Οπως γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο μας, το Κάμπινγκ της Βούλας αποσφραγίστηκε. Ανοιξε η πόρτα για να μπορούν οι πολίτες να απολαμβάνουν την πανέμορφη παραλία του. Η διάνοιξη έγινε μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από πρόταση των Συλλόγων της Βούλας.

 

Τanoigma-kamping1ο λουκέτο έσπασε ο Αντιδήμαρχος Διον. Κοντονής, βοηθούμενος από τον σύμβουλο Παν. Σωτηρόπουλο και τον σύμβουλο Δήμο Βαμβασάκη, ο οποίος εκπροσωπούσε και την παράταξή του με επικεφαλής τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. Παρόντες πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και θα πω ονόματα με μεγάλη επιφύλαξη, ότι μπορεί κάποιους να μην είδα. Πάντως ο πρώτος που παραβρέθηκε ήταν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Διον. Γεωργουλόπουλος. Από την πλειοψηφία είδαμε τον Γιάννη Νιτερόπουλο, τον Δημήτρη Δαβάκη, τη Λυδία Αργυροπούλου, τη Νανά Καραγιάν, τον Παντελή Κασιδόκωστα. Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, τον Γιάννη Σκουμπούρη, τον Παν. Καπετανέα.

 

Λίγη η συμμετοχή του κόσμου, στο κάλεσμα, παρ' ότι όταν το είχαν κλείσει πριν ένα χρόνο και το κάμπινγκ, είχαν σπάσει τα τηλέφωνα στην εφημερίδα για διαμαρτυρίες...

 

Θα πάρει κάποιες ημέρες ίσως για να αποψιλωθούν τα χόρτα που είναι πολλά και να καθαριστεί γενικότερα ο χώρος.anoigma-kamping2

Ομως από εδώ και πέρα αρχίζει και η δική μας ευθύνη για να αγαπήσουμε και να σεβαστούμε το χώρο. Να τον διατηρήσουμε καθαρό και να τον περιφρουρήσουμε.

 

Ηδη η Πρωτοβουλία Συλλόγων κατέγραψε πολίτες που θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες και ο κατάλογος είναι ανοιχτός για όποιον θα ήθελε να συμμετέχει και πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνέλευση στο χώρο του κάμπινγκ (13/6).

 

Ονειρο των εθελοντών - φορέων είναι να γίνει εκεί ένα μόνιμο στέκι αναψυχής για τους κατοίκους της πόλης, με δρώμενα και παιχνίδια στην άμμο.

 

Η πρώτη συνέλευση με συμμετοχή εθελοντών, κυρίως από το Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/6 στον χώρο του καμπινγκ. Στη συνέλευση συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα για την αντιμετώπιση των πρώτων προβλημάτων anoigma-kamping3και για τη σωστή λειτουργία του κάμπινγκ και πάρθηκαν οι πιο κάτω αποφάσεις:                                                                                                                                          

1. Η προσφορά εργασίας για τις ανάγκες λειτουργίας του κάμπινγκ θα είναι εθελοντική και οι δράσεις θα πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Δήμου.

2. Το κάμπινγκ θα είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Προσφέρθηκαν να ανοίγουν εθελοντικά και εκ περιτροπής οι Κώστας Συρεγγέλας, Θάνος Ματόπουλος, Στέλιος Γκίκας, Μάκης Σταύρου, Συμεών Νάστα και Τάσος Παπακώστας.

3. Να μπουν κάδοι σκουπιδιών όπως και βαρέλια, για να διευκολύνονται οι λουόμενοι να εναποθέτουν τα σκουπίδια.

4. Να συζητηθεί με το Δήμο η αποκατάσταση των ζημιών στους χώρους υγιεινής (τουαλέτες).

5. Στο χώρο του κάμπινγκ δε θα επιτρέπεται η είσοδος μηχανοκίνητων οχημάτων.

6. Να δημιουργηθούν αρχικά, έστω και πρόχειρες υποδομές για ήπια άθληση (μπιτς βόλεϋ, τζόκινγκ κλπ).

7. Τα Σαββατοκύριακα που θα υπάρχει περισσότερος κόσμος είναι ανάγκη να παρευρίσκονται στο χώρο όσο γίνεται περισσότεροι εθελοντές, που θα ενημερώνουν τους λουόμενους για την ανάγκη διατήρησης της καθαριότητας του χώρου, όπως και για την ανάγκη συμμετοχής περισσότερων εθελοντών στις εργασίες του κάμπινγκ.                                                                                                                                      

Τέλος αποφασίσθηκε η επόμενη συνέλευση εθελοντών να γίνει την επόμενη Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στο χώρο του κάμπινγκ και καλούνται να παραβρεθούν και άλλοι εθελοντές, γιατί οι ανάγκες είναι πολλές.

Πληροφορίες και δηλώσεις εθελοντικής προσφοράς 6970308448 – 6934239530 - 6940108002

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 84 guests και κανένα μέλος