Κρούει τον κώδωνα, η δημοτική σύμβουλος Ηλέκτρα Τσιριγώτη. Με περισσότερο ενδιαφpl.-krhths1.jpgέρον στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα εκτυλίχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου.
Η Ηλέκτρα Τσιριγώτη έθεσε τρία θέματα προ ημερησίας, με πρώτο και πολύ σημαντικό την νέα είσοδο της πόλης και ειδικά της συνοικίας Ευρυάλης (Πλ. Κρήτης και Πρ. Πέτρου) και την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

 

Καρμανιόλα η είσοδος - έξοδος της Κάτω Βούλας

μετά την εγκατάσταση των γραμμών του ΤΡΑΜ

Κρούει τον κώδωνα,

η δημοτική σύμβουλος Ηλέκτρα Τσιριγώτη


Με περισσότερο ενδιαφέρον στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα εκτυλίχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου.

Η Ηλέκτρα Τσιριγώτη έθεσε τρία θέματα προ ημερησίας, με πρώτο και πολύ σημαντικό την νέα είσοδο της πόλης και ειδικά της συνοικίας Ευρυάλης (Πλ. Κρήτης και Πρ. Πέτρου) και την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Η πλατεία Κρήτης για τις ανάγκες λειτουργίας του Τραμ έπαψε να έχει κυκλική πορεία. Ετσι από την μεριά της Γλυφάδας έγινε διπλής κατευθύνσεως, από και προς την παραλιακή, με στένεμα του δρόμου και καμία ορατότητα.

pl.-krhths1.jpgΕίχαμε γράψει και όταν ξεκίνησε τα δρομολόγια το Τραμ για το απαράδεκτο να περάσουν οι γραμμές μέσα από την πλατεία καταργώντας την, ενώ αν περνούσαν από την παραλιακή θα είχαμε αποφύγει πολλά δεινά.

Δυστυχώς η πόλη στερείται από έναν δήμαρχο που θα είχε έρθει σε συμφωνία με την ΤΡΑΜ Α.Ε., θα είχε να δει και να διαπραγματευθεί. Πού είναι ο κόμβος που γινόταν στο σημείο αυτό της παραλιακής; Αυτό μόνο γόρδιος δεσμός μπορεί να λεχθεί, όχι κόμβος. Και θα θρηνήσουμε θύματα.

Για οποιοδήποτε τροχαίο σας συμβεί, στο σημείο αυτό, πάντως, να καταγγείλετε το Δήμο Βούλας, το Δήμο Γλυφάδας και συνακόλουθα την ΤΡΑΜ Α.Ε. που έφτιαξαν το τερατούργημα.

Η Ηλέκτρα Τσιριγώτη περιέγραψε αυτή την τραγική κατάσταση, πρότεινε δε να ξαναγίνει η πορεία της πλατείας κυκλική είτε βολεύει την Τραμ Α.Ε. είτε όχι.

Ο Δήμαρχος Γ. Μάντεσης, της απάντησε ότι αυτά γίνονται με την ευθύνη του ΥΠΕΧΩΔΕ και της ΤΡΑΜ Α.Ε. και όχι του Δήμου και ότι το κομμάτι που κατεβαίνει στην Πλ. Κρήτης είναι θέμα ρύθμισης του Δήμου Γλυφάδας!!

Σ.Σ. Δηλαδή όταν έχτιζε το σπίτι του ο δήμαρχος, άφησε το γείτονα να κάνει το σχεδιασμό και τον κήπο του. Και αν του έκλεινε το δρόμο ο γείτονας, θα τον άφηνε αδιάφορο;


Ως μωρές παρθένες...

Εκανε τη διαπίστωση βέβαια ότι, «πράγματι είναι πολύ επικίνδυνο σημείο» και ότι “θα τεθούν αυτά τα ζητήματα στην ΤΡΑΜ Α.Ε.”

Κατόπιν εορτής βέβαια γιατί ποιος ξηλώνει γραμμές για να αλλάξει τον κόμβο. Ως μωρές παρθένες ερχόμαστε κατόπιν εορτής να διαπιστώσουμε ότι είναι επικίνδυνο... αντί να παρέμβουμε πάνω στο σχεδιασμό.


Κλεισμένες με εμπόδια οι πόρτες κινδύνου στο “Ιωνία”

 

Την έλλειψη εξόδου κινδύνου στην αίθουσα Ιωνία επεσήμανε έντονα η Ηλέκτρα Τσιριγώτη στο Δημοτικό Συμβούλιο, πράγμα ιδιαίτερα επικίνδυνο για ώρα κινδύνου, και δέχθηκε - θα έλεγα - ειρωνικά σχόλια απο τους αντιδήμαρχους Κωνσταντέλλο και Κιούκη.

Η αίθουσα έχει εξόδους κινδύνου οι οποίες είναι κλεισμένες – μπλοκαρισμένες(!) με ζαρντινιέρες και τραπέζια!

Αυτό το διαπιστώσαμε και εμείς, όταν επιχειρήσαμε να βγούμε από την αίθουσα, για να μην περιμένουμε όλο αυτό τον κόσμο να βγει. Ετσι βρήκαμε τις πόρτες κλειστές και τελικά βγήκαμε μέσα από τις τουαλέτες, που οδηγούν βεβαίως στο διπλανό κατάστημα!

 

 


Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 67 guests και κανένα μέλος