paralia_kamping2Μακρά η συζήτηση για τη λειτουργία των πλαζ, τη φιλοσοφία της ελευθερης πρόσβασης και δράσεις για την ημέρα του περιβαλλοντος, ήταν το δεύτερο σκέλος της συνεδρίασης του Δ.Σ. 3Β, την περασμενη Δευτέρα 28.5.

Επίθεση κατά του δημάρχου εξαπέλυσαν πολλοί συμβουλοι για την εποπτεία της Α’ πλαζ Βούλας, όπου γίνονται κατασκευές και δεν γνώριζαν τι κατασκευές είναι και τί έχει κάνει ο Δήμος.

Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι και η θέση του Δήμου είναι, ανοιχτές παραλίες, αλλά πρέπει να γίνει με οργάνωση.

Ολοι μίλησαν για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Και ως δείγμα, πρότειναν δράσεις, όπως η άμεση διάνοιξη του Κάμπινγκ Βούλας και παράλληλη εκδήλωση την ίδια ώρα.

Ο Δ. Δαβάκης αφού ενημέρωσε το σώμα ότι ο Δήμαρχος έχει δώσει άδεια λειτουργίας στα καταστήματα της Α’ πλαζ από τις 17/5/2012, του έκανε κατά μέτωπο επίθεση.

«Η υπόθεση παραλία, μαστίζει την περιοχή εδώ και χρόνια. Εχω αφιερώσει, από τότε που συνειδητοποίησα ότι είμαι ελεύθερος άνθρωπος, τη ζωή μου για ελεύθερη παραλία.

Τι γίνεται εκεί; Ποιος ελέγχει την κατάσταση κυριε Πανά;

a plaz campingΕγινε μια αυτοψία της Πολεοδομίας στην Α΄πλαζ και μετά μία εβδομάδα, όπως είπατε κι εσεις, έγινε μια επανάληψη για την πρόσοψη. Τι κρύβεται από πίσω. Πολύ ψηλά ιστάμενα μήπως σε όλο το παραλιακό μέτωπο; Μπήκανε κάποια πρόστιμα, είπατε. Αυτό το γαϊτανάκι με τα πρόστιμα στη Βούλα το ξέρουμε· το έχουμε ζήσει στη Β’ πλάζ.

Το βάλατε στην ΕΤΑ. Η ΕΤΑ είναι εταιρία του δημοσίου, ενος δημοσίου που καταρρέει και πείτε μου ανήκει η Α & Β στις Απολλώνιες Ακτές ή έχει μπει άλλος επενδυτής;

Εχετε μια φοβερή δύναμη, κύριε Πανά, είστε Δήμαρχος, αντιδημαρχος Πολεοδομίας - Τεχνικών Υπηρεσιών και πρόεδρος της Ποιότητας Ζωής. Μ’ αυτές τις 3 ιδιότητες μπορείτε άμεσα, αύριο το πρωί να αναστείλτε τις άδειες καταστημάτων που πήρανε στις 17/5, αφού ισχύουν τα πολεοδομικά πρόστιμα, κατέληξε.

Ο Γ. Σκουμπούρης επεσήμανε ότι ο Δήμος «κρατάει αμυντική στάση και γιγαντώνονται τα συμφέροντα. Οι παραλίες είναι οι πλατειες της πόλης και πρέπει να ειναι ανοιχτές», τόνισε. «Τίθεται θέμα στρατηγικής».

paralia-panas-sotiropoulosΗ Λ. Αργυροπούλου, κατηγόρησε τον Πανά, ότι απ’ τη μιά μιλάει για ελεύθερες παραλίες και απ’ την άλλη ο ίδιος υπέδειξε στο Τοπικό Συμβούλιο Βάρκιζας να ψηφίσουν την αναπλαση της παραλίας της Βάρκιζας. Αυτά τα δυο είναι ασυμβίβαστα. Επίσης αναφέρθηκε στην οργανωμένη παραλία της Βάρκιζας, μέσα στην οποία έχουν γίνει πάρα πολλές πολεοδομικές παραβάσεις και δεν ενοχλείται κανείς!

 

Μετά από πολύωρη συζήτηση, και ενω ο δήμαρχος είχε αποχωρήσει δυσαρεστημένος, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, την αμεση αναστολή της άδειας λειτουργίας των καταστημάτων στην Α’ πλαζ και κοινή εκδήλωση στις 10 Ιουνίου με άνοιγμα της εισόδου του Κάμπινγκ και καθαρισμό του χώρου από εθελοντές.

Ολοι μαζί λοιπόν την Κυριακή 10 Ιουνίου στο Κάμπινγκ της Βούλας, για να ανοιχτεί, να καθαριστεί και να δοθεί στην χρήση των πολιτών.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 93 guests και κανένα μέλος