Στις 30 Ιανουαρίου εντάχθηκε και εγκρίθηκε ως έργο ΣΔΙΤ (Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) η μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων  σε ορισμένες περιοχές της Αττικής...

 

Κλειστό Γυμναστήριο στο Πόρτο Ράφτη

και Κολυμβητήριο στη Βάρη και στα Σπάτα


Στις 30 Ιανουαρίου εντάχθηκε και εγκρίθηκε ως έργο ΣΔΙΤ (Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) η μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων  σε ορισμένες περιοχές της Αττικής.

Σκοπός της σύμπραξης είναι η κατασκευή έργου που θα διευκολύνει την ανάπτυξη των αθλητικών δραστηριοτήτων στην περιοχή μας και την κάλυψη όλων των αναγκών άθλησης.

Δηλαδή τα αθλητικά έργα γίνονται με συμφωνία και οικονομική συμμετοχή του Δήμου που γίνεται το έργο και ιδιώτη.

Η σύμπραξη περιλαμβάνει  μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση πέντε κλειστών γυμναστηρίων και δύο  κολυμβητηρίων, και συγκεκριμένα των κλειστών γυμναστηρίων των Δήμων Αίγινας, Ελληνικού, Παλαιού Φαλήρου, Μαραθώνα και Μαρκόπουλου και τα κολυμβητήρια των Δήμων Βάρης και Σπάτων, για διάρκεια 27 ετών από τη θέση σε ισχύ της σύμβασης σύμπραξης.

O Ιδιωτικός Φορέας που θα επιλεγεί θα αναλάβει την παροχή όλων των αναγκαίων υπηρεσιών συντήρησης και εν γένει τεχνικής διαχείρισης (καθαριότητα, φύλαξη), προκειμένου οι παραπάνω υποδομές να είναι πλήρως διαθέσιμες προς λειτουργία από τους οικείους Δήμους. (Να θυμίσουμε εδώ ότι ο Δήμος Βάρης έχει παραχωρήσει το οικόπεδο για το σκοπό αυτό).

Η σύμπραξη αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά έργων μεταολυμπιακής αξιοποίησης που θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών στόχων του Υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακής Αξιοποίησης, που είναι η ενίσχυση των αθλητικών δραστηριοτήτων σε δημοτικό επίπεδο και η ταυτόχρονη ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού αλλά και ευρύτερων αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για την ανάπτυξη πυρήνα   ομαδικού αθλητισμού.


Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα παραδοθούν μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής τους στους οικείους Δήμους προς χρήση και διάθεση στους δημότες. Οι Δήμοι θα αναλάβουν, πέραν της κάλυψης των λειτουργικών δαπανών (ΟΚΩ, κατανάλωση πετρελαίου, μισθοδοσία γυμναστών) των γυμναστηρίων / κολυμβητηρίων, και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών που σχετίζονται με την τεχνική διαχείριση των υποδομών (καθαριότητα και φύλαξη), τα οποία και θα καταβάλλουν οι Δήμοι στο Ελληνικό Δημόσιο.

Το οριστικό ποσό που θα κληθεί να καταβάλει το Δημόσιο θα καθορισθεί από το διαγωνισμό για την ανάθεση του Έργου.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 201 guests και κανένα μέλος