το σώμα (μακριά μανίκια και παντελόνια, ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα).
  • Με συχνά λουτρά καθαριότητας, για την απομάκρυνση του ιδρώτα.
  • Με τη χρήση κουνουπιέρας, κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  • Με την τοποθέτηση αντικουνουπικών πλεγμάτων (σίτες), στα ανοίγματα του σπιτιού.
  • Με τη χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών.
  • Με τη χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος, για το φωτισμό εξωτερικών χώρων.
  • Με την απομάκρυνση των στάσιμων νερών από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, παλιά λάστιχα, υδρορροές και άλλα μέρη του κήπου, ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε λιμνάζοντα νερά που αποτελούν σημεία εναπόθεσης των αυγών τους.
  • Με κούρεμα του γρασιδιού, των θάμνων και των φυλλωσιών, όπου βρίσκουν καταφύγιο ενήλικα κουνούπια.
  • Με τον καθαρισμό των αγριόχορτων και της βλάστησης από επιφανειακά νερά.

dimarx-antid-perifer

Ιδιαίτερα, για τον ιό του Δυτικού Νείλου (West Nile Virus-WNV). Ο ιός αυτός μεταδίδεται στον άνθρωπο κυρίως μέσω μολυσμένων κουνουπιών. Η κύρια δεξαμενή του ιού στη φύση είναι τα πτηνά, ενώ οι άνθρωποι και τα θηλαστικά θεωρούνται ως αδιέξοδοι ξενιστές. Τα κουνούπια συχνά αναπτύσσονται σε νερά που λιμνάζουν για περισσότερες από 4 ημέρες και είναι πιο δραστήρια από το σούρουπο έως το ξημέρωμα. Πισίνες, λίμνες, στέρνες, τάφροι άρδευσης, βαρέλια βροχής, αλλά και θαμνώδεις και δασικές εκτάσεις ευνοούν την ανάπτυξή τους. Οι περισσότερες λοιμώξεις συμβαίνουν από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, www.keelpno.gr ή καλέστε στο τηλέφωνο 210-5212054.

   



Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 67 guests και κανένα μέλος